Духови, сеништа (сенки)...

1n$An3 k!|L3R

Internet Addict :)
Член од
1 март 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
еве една моја приказна во врска со темава,јас искрено незнам каков став да завземам према овааприказна но мора да се приззнае дека е барем малку морбидна...
во 1998 на 13 јануари,петок,додека одеа 13 деца на екскурзија со минибус нешто им се појавилоо некоја светлина на патот па возачот бил заслепен и изгубил контрола над возилото и тие се превртиле во некоја река.
одтогаш се јавува светлина на тоа место а пред светлината се гледаат деца кај што плачат и повикуваат за помош
мн језива ми е причава некој нема да веруе али како сакате ваш избор
јас не ви го препорачувам да одете таму ама пак ке кажам ваш избор
тоа е патот битола-радобор

S

Sasha

Гостин
еве една моја приказна во врска со темава,јас искрено незнам каков став да завземам према овааприказна но мора да се приззнае дека е барем малку морбидна...
во 1998 на 13 јануари,петок,додека одеа 13 деца на екскурзија со минибус нешто им се појавилоо некоја светлина на патот па возачот бил заслепен и изгубил контрола над возилото и тие се превртиле во некоја река.
одтогаш се јавува светлина на тоа место а пред светлината се гледаат деца кај што плачат и повикуваат за помош

Ti ova go imas videno? Ima odredeno vreme koga se pojavuva seto ova?Opisi malku poveke!

O

Orion.

Гостин
Јас пак имам слушано дека на одредени пруги и-или мостови искачале духови на невести( невести бе:) )
Оваа случка ми ја кажа еден другар а му се десила на некој него другар. Возел типот со колата негова и поминувал на тој некојси мост каде што демек искачала невестата. И на сред мост колата му изгасила. Типот пробувал да ја запали но никако не палела. Тогаш извадил упаљач и го чкрапнал и кога излегол огинот од упаљачот пак пробал да ја запали колата и тогаш запалила. Демек духот се трга од оган

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0

Повеќе: http://forum.kajgana.com/showthread.php?1732-Духови-сеништа-(сенки).../page22#ixzz19RU3gP5v
леле и јас сум слушнал за ова ми кажуваја другарите порано, ама не веруев. Али пред една година на вујко ми му се десило ова истото и оттогаш не знам бише шо да мислам ... :ija:

Член од
1 декември 2009
Мислења
187
Поени од реакции
27
ednas koga odevme so avtobus za ohrid jas i uste dvajca drugari ni se ima sluceno cudna rabota.jas si bev sednat na zadnite sedista i si dremev, koga naednas zakoci avtobusot. prvo si mislev deka se ima sretnato na nekoja krivina so nekoja kola pa zatoa naednas koci.slusam kako da se molat nesto taka bese ama maka mi bese da stanam si vikam sigurno ke smi udrele vo kolata pa zatoa se molat. koga dojde drugar mi prebelen celiot i mi vika ja vide li nevestata od kade izleze.mu vikam koj nevesta be so zboris, a toj mi vika taa sto izleze od tunelot.stanav da vidam sto se desilo i9 gledam skoro site izbezumeni govorat za nekoja nevesta.posle koga se smiri rabotata mi kazaa deka nevesta im izlegla na patot, zaminala preku pat i zginala. jas licno nevidov nisto za da tvrdam sto bilo toa,ama pak skoro cel avtobus vidol isto.toa se sluci na patot mavrovo-debar potocno negde blizu rostuse,pred eden tunel napraven vo kamen.ako negresam dupena krasta se vikase, sega slusam deka ja minirale i ne postoi vise.

1n$An3 k!|L3R

Internet Addict :)
Член од
1 март 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Јас не се ни осмелувам да одам таму навечер пошто стварно "creepy" e местото.
Некои викаат дека тоа се појавувало некаде околу 10 часот навечер пошто во тоа време автобусот се превртил таму...
Уствари не се ни осмелуваат некои да одат таму навечер пошто жив човек не поминува таму во тоа време

