Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Се надевам дека е на право место мислењево.Вчера пушев трева , земав 2-3 плуќи не поише . Значи не се напраив тиква ко шо се праат, туку онака ептен лабаво.15 мин трипав и после се ми беше ок , накај дома коа си идев бев ко нов односно нишо не осеќав и си легнав. Е сеа сабајлево коа станав ми се вртеше ненормално т.е неможев од кревет да станам.Незнам шо е работава , не пушам првпат и не ми се десило ова до сеа.На нет читав нешо им се дешава на многу и дека знае да трае по 3-4 дена , а ако трае и кај мене толку сум го јадел ондак.Така да да ве прашам како најбрзо да избледат ефектите , да се вратам у нормала помагајте , дали да зеам нешо од лекови или било што .
Фала однапред
како тоа си трипал од џоинт?
и да, мене ми се нема десено нешто такво до сега. така да не знам шо да ти кажам, поише ми беше да те прашам за трипањето

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Јас мислам дека во детергентиве за алишта ставаат дроги. На рекламите коа и да мириснеш од алиштата, ти прави халуцинации дека си покрај водопад, на плажа, во планина, во шума, на ливада...

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
има некој јадено картонче - трип?
нека сподели искуства ако има такво нешто пробано :)

B

Black Guard

Гостин
како тоа си трипал од џоинт?
и да, мене ми се нема десено нешто такво до сега. така да не знам шо да ти кажам, поише ми беше да те прашам за трипањето

Де бе ти па најверојатно искусил срцебиење,па поосле си рекол готово е...умирам.ќе повраќам...ЧЕКАЈ!!!

Ќе одам негде..мхх не добро е по улицава и тако даље.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
На ѕидот на објектот до угостителското училиште во Чачак, неодамна се појавил графит-ценовник за дрога кои се продава на влезот од училиштето. На графитот има и потпис од дилерот "STR Diler".

cenovnik.jpg

Извор: http://www.fakulteti.mk

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.761
Поени од реакции
5.043
На ѕидот на објектот до угостителското училиште во Чачак, неодамна се појавил графит-ценовник за дрога кои се продава на влезот од училиштето. На графитот има и потпис од дилерот "STR Diler".

Прегледај го приврзокот 46525

Ебате графитот.
Реално 2-3 пати треба да се пониски цените :pos:

B

Black Guard

Гостин

Прегледај го приврзокот 46525

Тоо евтино срање,а пази може да биде и скапо ама фактот останува-срање е се додека гарантира престој во бардовци,цицање на метадон во кисела вода,уствари метадонот е поопасен т.е позависен од хероинот па дури и гледано од аспект на потентност,ефект од 500мг(пола грам хероин) се добива со 10 пати помала колиина,исто така и метадонот не реагира толку брзо на антагонистите за разлика од хероинот,навистина на моменти се прашувам зошто луѓево одат кај дилер и купуваат дрога???

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Поправи ме ако грешам,но човечкиот мозок не е машина па едноставно да се додаде мотор ап или стартер флуид(оној со етер) па да работи оверклокуван без последици,јас не негирам дека има некој ефект но тој дефинитивно не е енхансер посебно не кај психоделиците,ако зборуваме за појачување на мозокот посебно концентрацијата тогаш несомнено психостимуласите се избор од прва рака,посебно оние умерените на пример кофеинот,ама ако зборуваме за амфетамин и негови деривати...тоа е мозочна автодеструкција,што се однесува до психоделиците треба да напоменеме дека повеќето(не сите) имаат изразено токсично дејство се разбира со исклучоци кои ете се се почести и почести(благодарение на истражувањата на ова поле) но за нивната примена во медицината мислам дека е малку дискутабилно.

Сепак работата на ова поле треба да продолжи и лично ја поддржувам дури и да даде за резултат одреден психоделик за широка употреба во секој случај би бил подобра опција отколку сегашниве прекурсори со кои младината се ништи почнувајќи од опијатите па до амфетаминските деривати помешани со отров за глувци и низа отрови.
Не знам, и мене прилично нереално ми се гледа идејата да го скротат ЛСД-то, ама можно е од друга страна да измислат нови психоделици, од нови растенија и хемиски процеси, кои сепак ќе бидат прилично скротливи и насочени кон одредени центри во мозокот.

Овде имаш радо снимка со интервју со еден голем психонаут, Гери Фишер, кога имаш време слушни: http://think.mk/2012/07/14/podkast-302-vodich-napsihodelichnite-istrazhuvachi/

B

Black Guard

Гостин
Навистина сротувањето на ЛСД е незамискиво тешко,но не и невозможно во смисла да се блокира неговото дејство таму каде што не е потребно,во секој случај за разлика од срањава(амфетамини,опијати) халуциногените ни приближно не се толку штетни,зависни уште помалку затоа истражувања од ваков тип не смеат да бидат прекинати,не смеат бидејќи има невиден потенцијал за медицинска употреба...и така проклетите бензодијазепини и ССРИ прават штета посебно на црниот дроб,нормално оправдано согласно кост-бенефит опцијата за пациентот но ако се ограничиме на сегашниве медикаменти....тешко нас.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ајде тревата допинг пренесува Макфакс копира Кајгана портал :icon_lol:, а каква мрза фаќа од нејзе тоа чудо :icon_lol:.

Американски џудист позитивен на канабис

Текст: Макфакс
Останати спортови | 06 август 2012
Американскиот репрезентативец во џудо со црногорско потекло, Николас Делпополо е исклучен од Олимписките Игри во Лондон, откако неговиот допинг тест бил позитивен на канабис.

Делпополо е прв од 10.500 учесници на Игрите кој бил позитивен на допинг тестот направен веднаш по самото натпреварување.
Меѓународниот олимписки комитет (МОК), соопшти дека Делпополо е дисквалификуван од џудо натпреварите во категоријата до 73 килограми, на коешто го освои седмото место. Од МОК дополнија дека ќе следуваат и дополнителни санкции.
Делпополо е роден како Петар Перовиќ во Црна Гора. Живеел во сиропиталиште во Никшиќ, а на возраст од две години бил посвоен од американската брачна двојка Доминик и Џојс Делпополо.

http://kajgana.com/amerikanski-dzudist-pozitiven-na-kanabis

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Чеј, му “нашле“ марихуана на допинг тестот?
Смешки.

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Што мислите за ова:

Волонтери ќе земаат екстаза за снимање на документарец (линк)

Во неколку реченици да ви ја раскажам приказнава: во Британија ќе се снима документарец нешто налик на ТВ шоу бидејќи ќе има и во живо снимање на дебата, но пред тоа ќе се снимаат волонтери кои ќе пробаат МДМА и ќе бидат тестирани и скенирани за детално да се проучат ефектите.

Ви е жал што не сте дел од ова, или не го одобрувате ваквиот популистички начин на истражување на ефектите од МДМА?

Kajgana Shop

На врв Bottom