ако другарот ти буди симпатии на заљубување или сексуално привлекување, тогаш тој ти само мислиш дека го сметаш за другар,
Koга си започнала со некое машко да другаруваш, тој и тогаш бил машко и исто како и ти, имал сексуален нагон.
Дали си машко или женско е одлучено уште при раѓањето и полот не следи целиот живот и е значаен при сите можни настани.
вистинскиот другар го доживувам скоро као и брат. би имал ли ти поинаква љубов со сестра? кога некој го дозивувам и гледам као другар, тогаш тој е за мене другар, исто како и некоја што би ја доживувала као другарка. би имала секс нагон кон другарка? цццц...
Споредувајќи ги овие две работи - потенцираш дека не можеш да замислиш љубов со другар. Љубов со сестра или друг близок роднина, не е допуштена, бидејќи од такви врски би се родиле дегенерици и е законски забранета и казнива. Љубов кон ист пол, во принцип не ни може да се појави. Јас никогаш, ама никогаш, не сум ни погледнал во ниеден маж.
А ти овие две работи, кои се неможни, ти ги споредуваш со евентуална љубов со другар или пријател од спротивниот пол, за да докажеш дека љубов со другар не е можна.
Зарем треба љубовни и сексуални односи да имааме со некакви непријатели, ако не смееме да имаме со другари и пријатели од спротивниот пол?
Мислам дека тоа се само предрасуди.
Постојат и тоа голем процент, љубовни врски кој започнале со другарство и пријателство, а завршиле со брак. И такви бракови се обично многу успешни.
Објасни, зошто тврдиш дека такво нешто не е можно?