Дрога ( Наркотични дроги )

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Си препознав автоцитат во потписот на струмичанкава Love-computers :))
Добро, нема врска што го дрпнала и што не го потпишала авторот, ама фино се уклапа у темава а? :))

У остало, приметив дека повеќето ја правите истата грешка како американската влада во документарецот погоре, служејќи се со: JUST SAY NO!
Ако Shash II сака оревчиња, не е лошо некој да му објасни детално за симптомите и по можност и свое искуство од тоа, вметнувајќи секкао негативен став; наместо JUST SAY NO! пошто тоа не пали, вистината никад не била вистинска кога е само кажана, туку откако ќе биде објаснета.

====================

По дефолт сакам струмичанки :) (или можда поради причина, која секако е лична), па ај ќе спомнам околу прашањево иако имаш објаснето во предходите постови можда сто пати. Кристалите се метамфетамин, а тоа е синтетичка дрога синтетизирана 1893 -та и кристализирана 1919 -та. Се користела за медицински потреби, за лечење нарколепсија, депресија, постенцефалитис (ова е запалење на мозокот) и слични ствари. После е забранета ради премногу сајд ефекти т.е. негативни екфетки, што значи уште повеќе те разболува во други сегменти. Постојат интересни или да речеме позитивни ефекти како дигната сексуалност, зголемена самодоверба, самопочитување, инзворедна енерегија, зголемена умешност за социјализација, позитивна агресија(онаа агресија која те стимулира т.е. исполнува), огромно чувство на моќ и непобедливост и ред други. Заради овие ефекти, дрогата се користи и денес, но сето тоа многу скапо се плаќа и тоа чини физичко здравје, а зар вреди да го дадеш здравјето за овие ефекти.. Што знам, може и вреди, тоа е индивидуална одлука, ја одамна престанав да размислувам колективно.

Сега јасно ти е? Ако сакаш нормален живот, ова не ти е потребно.
Tvoja e mislata?Jas misleeh i ti si ja drpnal od nekade :).Ne sum od strumica od Radovis sum!Inace imam gledano dokumentarec a Da Vinci Learning u vrska so kristalo, deka nma da spies i nekolku noki i mozoko ti maksimalno rabote,mozes i da izmisles nekoja ravenka ama posle nema da se sekavas na nisto, od koo ke prestane dejstvoto!Za toa pitam podetalno_Okej ke ti napisam nik u mojo potpis!

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Tvoja e mislata?Jas misleeh i ti si ja drpnal od nekade :).Ne sum od strumica od Radovis sum!Inace imam gledano dokumentarec a Da Vinci Learning u vrska so kristalo, deka nma da spies i nekolku noki i mozoko ti maksimalno rabote,mozes i da izmisles nekoja ravenka ama posle nema da se sekavas na nisto, od koo ke prestane dejstvoto!Za toa pitam podetalno_Okej ke ti napisam nik u mojo potpis!
Мислам дека негде у предходните постови имаше споманто за Струмица, (а и таков дијалект ти приметувам) кога сподели искуство дека си земала таблетка и тн, малку те зезаа тогаш кајганашиве, али то им е работа :))) Ја пратам темава секако, уствари сите теми на кои сум коментирал сум ги прочитал дури 90%, па тогаш сум коментирал.
Инаку у врска со потписот уствари размислував да не се легализира никоја дрога, туку да ги има во аптеки и да се купуваат со посебна потврда од некој специјализиран институт за тоа, кој ќе те тестира предходно дали би можел да ја користиш. Пример за ЛСД скоро сите сајд ефекти се случуваат заради неинтелигентноста на корисниците, што значи може да се вклучи прво тест за интелигенција и свесност и тн.. Башка на тој начин и ќе се намали култот спрема дрогите кој сега е огромен, пример, кул си ако земеш екстаза (тоа самата го имаш објаснето во предходните постови) и уште покул си ако земеш травка и вртиш такви филмчиња.. Сето тоа е огромна грешка т.е. заблудно делува на милиони деца годишно кои првпат се среќаваат со дрога.
Значи, такво нешто се крие под таа мсила од потписот, и мудрите мисли не се за фулирање, туку да откриеш (или сокриеш) нешто во нив : )

А за кристалите да, имаат моќ да те сконцентрираат и да го зголемат капацитетот на мозокот, мислам и дека се вмешани и во оние апчиња што ги земаа студентите пред испит, едно време што беа доста популарни, али не ми текнува кај читав.. Башка па и најголемите нешта во светот се создадени од издрогирани научници и уметници, мислам имав овде споманто: ЛИНК
Како и да е, факт е дека постојат дроги чии сајд ефекти можат да се изманипулираат т.е. да се избегнат, па така ни остануваат само позитивните ефекти, токму затоа ми се интересни дрогите. Штета што рајата избегнува истражување и љубопитност во врска со тоа, бегајќи „како ѓавол од темјман“ што би се рекло народски, па на тој начин самата си се заглавува во заблуди кои некогаш можат доста да им наштетат..

