Дрога ( Наркотични дроги )

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
срам ми беше да прашам до сега,
каква дрога е ганџата т.е дали има таква дрога?
:kesa:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
јбг мора да има по некој неинформиран:pos2:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
830
Поени од реакции
842
Има...Едните содржат процент на PCP a.k.a phencyclidine а го нарекуваат и анѓелски прашок-студиите со екстази + ПСП гарантираат за 3-6 месеци Параноја и Акутна Шизофренија!!

На други екстази покрај ова им додаваат керозин или пак Спид ор Кокаин....

Значи да преформулираме не е појако туку УШТЕ ПОЛОШО!!!!

Овие полошиве немам инфо колку и дали ги има кај нас но во Странство ги има и многу пара се фрла....а после година на овие...господ нека е напомош!!
Aко зборуваме за халуцинации, LSDто не прави појаки халуцинации од xtc???

Знам дека во секој трип има микрограмски количини на LSD-25, доволна за да доведе човекот кој не знае да го извози да шекне целосно, имам читано дека ако си психолошки поспремен, поспрено и ќе го извозиш и со помалку последици, оние послабите имаат големи шанси да шизнат...

Во Бугарија лани бев на гости кај една моја братучетка, имаше една другарка која што работи како воено лице, седеа дома и од еднаш почна братучетка ми да збори како и паѓа косата, како косата и ползи и беше исплашена целосно, отидов кај другарка и, и не сакаше да ми каже што се случува, мртва ладна си излезе и си замина. Веднаш потоа ги викнав пријателите и ја однесовме во болница , и оттаму ни кажаа дека е издрогирана:toe:
Не знам какви последици оставило сето тоа... Летово највероватно ќе одам пак таму па ќе видам како е.

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Aко зборуваме за халуцинации, LSDто не прави појаки халуцинации од xtc???

Знам дека во секој трип има микрограмски количини на LSD-25, доволна за да доведе човекот кој не знае да го извози да шекне целосно, имам читано дека ако си психолошки поспремен, поспрено и ќе го извозиш и со помалку последици, оние послабите имаат големи шанси да шизнат...

Во Бугарија лани бев на гости кај една моја братучетка, имаше една другарка која што работи како воено лице, седеа дома и од еднаш почна братучетка ми да збори како и паѓа косата, како косата и ползи и беше исплашена целосно, отидов кај другарка и, и не сакаше да ми каже што се случува, мртва ладна си излезе и си замина. Веднаш потоа ги викнав пријателите и ја однесовме во болница , и оттаму ни кажаа дека е издрогирана:toe:
Не знам какви последици оставило сето тоа... Летово највероватно ќе одам пак таму па ќе видам како е.
Прочитај малку назад на темава, имаш обаснето за сѐ. А ианку факт е дека од ЛСД не постои помоќна дрога, потребни се само 250 микрограми за еден трип од 10 до 12 часа. Еднаш пишував за една анкета за дрога (КЛИК) имаш и во коментарите доста разјаснето.
А за братучетката, немај гајле, ако не земала поголема доза, тогаш супер е.. и кога ќе идеш пак, речи ѝ да чита многу за халуциногените дроги ако веќе има на ум да земе пак. Поздрав!

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
А што толку "научни објаснувања" на темава, не ми е јасно. Тој што западнал т.е. станал џанак треба и технолог по хемија да биде. Што ако си пишувал статија за ЛСД и колку грама ти треба за да се натрипаш сега фраер ли си со толкаво знаење од кое немаш корист. Утре некој што станал зависник ке рече еј брат знаеш ти треба волку грама да влезеш у филм.

Другар огадена сум од таквите како тебе што не земеш да напишеш за последиците што ги прави дрогата- систематско уништување на целокупниот организам- особено на нервниот систем, тотално уништување на социјалниот живот, уништување и осиромашување на семејството....

А згора на се уште и го полнат џебот на дилерите они ке живеат у палати, а џанаците ке скапат у гомна.

А се почнува со филмот за бољи статус у општеството.

Безрбетник само може да се навлече на дрога.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
А што толку "научни објаснувања" на темава, не ми е јасно. Тој што западнал т.е. станал џанак треба и технолог по хемија да биде. Што ако си пишувал статија за ЛСД и колку грама ти треба за да се натрипаш сега фраер ли си со толкаво знаење од кое немаш корист. Утре некој што станал зависник ке рече еј брат знаеш ти треба волку грама да влезеш у филм.