A

Auditore

Гостин
Ова ми се деси некаде во август, откако се вратив од одмор..
Поминаа 2-3 дена откако се вратив од одморот, и се се врати во нормала, и еден ден станувам во 9 сабајле да го земам млекото што млекарот секој 2 ден ми го остава пред врата(првин заѕвони и чека да ми го предаде на раце) и го земав ја млекото го оставив во фриждерот и се качив да продолжам со спиење. Се арно ама ко легнав се вртев се вртев и неможам да заспијам, малку ме беше фатила она дремка али свесен сум шо работам, и размислував како да го искористам денот и ко одеднаш почнаа да ми трнат нозете, потоа почнав да чувстувам како целото тело се олади а со ќебе бев покриен(и тоа во лето), и наеднаш цело тело ми стана ладно и после тоа некој чуден звук како некој да чекори и преку мене две црни сенки претрчаа а едната од нив застана и ме влече за рамо и ме помести од креветот(иначе кога претрчаа преку мене осеќав како некој да стапнува врз мене) и ја се избезумив и цел рипнав се извадив од памет. Отидов се измив и одма и се јавувам на баба ми, пошо стара жена е, а бабите знаат такви работи и ми вели измиј се со крстена вода и стави кај што спиеш ништо нема да ти е, го направив тоа и до ден денес ми се нема десено истото.
Навистина беше морбидно, се извадив од памет, и од тогаш верувам во вакви работи.
П.С Изгледа дека сенкиве ме јавале затоа што коа се враќав од одмор, мочав близу едно како споменик на некој светец по патот, и баба ми вели дека ми е од тоа.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ова ми се деси некаде во август, откако се вратив од одмор..
Поминаа 2-3 дена откако се вратив од одморот, и се се врати во нормала, и еден ден станувам во 9 сабајле да го земам млекото што млекарот секој 2 ден ми го остава пред врата(првин заѕвони и чека да ми го предаде на раце) и го земав ја млекото го оставив во фриждерот и се качив да продолжам со спиење. Се арно ама ко легнав се вртев се вртев и неможам да заспијам, малку ме беше фатила она дремка али свесен сум шо работам, и размислував како да го искористам денот и ко одеднаш почнаа да ми трнат нозете, потоа почнав да чувстувам како целото тело се олади а со ќебе бев покриен(и тоа во лето), и наеднаш цело тело ми стана ладно и после тоа некој чуден звук како некој да чекори и преку мене две црни сенки претрчаа а едната од нив застана и ме влече за рамо и ме помести од креветот(иначе кога претрчаа преку мене осеќав како некој да стапнува врз мене) и ја се избезумив и цел рипнав се извадив од памет. Отидов се измив и одма и се јавувам на баба ми, пошо стара жена е, а бабите знаат такви работи и ми вели измиј се со крстена вода и стави кај што спиеш ништо нема да ти е, го направив тоа и до ден денес ми се нема десено истото.
Навистина беше морбидно, се извадив од памет, и од тогаш верувам во вакви работи.
П.С Изгледа дека сенкиве ме јавале затоа што коа се враќав од одмор, мочав близу едно како споменик на некој светец по патот, и баба ми вели дека ми е од тоа.
Боље 50 евра да ти лупнеле него ли вакви стресови да имаш...:pos2:

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Боље 50 евра да ти лупнеле него ли вакви стресови да имаш...:pos2:
Така и кампањата на МВР ќе се вика.... Подобро да си имате работа со НАС, отколку со НИВ.... ИНаку страшно стварно, а си ги видел ти сенките убаво чисто????

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
Нема везе оваа случка со духови,али исто така е многу чудна...Дедо ми починал во 1999 година (тогаш сум имал само 3 години) и после погребот кога го ставиле капакот од гробот баба ми (жена му) истурила 2 литарско шише полно со вода и си отишле ,после 2-3 дена кога баба ми дошла пак да го посети гробот на мојот дедо таа забележала флека од водата во облик на човек како држи дете,многу оригинална била таа флека и дури на баба ми не и се верувало,па раскажала на сите и сите се согласиле дека тоа дедо ми како ме држи мене (језиво или случајно незнам баш) и стои тоа до ден денес...и кога и да го посетам гробот на дедо ми најпрво ми паѓа во очи таа слика....Чудно...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Нема везе оваа случка со духови,али исто така е многу чудна...Дедо ми починал во 1999 година (тогаш сум имал само 3 години) и после погребот кога го ставиле капакот од гробот баба ми (жена му) истурила 2 литарско шише полно со вода и си отишле ,после 2-3 дена кога баба ми дошла пак да го посети гробот на мојот дедо таа забележала флека од водата во облик на човек како држи дете,многу оригинална била таа флека и дури на баба ми не и се верувало,па раскажала на сите и сите се согласиле дека тоа дедо ми како ме држи мене (језиво или случајно незнам баш) и стои тоа до ден денес...и кога и да го посетам гробот на дедо ми најпрво ми паѓа во очи таа слика....Чудно...
Мислиш на Плочата дека како флека седи????? Можно е се ...... и мене ме наежи ..... се има СЕ.... А иначе зошто вода му истурила, има некакво значење тоа??? или....?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Од каде тоа дека тебе те држи имате таква слика?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Звук од дух на домашно видео

Шокирана мајка остана вџашена, откако го слушнала натприродниот чуден глас додека ја гледала домашната снимка направена со нивната камера.
Sarah Mackessy била со своите деца и родители во паркот The Enchanted Forest во Велс. Возбудената мајка го снимала својот осум месечен син Mack, додека нејзините родители во близина си играле со нејзините други две деца.

Но, истиот ден подоцна додека го прегледувале снименото видео, останале запрепастени кога го слушнале гласот со страшен тон како изговара "Јас сум жив" додека малиот Mack гледал фокусот на камерата.

Г-ѓа Mackessy, од Рочестер, Кент, рече: "Знаејќи дека сите останати фамилии беа веќе заминати од паркчето, а моите родители и другите две деца беа на петнаесетина метри од нас ми влева сигурност дека звукот беше произведен од некоја паранормална сила"

"Сенишниот глас звучи како да доаѓа дирекно од пред мене и е многу гласен и јасно се слушаат зборовите на видеото."

г-ѓа Mackessy 36, и нејзиниот сопруг Darren Dand, 38, веднаш почнале да ги пребаруваат зборовите на интернет со цел да пронајдат некакво значење, но неуспешно.

Mackessy рече: "Немам идеја што би можело да биде, но се надевам дека некој ќе ни помогне откако ќе слушне за нашата несекојдневна случка.

V

Vollstandig

Гостин
Сеа знам зошто има повеќе хорори од комедии. Па повеќе постови на вакви теми одат и поеќе приказни има него ли вицови:)

Kajgana Shop

На врв Bottom