S

smart ass

Гостин
Ја би му дал задача на Смaрти коа ќе има време да објасни поубаво за кетаминот , ефекти и последици ... многу популарно станало за разлика од кокаин , па да бидеме во тек со светските збиднувања & chemical shit :)

Јак Транкилајзер т.е анастетик за смирување на животиња,коњи,кучиња(П.С ветеринари го имаат)...и.т.н.

Гејска хемуија е кетаминот-оти помешан со алкохол и поголема количина.....толку е прв ќе загинеш:)

Го мешаат со барбитурати и во најлош случај ПЦП,ако е тоа тогај шансите за шизофренија и параноја се солидни:)

Трајни оштетувања на организмот-анестетик е,со барбитурати,аритмија...ит.н.!!

Само Грас-ете и ја дури....ОШООО Медитирав:vozbud:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
А ова? Да се верува ил не?
Зашто да не ни се верува, тоа е одамна познато. Истражувања се правеа и пред тоа (60/70-те) со успешен епилог при (тестирање на луѓе кои се лечат од хронична депресија) само што Екстазите за кои се зборува не се тешки хемии и спидови како што се користат овде, него чисти 100% МДМА. Затоа не се штетни и се користат во одредени делови од медицината.

SPAMS

Спејси нарко истражувач
Член од
25 април 2010
Мислења
78
Поени од реакции
5
Зашто да не ни се верува, тоа е одамна познато. Истражувања се правеа и пред тоа (60/70-те) со успешен епилог при (тестирање на луѓе кои се лечат од хронична депресија) само што Екстазите за кои се зборува не се тешки хемии и спидови како што се користат овде, него чисти 100% МДМА. Затоа не се штетни и се користат во одредени делови од медицината.
yap yap , true that .. MDMA in tha house ; )

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Малку истражував за психоделичниве жаби: http://vutra.org/zabe.php
Врстата Буфо - Буфо, ја има и кај нас :)))

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.045
Кратка напомена - Од психоделичниве заборавете ја Бела Дона освен ако има некој желба да побудали одма ... тоа растение никако (ретко кој не завршил во места како Демир Хисар и слично после експеримент со Бела Дона,затоа и ретко кој се осмелил да ја проба )лудило или смрт во некои случаеви - :nenene: фор прити лејди ...

S

smart ass

Гостин
А ова? Да се верува ил не?
На КРАТОК рок имаме позитивни ефекти,но студиите од 60-сеттите-80 сеттите кои сум ги разгледал укажуваат дека Кај СИТЕ Корисници на Designer Drugs(MDMA,Amphetamine...) имаме ТРАЈНО ОШТЕТУВАЊЕ НА МОЗОКОТ,кај 6 месечна терапија-случаи со цироза на црн дроб,инфаркти....јок не е за Лек.

Затоа антидепресантите вршат работа...посебно новиве:)

Серталин,венфлаксецин и.т.н

Значи Кост БЕНЕФИТ е неповолен,башка може и пациентот да го Фукне Шизофренија акутна од екстазите..параноја(од депрес во шизо-е тоа е трип)...удара и на милување:)

Инаку Денес за жал младината ни е испотруена од бензодијазепини,ринолитици антидепресанти,алкохол и.т.н...чиниш табливе не се проблем

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Омилената дрога на Јапонските камикази и Адолф Хитлер...кристал мет...

http://en.wikipedia.org/wiki/Methamphetamine

Разбиен митот за фанатизмот кај јапонските пилоти кои вршеле самоубиствени напади врз американските бродови...
Пред секој лет им била давана интравенозна доза доволна да ги претвори во лоботомирани суицидални машини...
Сите страни во војната користеле амфетамини (и други видови дрога) и тоа на официјално ниво, само САД дистрибуирале 200 милиони таблети мет на своите единици...Британија 75 милиони...
Успесите на германскиот блицкриг се совпаѓаат со врвот на користење на мет во вермахтот...
На пример нацистите ја поразиле Франција во најголем дел благодарејќи на рекордните испораки на мет на своите војници кои меѓу април и јули 1940 достигнале до неверојатни 35 милиони таблети !