Другар огадена сум од таквите како тебе што не земеш да напишеш за последиците што ги прави дрогата- систематско уништување на целокупниот организам- особено на нервниот систем, тотално уништување на социјалниот живот, уништување и осиромашување на семејството....

А згора на се уште и го полнат џебот на дилерите они ке живеат у палати, а џанаците ке скапат у гомна.

Постов ти нема смисла :toe:

Какво везе има ЛСД со зависност или било што од тоа што го спомна ...ЕПА ЗАТОА се објаснувањата поединечно за секоја дрога и ефектите и не мешајте сеа џанаци .. они ваљда се у потрага по нешо шо ги напраило ЗАВИСИ и не се замараат со читање тука , или ко демек не се свесни за последиците ..дај молим те.

Член од
30 април 2009
Мислења
795
Поени од реакции
91
Постов ти нема смисла :toe:

Какво везе има ЛСД со зависност или било што од тоа што го спомна ...ЕПА ЗАТОА се објаснувањата поединечно за секоја дрога и ефектите и не мешајте сеа џанаци .. они ваљда се у потрага по нешо шо ги напраило ЗАВИСИ и не се замараат со читање тука , или ко демек не се свесни за последиците ..дај молим те.
Иако ЛСД не изазива физичку зависност, честа употреба може одвести психичкој зависности.[2] Учесталим узимањем не развија се толеранција, што значи да временом нису потребне све јаче дозе, као што је случај код нпр. екстазија.[6]
Међутим, психичке промене изазване ЛСД-ом, које нису нужно позитивне, могу бити трајне.[6] Чест феномен који прати узимање ЛСД-а је флешбек (енгл. flashback), повратна реакција у трајању од неколико секунди током којих се спонтано враћају халуцинаторни ефекти. Може се јавити данима, месецима, па чак и годинама након уношења ЛСД-а.[2] Такође се може јавити и психоза.

Па сега види ти.

Употребата на било која дрога не е оправдана независно од тоа какви се последиците.

Ако беше нормално да се употребуваат дрогите тогаш ке беа и легални и ке се продаваа со фискални сметки.

Ако си нормално момче ке ја разбереш поентата на мојот пост.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
Иако ЛСД не изазива физичку зависност, честа употреба може одвести психичкој зависности.[2] Учесталим узимањем не развија се толеранција, што значи да временом нису потребне све јаче дозе, као што је случај код нпр. екстазија.[6]
Међутим, психичке промене изазване ЛСД-ом, које нису нужно позитивне, могу бити трајне.[6] Чест феномен који прати узимање ЛСД-а је флешбек (енгл. flashback), повратна реакција у трајању од неколико секунди током којих се спонтано враћају халуцинаторни ефекти. Може се јавити данима, месецима, па чак и годинама након уношења ЛСД-а.[2] Такође се може јавити и психоза.

Па сега види ти.

Употребата на било која дрога не е оправдана независно од тоа какви се последиците.

Ако беше нормално да се употребуваат дрогите тогаш ке беа и легални и ке се продаваа со фискални сметки.

Ако си нормално момче ке ја разбереш поентата на мојот пост.
Ok де , така пастирај - како реагира на психата и слично .

Милион дроги се легални - почнувајќи од аспирин па натака .

Е сега за овие другиве - ЛЕГАЛНИ се , повеќе во одредена количина па дури и ЛСД.
Холандија ,Германија , делови на САД,Канада - медицински , Аргентина.Перу,Еквадор,Колумбија,Чешка,Мексико и ред други земји во кој има отстапки.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kikamika, mesto da kopiras od Wiki, zavrti nanazad nekolku strani i procitaj za posledicite i ostanatite nesakani dejstva koi se rezultat na konsumacija hemii, a ubavo razraboteni i objasneti od Dzana aka Smart ass. Ok.
Bigjaat takje?!

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118

Откако сум на форумов, прв пат е некој да ми се обраќа негативно, ама мора да се има и првпат, го очекував и ова, само не знаев кога ќе се случи. Кајгана е многу попосетена и попопуларна од блогерајот, па овде се наоѓаат секакви и ќе ти кажат сѐ и сешто.. Е сега, некако ни најмалку немам потреба да се дообјаснувам (бидејќи ќе е залудно за тебе), ама еве ќе го направам тоа од хумани причини.

