Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Не ви е целта да ги лажете децата знам тоа, но вие како што ги пишувате случкиве и информацииве за дрога ги правите како да е добро да се конзумира дрога.
Конзумирате дрога (некои, не сите што пишувате), пишувате дека не сте заразени, очигледно во добра состојба сте со финансии чим пишувате на интернет, а сигурно не ви фали нешто у мозокот, па добро и кај мене добра слика би правело ова набројаново + задоволството од дрогата. Но би требало и лошите страни од сите случки да ги наброите, посебно тоа дека можат многу лесно да се заразат децата што се лажат на секакви информации на интернет :)

Истото е и со филмовите, на филмовите секогаш е хепи енд само у животот не е секогаш, скоро никогаш. И афкорс, да имаш големо познавање за дрогата и да конзумираш дрога е мадафакин' кул кај МНООГУ деца.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Не ви е целта да ги лажете децата знам тоа, но вие како што ги пишувате случкиве и информацииве за дрога ги правите како да е добро да се конзумира дрога.
Конзумирате дрога (некои, не сите што пишувате), пишувате дека не сте заразени, очигледно во добра состојба сте со финансии чим пишувате на интернет, а сигурно не ви фали нешто у мозокот, па добро и кај мене добра слика би правело ова набројаново + задоволството од дрогата. Но би требало и лошите страни од сите случки да ги наброите, посебно тоа дека можат многу лесно да се заразат децата што се лажат на секакви информации на интернет :)

Истото е и со филмовите, на филмовите секогаш е хепи енд само у животот не е секогаш, скоро никогаш. И афкорс, да имаш големо познавање за дрогата и да конзумираш дрога е мадафакин' кул кај МНООГУ деца.
Процентуално гледано, колку од жителите на Македонија, земја каде што стандардите се ниски и просечна плата е 200 евра, а се на возраст 10-60 години НИКОГАШ не користеле интернет?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Процентуално гледано, колку од жителите на Македонија, земја каде што стандардите се ниски и просечна плата е 200 евра, а се на возраст 10-60 години НИКОГАШ не користеле интернет?
нигде не пишав дека никогаш не користеле интеренет, иако ги има, мал процент.
Сигурно некој (или некое дете ајде) со родители што му зимаат 100евра плата нема да иде на интернет секој ден (или во овој случај не секој ден, сигурно нема да има над 100 мислења) У темава неколку страни шо разлистав, не видов некој член шо нема 100+ мислења.
А сеа некој за прв пат оди во интернет кафе, и се знае пишува sex.com .. бла бла третиот ден иде во интернет кафе и пребарува нешто за дрога, гугл му ја дава темава, у темава чита случка каде што некој се изнапафкал трава, дечкото има добра слика за дрогата.. (тоа погоре шо го пишав)

А ако си заразен тешко дали нема да го продадеш компјутерот за неколку грама

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Сигурно некој (или некое дете ајде) со родители што му зимаат 100евра плата нема да иде на интернет секој ден (или во овој случај не секој ден, сигурно нема да има над 100 мислења) У темава неколку страни шо разлистав, не видов некој член шо нема 100+ мислења.
А сеа некој за прв пат оди во интернет кафе, и се знае пишува sex.com .. бла бла третиот ден иде во интернет кафе и пребарува нешто за дрога, гугл му ја дава темава, у темава чита случка каде што некој се изнапафкал трава, дечкото има добра слика за дрогата.. (тоа погоре шо го пишав)

Почетната сцена на Requiem For A Dream. Само што таму типот го продава телевизорот, не компјутерот.

Холивуд ви го испра мозокот. Не е така во реалноста. Денес скоро секој има пристап до Интернет. Има и бесплатен Интернет.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621

Па знаеш, дрогата не е нити лоша нити добра, како и многу работи во животот, може да биде лоша само гледната точка, карактерот, кројката на човекот. Иако милион пати се објавувале лоши последици од тешки дроги, некои ете се одлучуваат да ги земат.
Тоа ти е на некој начин природна селекција, посилните преживуваат и уживаат, останатите одат по ѓаволите...:toe:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Почетната сцена на Requiem For A Dream. Само што таму типот го продава телевизорот, не компјутерот.

Холивуд ви го испра мозокот. Не е така во реалноста. Денес скоро секој има пристап до Интернет. Има и бесплатен Интернет.
бившиот ми другар што почна со конзумирање, а денес нема ништо бидејќи продаде и мобилен и компјутер и се што има негово, почна да краде, да не оди на училиште...
Можеби овој редок(?) случај ми го испрал мозокот

Па знаеш, дрогата не е нити лоша нити добра, како и многу работи во животот, може да биде лоша само гледната точка, карактерот, кројката на човекот. Иако милион пати се објавувале лоши последици од тешки дроги, некои ете се одлучуваат да ги земат.
Тоа ти е на некој начин природна селекција, посилните преживуваат и уживаат, останатите одат по ѓаволите...:toe:
Се согласувам со последнава реченица, но лошото е што многу повеќе останати има низ државава (и интернетов) отколку силни што можат да издржат да не пробаат пак после првиот пат

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
бившиот ми другар што почна со конзумирање, а денес нема ништо бидејќи продаде и мобилен и компјутер и се што има негово, почна да краде, да не оди на училиште...
Да ја сретнел другар ти (бивши или како и да е) темава, сигурно ќе имал поголемо знаење за дрогата :wink:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621

Се согласувам со последнава реченица, но лошото е што многу повеќе останати има низ државава (и интернетов) отколку силни што можат да издржат да не пробаат пак после првиот пат
И мене бившиот ми другар се заеба и покрај тоа што знаеше се за хероинот, но длабоко во себе бил слабич, тоа ти е како самоубиство, бавно самоубиство, се откажал од животот.