On the reverse side of this concept meth can be used to establish courage for a first user to commit a suicide / homicide action. It is possible they will more than likely feel invincible to this world and gladly engage in an act that they may be originally hesitant to do. One distinct advantage is powerful stimulants tend to increases a persons imprinted thought pattern. If they hate someone or something before ingestion…. They may “rage it or them” after the drugs have introduced to their system. If they feel they are going to paradise prior to ingestion… they may be certain of it after they take ingest the drug. I would be curious to find out how many suicide / homicide bombers got cold feet and never continued with their course of action. The danger of a drug like methamphetamine may override any cold feet they would normally be inclined to experience. Thus, this makes them a even likely to go through with their “mission” and detonate the bomb.The Japanese also gave its Kamikaze pilots stimulants prior to their suicidal flights. The commanders certainly wanted these guys feeling ten feet tall and bullet proof when taking off from the runway toward their targets. Commanders could arrange and even order the suicidal attacks, but they needed an insurance policy to make sure the pilots completed the kamikaze operations. It apparently worked. Take fanatical ideations and offer the first time high of a powerful stimulant and you have deadly combination for all involved.
http://policelink.monster.com/training/articles/12183-methamphetamine-driven-combat-operations
http://www.amphetamines.com/nazi.html

Ова е најмалку познат факт од втората светска војна, но и од други војни,а и ден денес амфетамините имаат голема улога низ армиите во светот...
Најголемите битки биле водени од двете страни меѓу милиони спид-фрикови...

Кога патриотизмот не е доволен се засилува со тешки синтетички дроги...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.762
Поени од реакции
5.045
BUMP !!!

Ги снема "шаманите" па ни замре дискусијава тука ...

За сите кој ги интересира (детективи :pos2: , џанки , психонаутици, рекреативци итн) може да го прочитате извештајот World Drug Report 2010 тука
PDF, 14.6 MB фул репорт

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Корисен документарен филм за тајната и функцијата на шаманите,
како и за бенефицијата од психоделични дроги и нивната различност од другте:

Прв дел:

Втор дел:

Трет дел:

четврт дел:

Пети дел:

Open your mind.

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Уште еден документарец ќе ви предложам во врска со психоделиците, со наслов: The Beyond Within - LSD

Би го издвоил ова интервју (негде околу 33 -та мин.) од документарецот:

- Дали треба сериозно да се размисли за реалноста на халуцинациите од ЛСД или тоа е само бесполезна илузија како производ од интоксикација?

- Она што ние го имаме како претстава за човечкиот ум е дека може да биде нормален и ненормален, но ЛСД ни открива и една друга состојба на умот која може да бида зад нормалноста, но во исто време и да не биде ненормална. Се претпоставува дека тоа е областа од каде доаѓаат сите суперлативни ефекти на човештвото, не само уметноста туку и науката! До таа трета област на умот можеме да се приближиме со умно и мудро користење на ЛСД.

Англиски назив на третата област на умот е: unsanity. Досега познативе состојби се: sanity и insanity.

Еве ви директен линк: http://bit.ly/cKbV6J

[video=google;-978009422965092359]http://video.google.com/videoplay?docid=-978009422965092359#docid=-1637990216567018276[/video]

T

Tetro

Гостин
МАРИХУАНА ПРОТИВ БОЛКИ

Користењето канабис може да ја намали хроничната болка кај луѓето со оштетени нерви а исто така помага и при несоница и неспокојство, покажа истражување врз дваесетина пациенти кои за потребите на студијата пет дена пушеле марихуана.

На лицата кои учествувале во студијата им била дијагностицирана хронична невропатска болка а било набљудувано нивното однесување после користењето на марихуана, три пати дневно.

Студија, објавена во Canadian Medical Association Journal, покажува дека количество од 25 мг на билен канабис што содржи околу 10% тетрахидроканабинол (THC – главната активна состојка во канабисот) доведува до умерено редуцирање на болката кај пациентите кои страдаат од хронична невропатска болка.

Учесниците во истражувањето кои добиле 9,4% ТHC, изјавиле дека полесно заспиваат и подобро спијат, за разлика од пациентите кои добиле плацебо. Најчести несакани последици што се појавиле кај пациентите кои добиле 9,4% ТHC биле главоболка, сушење на очите, чувство на жежење во областите зафатени со невропатска болка, вртоглавица и кашлица. Сите учесници почувствувале еуфорија три пати во текот на тестирањето.

“Оваа студија е важна заради тоа што демонстрира аналгетски ефект на канабисот при мали дози давани во краток период кај пациенти со хронични невропатски болки,“ изјавил Марк Вар, предводник на студијата.

Научниците посочуваат дека за утврдување на ефикасноста и безбедноста на користењето на канабисот подолг период, потребни се дополнителни истражувања што ќе се спроведуваат подолго со поголеми дози на ТHC.
#

Kajgana Shop

На врв Bottom