Ако веќе се едуцираме за дрога, посебно за ЛСД кое е една од најкомплицираните и најнесфатените дроги, и те како се потребни научни објаснувања. Со правилно едуцирање, ќе знаеш точно како да реагираш и што да очекуваш при одлуката да пробаш такво нешто.

А ова блондираново во цитатов, само по себе кажува дека си предводена од пребрзи реакции. Ни најмалку не ме познаваш и не си читала ни една моја статија, ниту книга, а веќе ме осудуваш и тоа доста сурово. Нели ти личи ова на пребрза реакција? Не можеш човека да го оцениш читајќи му две три реченици и потпирајќи се натаму на своја имагинација. Инаку, сѐ уште не сум пишувал статија за ЛСД, но во повеќето статии сум го опфатил во поголема мера, а не сум „фраер“ (како што рече) заради моето знаење од кое ИМАМ голема корист, туку само го споделувам, овде и на блогерај. Ако пребараш, никаде во тие реченици нема да најдеш нијанса на вообразеност или егоизам, дури напротив, со премногу искреност пристапувам. Во основа, моите истражувања за психоделичните дроги имаат психонаутска основа, значи тоа го правам затоа што сум заинтересиран за психонаутиката. Толку. А за ова што „си оградена“, слободно биди, тоа е твој избор и немам ништо против твојата одлука за затворен ум. Ако би се грижел за сите погрешни одлуки на овие 8 милијарди луѓе, колку што чува планетава, кај би останало време да се посветам на себе..
Инаку за последиците сум пишувал многу, ете уште еден факт дека не си љубопитна да ми ги разгледаш дејствата поблиску, а веќе жестоко осудуваш. Тоа е најзастапената карактеристика на луѓе со затворен ум. За последиците т.е. негативните дејства од ЛСД, има најголема шанса да се случат само поради недоволна едукација, оти ако се надмине тоа, ЛСД -то само по себе воошто не е штетно! А тие наведени можности за психоза и шизофренија во википедија, се сосема точни, но дали пишува колкава е шансата за да се случат? И од што зависи самото зголемување и намалување на шансата.. Генерално сѐ е опасно, земи било какви лекови од дома, извади го ливчето за инфо од нив и читај сајд ефектс т.е. негативни појави и ќе видиш што сѐ може да ти се случи од само еден аспирин или кафетин..

S

smart ass

Гостин
Не бе....кафетинот ти го даваат без упатство!!(оној обичниот)

А истиот има околу 40мг кофеин и 10мг кодин фосфат(еден од најјаките опијати а оправдано е користен како антитусик).

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Значи пишала сум у темата ке пишам пост пак.Земав екстази, да.Додека траеше дејството беше супер.Се журкаш, играш, се смееш.Ама утредента...Сите ти се криви.Се ти е криво.За 1 минута уништив се што сум градела со години.Скарах се со едни личности шо ми се стварно драги!Не би земала пак!Видех го „волжебното“ дејство на екстазите кое после неговото завршување те тресне депресија ко да ти се срушил цел свет.Само прашање : имав проблеми со шекеро(уште имам де).Пренизок ми е на моменти и знам да се онесвестам без никакво „предупредување“.Ке може некој да ми даде информации како екстазата би влијаело на ова?Благодарам.Лав компјутерс и екстази скарани до смрт.
Од ова прочитано, тешко.....дека можи вака да е....Тешко дека ке се скараш наредниот ден со некој, бидејки ке го поминеш во лежење, се разбира доколку не си зависник....Од проблемите можат да се јават некои стомачни тегоби, ако ја мешаш со јак алкохол (шток) и мене барем ми се собираше кожичката на половиот орган, после дејството без некои последици...За оние кои ке земат прв пат ке биде дека ја отркиле Америка и не земајте повоторно..Мој совет...Јас барем зедов колку да пробам(неколку пати) и се повлеков...за среќа на време....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.769
Поени од реакции
5.066
Абе , кај се шиткаат кај нас у МК waterpipes или па чаре некое наргиле ?

По странство и вортекс се шитка :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom