Духови, сеништа (сенки)...

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Не никаква монтажа не ме бија со монтирање слики оригинална е сликата, а и плус во тој сокак се имаат случувано мн чудни работи како што реков има уште една слика на друг ѕид каде што се гледа цела фаца од војник и не е никаква монтажа мој еден другар ја има сликано.

O

Orion.

Гостин
Не никаква монтажа не ме бија со монтирање слики оригинална е сликата, а и плус во тој сокак се имаат случувано мн чудни работи како што реков има уште една слика на друг ѕид каде што се гледа цела фаца од војник и не е никаква монтажа мој еден другар ја има сликано.
Ова ако не е монтирано е една од најдобрите слики со духови ever:eek::)

Член од
13 ноември 2011
Мислења
53
Поени од реакции
20
dali ima nekoja legenda za ova mesto?
--- надополнето: 24 април 2012 во 17:39 ---
i zosto bas vojnik?

Член од
4 мај 2012
Мислења
6
Поени од реакции
4
Mene mi se slucilo i da slusam zvuci i da gledam senki :)

P

puppete dolly

Гостин
памтам кога дедо ми почина бев шесто одделение.На денот на погребот не останав дома,не ни отидов на погреб,многу ми беше жал.Отидов да спијам во друга куќа.По два или три дена незнам точно,памтам бев во купатилото.Ја затворив вратата и ги слушав мајка ми,татко ми сестра ми,баба ми како си разговараат во дневната.Рачката од вратата на купатилото се спушти надолу,што значи изгледа некој однадвор проба да отвори..Отпрвин молчев.Па почнав да прашувам-Мамо ти си?Тато ти си?Никој не ми одговараше,а моите нели ги слушам во дневната соба си праат муабет,сите беа внатре.Пак прашував кој е,кој е...Рачката уште стоеше надолу...Почнав да плачам,се преплашив никој не ми одговараше,а не се ни осмелував да одам да отворам да избегам.Плачев,па по некое време рачката се крена нагоре и излегов од купатилото.После ова,по некој месец,го сонував дедо ми,насмеан и сакаше да ми даде пари,бараше по џебовите,неможеше да најди и му падна жал.Јас во сонот почнав да плачам и да му викам дека ме плаши.Тој се насмевна и само ме праша дали бил добар со нас,дали ни згрешил нешто..Јас му реков да добар беше,не ни згреши ништо само немој да ме плашиш вака ! Пак ми се насмевна и си замина.Одтогаш не го сонував повеќе.

Shur1keN

Hard Gamer
Член од
27 март 2012
Мислења
60
Поени од реакции
12
ја незнам даали да верувам или не ама пред некоја година ми се случи една многу чудна работа:
кај 11 саат(вечер)седеме со другарите пред зграда и збориме за духови,кажуваат они приказни шо слушале...и ја му викам абе ај не глупирајте кај духови може да постојат,ај еве ако ги има нека се појават ,нека пратат некој знак и ја пошто седев на велосипедот пред една тераса со црепови наеднаш еден цреп ми падна на коленото и си го скршив и што е најчудно држачот на црепот не беше никако оштетен,немаше ни ветер да дува мада и да дувал нема теоретски шанси да падне чрепот...
еве и слика од држачот кој не беше никако оштетен:
http://www.metalm.rs/main/wp-content/uploads/drzsaksije.jpg

P

puppete dolly

Гостин
Трогателна и шокантна исповед на Предраг.О – снајперист од Сараево, кој за време на војната ја уби малечката Дијана. Во писмото кое го оставил после толку години признал дека ја убил бидејќи изгледала среќно со нејзината мајка и се смеела, а тој морал со снајперот во рака да стражари. Додека не било пронајдено писмото никој не знаел дека овој човек бил сторител на такво монструозно убиство.

Предраг кој ја уби 9 годишната Дијана се самоуби, никој не знаел зошто додека не го нашле писмото кое го оставил, кое ја згрози целата јавност. Тој во писмото детално го опишува денот кога го убил девојчето како и мотивот зошто ќе се убие.

,, Незнам каков ѓавол влезе во мене тој ден. Се сеќавам дека беше претопол летен ден – август 1992, нешто пред пладне. Низ дурбинот од снајперот ја набљудував улицата. Стражарев. Видов цивили, воглавно старци и жени кој внимателно зиркаат од влезните врати на нивните домови – гледајќи дали е безбедно да излезат и да наполнат вода од блиската чешма, како би ги дополниле залихите на вода.
Надвор беше мирно и луѓето излегоа. Почнаа да ги полнат бардаците со вода на чешмата на брегот на Миљачка. Јас ги набљудував.на чешмата имаше една постара жена и една мајка со дете – девојче.
Мајката брзаше да ги наполни шишињата но не ја испушташе од рака својата ќерка. Гледајќи го уловив лицето на девојчето – сватив дека она се смее – се смее како ништо да не се случува околу неа, како да околунеа нема лудило.
А тогаш – лудило ме зафати мене – што се смее бе она, си мислев, дали мене ми се смее? Јас тука се мачам, крварам живеам живот без живот, а она се смее и среќна е како за инат, како да сака да ми пркоси. Како воопшто смее и може да е толку среќна и насмеана – си мислев.
Е нема ти мене да ми се смееш – како некој пеколен глас да ми кажа. Во тој момент сватив дека прстот ми е на шкрапалото и дека почнав да го стискам – на мета го имав тоа насмеано лице. СОПРИ СЕ СОПРИ СЕ викав во себе, но мојот сопствен прст не ме слушаше. Веќе не ни нишанев само пукав. Ме бутна пушката, сватив дека пукав – ја фрлив пушката и целиот во пот – жива вода застанав до зидот. Сето тоа личеше на кошмар. Ма, се тешев, гаарант си замислуваш не се случли тоа. Го грабнав двогледот и погледнав во правец на чешмата.
Девојчето лежеше на земја – облеана во крв – веќе не се смееше но имаше чуден мир на нејзиното лице, а до неа. До неа мајкаи која сеуште цврсто го стискаше рачето на девојчето – а на ликот КРИК И ЗГРЧЕНО ЛИЦЕ.

Предраг во писмото понатака пишува како после тој ден веќе не бил истиот. Побегнал од Сараево. Некое време живеел во Германија, а кога се завршила војната се вратил. Го добил назад и својот стан а се вработил и во Поштата. Но се до една вечер – вечер која го одвела до самоубиство

Вели дека една вечер на сон му дошло девојчето кое го убил. Го погледнала и го прашала ,, Зошто го направи тоа ???
Од тој ден како што напишал во опроштајното писмо секој ден го гледал ликот на девојчето – духот на невиното девојче го следела секаде и на секое место му се појавувала без разлика дали спие или не. Неможејќи да издржи повеќе решил да се самоубие.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Ова е сликано во Гостивар на сред бел ден има уште една само што неможев да ја префрлам.

ОООООО кое место :eek:

Пред 10 - 11 години секој ден од тука поминував кога бев прва година електро во Гостивар. Е тек сеа се наежив :cenzura:

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
ОООООО кое место :eek:

Пред 10 - 11 години секој ден од тука поминував кога бев прва година електро во Гостивар. Е тек сеа се наежив :cenzura:
ова ми личи како војник да е ако грешам поправете ме

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Nekako mislam deka ima poveke dimenzii...i dali po nekoja slucajnost, moze da se vidi nesto sto nas ni lici na duh ....
Po slikata sto ja vidov se me nosi umot na toa....

Член од
13 ноември 2011
Мислења
53
Поени од реакции
20
a so kakov aparat e slikana ako mozi da znam.?cisto informativno

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Досега не сум сретнал ниту еден солиден доказ дека постои задгробен живот. Според мене останува само како теорија, ниту го елиминирам ко непостоечко , ниту пак го сметам ко вистинско.

Јенките ми се комични посебно со orb-овите .. Сериозно .. прашинки, бубачки итн шо се движат низ воздух ги сметат за физичко олицетворение на некој од оној свет :S .. да не зборам колку од нив се монтирани ( сликите и клиповите ) .. иста приказна ко НЛО .. голем дел се фејк , мал дел се тешко објасливи или необјасливи.

Kajgana Shop

На врв Bottom