Aко зборуваме за халуцинации, LSDто не прави појаки халуцинации од xtc???Има...Едните содржат процент на PCP a.k.a phencyclidine а го нарекуваат и анѓелски прашок-студиите со екстази + ПСП гарантираат за 3-6 месеци Параноја и Акутна Шизофренија!!
На други екстази покрај ова им додаваат керозин или пак Спид ор Кокаин....
Значи да преформулираме не е појако туку УШТЕ ПОЛОШО!!!!
Овие полошиве немам инфо колку и дали ги има кај нас но во Странство ги има и многу пара се фрла....а после година на овие...господ нека е напомош!!
Прочитај малку назад на темава, имаш обаснето за сѐ. А ианку факт е дека од ЛСД не постои помоќна дрога, потребни се само 250 микрограми за еден трип од 10 до 12 часа. Еднаш пишував за една анкета за дрога (КЛИК) имаш и во коментарите доста разјаснето.Aко зборуваме за халуцинации, LSDто не прави појаки халуцинации од xtc???
Знам дека во секој трип има микрограмски количини на LSD-25, доволна за да доведе човекот кој не знае да го извози да шекне целосно, имам читано дека ако си психолошки поспремен, поспрено и ќе го извозиш и со помалку последици, оние послабите имаат големи шанси да шизнат...
Во Бугарија лани бев на гости кај една моја братучетка, имаше една другарка која што работи како воено лице, седеа дома и од еднаш почна братучетка ми да збори како и паѓа косата, како косата и ползи и беше исплашена целосно, отидов кај другарка и, и не сакаше да ми каже што се случува, мртва ладна си излезе и си замина. Веднаш потоа ги викнав пријателите и ја однесовме во болница , и оттаму ни кажаа дека е издрогирана
Не знам какви последици оставило сето тоа... Летово највероватно ќе одам пак таму па ќе видам како е.
Постов ти нема смислаА што толку "научни објаснувања" на темава, не ми е јасно. Тој што западнал т.е. станал џанак треба и технолог по хемија да биде. Што ако си пишувал статија за ЛСД и колку грама ти треба за да се натрипаш сега фраер ли си со толкаво знаење од кое немаш корист. Утре некој што станал зависник ке рече еј брат знаеш ти треба волку грама да влезеш у филм.
Другар огадена сум од таквите како тебе што не земеш да напишеш за последиците што ги прави дрогата- систематско уништување на целокупниот организам- особено на нервниот систем, тотално уништување на социјалниот живот, уништување и осиромашување на семејството....
А згора на се уште и го полнат џебот на дилерите они ке живеат у палати, а џанаците ке скапат у гомна.
А се почнува со филмот за бољи статус у општеството.
Безрбетник само може да се навлече на дрога.
Иако ЛСД не изазива физичку зависност, честа употреба може одвести психичкој зависности.[2] Учесталим узимањем не развија се толеранција, што значи да временом нису потребне све јаче дозе, као што је случај код нпр. екстазија.[6]Постов ти нема смисла
Какво везе има ЛСД со зависност или било што од тоа што го спомна ...ЕПА ЗАТОА се објаснувањата поединечно за секоја дрога и ефектите и не мешајте сеа џанаци .. они ваљда се у потрага по нешо шо ги напраило ЗАВИСИ и не се замараат со читање тука , или ко демек не се свесни за последиците ..дај молим те.
Ok де , така пастирај - како реагира на психата и слично .Иако ЛСД не изазива физичку зависност, честа употреба може одвести психичкој зависности.[2] Учесталим узимањем не развија се толеранција, што значи да временом нису потребне све јаче дозе, као што је случај код нпр. екстазија.[6]
Међутим, психичке промене изазване ЛСД-ом, које нису нужно позитивне, могу бити трајне.[6] Чест феномен који прати узимање ЛСД-а је флешбек (енгл. flashback), повратна реакција у трајању од неколико секунди током којих се спонтано враћају халуцинаторни ефекти. Може се јавити данима, месецима, па чак и годинама након уношења ЛСД-а.[2] Такође се може јавити и психоза.
Па сега види ти.
Употребата на било која дрога не е оправдана независно од тоа какви се последиците.
Ако беше нормално да се употребуваат дрогите тогаш ке беа и легални и ке се продаваа со фискални сметки.
Ако си нормално момче ке ја разбереш поентата на мојот пост.
Откако сум на форумов, прв пат е некој да ми се обраќа негативно, ама мора да се има и првпат, го очекував и ова, само не знаев кога ќе се случи. Кајгана е многу попосетена и попопуларна од блогерајот, па овде се наоѓаат секакви и ќе ти кажат сѐ и сешто.. Е сега, некако ни најмалку немам потреба да се дообјаснувам (бидејќи ќе е залудно за тебе), ама еве ќе го направам тоа од хумани причини.А што толку "научни објаснувања" на темава, не ми е јасно. Тој што западнал т.е. станал џанак треба и технолог по хемија да биде. Што ако си пишувал статија за ЛСД и колку грама ти треба за да се натрипаш сега фраер ли си со толкаво знаење од кое немаш корист. Утре некој што станал зависник ке рече еј брат знаеш ти треба волку грама да влезеш у филм.
Другар огадена сум од таквите како тебе што не земеш да напишеш за последиците што ги прави дрогата- систематско уништување на целокупниот организам- особено на нервниот систем, тотално уништување на социјалниот живот, уништување и осиромашување на семејството....
А згора на се уште и го полнат џебот на дилерите они ке живеат у палати, а џанаците ке скапат у гомна.
А се почнува со филмот за бољи статус у општеството.
Безрбетник само може да се навлече на дрога.
Од ова прочитано, тешко.....дека можи вака да е....Тешко дека ке се скараш наредниот ден со некој, бидејки ке го поминеш во лежење, се разбира доколку не си зависник....Од проблемите можат да се јават некои стомачни тегоби, ако ја мешаш со јак алкохол (шток) и мене барем ми се собираше кожичката на половиот орган, после дејството без некои последици...За оние кои ке земат прв пат ке биде дека ја отркиле Америка и не земајте повоторно..Мој совет...Јас барем зедов колку да пробам(неколку пати) и се повлеков...за среќа на време....Значи пишала сум у темата ке пишам пост пак.Земав екстази, да.Додека траеше дејството беше супер.Се журкаш, играш, се смееш.Ама утредента...Сите ти се криви.Се ти е криво.За 1 минута уништив се што сум градела со години.Скарах се со едни личности шо ми се стварно драги!Не би земала пак!Видех го „волжебното“ дејство на екстазите кое после неговото завршување те тресне депресија ко да ти се срушил цел свет.Само прашање : имав проблеми со шекеро(уште имам де).Пренизок ми е на моменти и знам да се онесвестам без никакво „предупредување“.Ке може некој да ми даде информации како екстазата би влијаело на ова?Благодарам.Лав компјутерс и екстази скарани до смрт.