Бројот на "слаби" се зголемува и не се многу повеќе од "силните".
Таква ни е ситуацијата во државата, младите не гледаат иднина и полесно паѓаат во искушение. Но тоа е пролазно, верувам во подобра и здрава иднина, оптимиста сум до крај.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Mozno li e so upotreba na nekoi narkotici da se kontaktira so vonzemjani?
Интересно прашање.

Знаеш порано многу духовни лидери, да кажеме шамани, врачеви и вештери (како мене мухухухухахахахахаааа!) имаат користено некои субстанци и материи (не синтетичко потекло) за доаѓање до таква состојба на умот (поради дрогата што го викаме денес, а тогаш магични билки :) ) каде што верувале дека влегуваат во друга димензија, или тоа им бил начин за воспоставување на контакт со мртвите или други битија (духови, богови, од друг свет ваљда денешни вонземјани).

Тие средства (дроги) имаат магично и спиритуално значење во тој период (за тоа сведочат археолошките наоди и културното наследство кај некои афрички и јужно американски племиња при некои обичаји и церемонии се употребуваат).

Денеска е друга ситуација, се употребуваат од чисто љигавење, љигљовци а не за бегство од реалноста (голем процент на зависниците од дрога од мојата средина припаѓаат на прилично богати симејства)

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Па знаеш, дрогата не е нити лоша нити добра, како и многу работи во животот, може да биде лоша само гледната точка...
Дрогата дефинитивно е зла работа и не смее да се релативизира туку треба безмилсно да се ништи.

Кратко и јасно: дрогата уништува и убива. Се’ друго е лага.

И нема врска со слаби и јаки, има глупи и прелажани што го ставиле тоа ѓубре во својот организам. Шо побргу се скинат тоа подобро за нив и за сите околу нив.

Z

ZeroStyle

Гостин
Дрогата дефинитивно е зла работа и не смее да се релативизира туку треба безмилсно да се ништи.

Кратко и јасно: дрогата уништува и убива. Се’ друго е лага.

И нема врска со слаби и јаки, има глупи и прелажани што го ставиле тоа ѓубре во својот организам. Шо побргу се скинат тоа подобро за нив и за сите околу нив.
Neznam zosto si tolku poln so predrasudi jas na vremeto pred zgrada tripavme so drugar4injata pa eve sega zdrav i ziv sum od vreme na vreme konsumiram trava pri nekoi zurovi i slicno:toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Priroda ne sintetika. Jasno li vi e!

?

..........

Гостин
Дрогата е штетна тоа го знаат и плавушите.
Конзумирањето на дрога е лоша работа, а немањето контрола врз количеството на конзумирање наркотици е самоутепанство.

Имам пробано хемија, екстази, пилс, анфети...
Повеќето мои другари и пријатели немаа и сеуште немаат контрола во конзумирање наркотици сега некој од нив се на лечење или се пред фаза, приоритет во животот им стана дрогата, а немат ни морал ни воља да прекинат.

Многу тешко е да се свести личноста која дрогата ја става како приоритет во животот, најголема грешка, таквите не ја уживаат дрогата таа ги ужива нив тие се нејзини робови.
Хемијата е лоша, тоа го знаат сите што користат користеле, или макар во мали временски периоди.
Во главно дрогата е штетна, штетно влијае на организмот, на мозокот на семејството околината едноставно ви го руши животот,(тука не спага марихуаната)

За марихуаната, мои забелешки.

Марихуаната е прекрасно волшебно растение, пушењето марихуана првично те прави срекен не загрижен(искулиран) потоа дава доза на несигурност па очај, а во нашава држава нашево општество лесно е да очајуваш.

Прв пат пушев трева во 8 одделение, а пушам и ден денес, во одредени периоди повеке некогаш помалку, најмногу пушев кога бев средношколец, а најмалку сега, просек 1 џоинт месечно.(сега)
На мои 17,18 години се будев со мирисот на марихуана, прво пушев џоинт па потоа миев лице и појадував.
Кога пушев повеќе, по 3,4 дневно просек, во непрекинат период од 4,5 месеци, ме отапуваше, заборавав, не се досетував на време бавно реагирав, а по прекинот бев замислен постојано, од марихуаната не постои зависност, ни психичка ни физичка, барем јас не сум осетил.
Секогаш ке си дувам марихуана, бар по еден џоинт месечно, дури и на стари години се замислувам со бастун и со кесе марихуана си посолувам во лулето и го палам, па им раскажувам приказни ма моите внуци:vozbud:
Не пијам алкохол, можеби е подобро, еден пијаница, или некој кој се опијанува секој викенд не е ништо подобар од оној кој пуши трева еднаш неделно.:salut:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Pipovski, zamini od tema te molam, ne e za truenja i ne e za konsumacija na Lanata, tuku e za pozluvanje na prirodnite nesta, kako moment na dozvivuvanje misticnmi migovi.

Kajgana Shop

На врв Bottom