Дрога ( Наркотични дроги )

?

..........

Гостин
Pipovski, zamini od tema te molam, ne e za truenja i ne e za konsumacija na Lanata, tuku e za pozluvanje na prirodnite nesta, kako moment na dozvivuvanje misticnmi migovi.
Никаде не спомнав труење со ланата, опишав како јас ја гледам и доживувам дрогата...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ne tuka, a i tuka ne ponudi nikakov kvalitet vo diskusijata osven sto keeeewwwl se pofali deka zimas gandzica!
Imate temi za trollanje, trollajte tamu, ostavete ja ovaa za edukacija na licata koi ne znaat sto e toa droga, a sto e toa priroden pat kon otklucuvanje na mistikata i zapoznavanje so tajnite na univerzalnosta i nepoznatoto.

Член од
25 март 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Ne tuka, a i tuka ne ponudi nikakov kvalitet vo diskusijata osven sto keeeewwwl se pofali deka zimas gandzica!
Imate temi za trollanje, trollajte tamu, ostavete ja ovaa za edukacija na licata koi ne znaat sto e toa droga, a sto e toa priroden pat kon otklucuvanje na mistikata i zapoznavanje so tajnite na univerzalnosta i nepoznatoto.
Gare koga ke te najdem na edna lubavna tema bre. Sve na mafijaski rabiti si najdes. Droga, tapacka, siluvanje, borba, :P :P
Ajde nesto za rabota, bez kavga. Rabotaj nesto pomalce ke imas vreme da zboruvas :vozbud::vozbud:

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248

To je ono najlepshe!

?

..........

Гостин
Бе не ме читај ако не ти чини:toe:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Gare koga ke te najdem na edna lubavna tema bre. Sve na mafijaski rabiti si najdes. Droga, tapacka, siluvanje, borba, :P :P
Ajde nesto za rabota, bez kavga. Rabotaj nesto pomalce ke imas vreme da zboruvas :vozbud::vozbud:
Шумрко, јас сум платен да дремам на интернет, и тоа онолку колку што ти не можеш да сонуваш!
Плус, мојата работа, делумно се состои од delving in mysticism. Така што, оди си, замини од тука.

To je ono najlepshe!

Keewl...има некој шмурево да го забрише или тераме со глупи постови.

Клајте го на игнор, не ја усерувајте темава.

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Видов доста муабет паднало додека ме немало. Арно ама за жал се појавиле доста непаметни мислења.. :/
Се повика некој и за бришење на онаа идеја за собиранка која ја зачнав прашувајќи го Метал да се договориме за следна заедничка акција, сеа што се придадоа другите и што повеќето се подзапалија на тоа, не ми беше намерата таква. Како и да е, секогаш сум бил против цензура, но некогаш па и е потребна, ама во секој случај јас пишував само конструктивни и едукативни постови овде, а и пошто сум нов, не се опуштам толку за спам муабети.

Јас би сакал овде да разменуваме исксутва, информации и мислења за психоделини супстанции и билки. Го подржувам Гарфилд за подвизите што ги планира и информациите што ги дели овде. :)

Марко!

Алфа
Член од
6 февруари 2010
Мислења
272
Поени од реакции
14
Видов доста муабет паднало додека ме немало. Арно ама за жал се појавиле доста непаметни мислења.. :/
Се повика некој и за бришење на онаа идеја за собиранка која ја зачнав прашувајќи го Метал да се договориме за следна заедничка акција, сеа што се придадоа другите и што повеќето се подзапалија на тоа, не ми беше намерата таква. Како и да е, секогаш сум бил против цензура, но некогаш па и е потребна, ама во секој случај јас пишував само конструктивни и едукативни постови овде, а и пошто сум нов, не се опуштам толку за спам муабети.

Јас би сакал овде да разменуваме исксутва, информации и мислења за психоделини супстанции и билки. Го подржувам Гарфилд за подвизите што ги планира и информациите што ги дели овде. :)

Малолетни примате у experiment crew?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ало, ќе ме налутите и ќе ви пишам некој иљач да испоземете, а да е отров отровосан, да ве одземи, дас не ви текна да експериментирате, мамлазаана, дилканаана.

Колку пати Џана (смартес) и ја треба да ви кажеме никако експерименти со наши печурки, наши гнасни со син камен поливани растенија и билки, освен ако не знаете со 200% сигурност дека се чисти и квалитетни и токму тоа што треба да се?????

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Да напишеме информации за татулата а?
Кој има пробано, искуство итн.

На латински Datura stramonium fam.Solanaceae(на оваа фамилија припаѓаат уште и тутунот, буниката, лудото билје, доматот, компирот...). Содржи тропански алкалоиди, од типот на хиосциамин, скополамин, беладонин, кои можат да се најдат во семето, коренот и листовите.
Ефектите се должат на парасимпатолитичкото дејство на овие алкалоиди,односно се врзуваат за истите рецептори како и ацетилхолинот, нормален невротрансмитер во човечкото тело, но не ги исполнуваат, односно ги блокираат неговите ефекти.
Да се блокира парасимпатичкото дејство на ацетилхолинот,значи да се блокира лачењето на плунка и пот, да се блокираат мускулните контракции, значи да се предизвика релаксација, но тоа може да делува и на срцевиот мускул, во смисла на забрзана срцева работа, па да не испадне "Оп, отиде чоекот". Исто така, може да се јават и тн "мрзливи црева". Пореметувања во видот се должат на ефектот на мидријаза, односно проширување на зениците. Ацетилхолинот има и централно дејство, па неговото блокирање предизвикува халуцинации и еуфорија.
Татулата содржи и други состојки,кои делуваат анти-инфламаторно, имуностимулаторно, но во многу мали количини.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Дете, не си играј со датула...имам пишано ефекти, ама и отровна е, може да се ојде неврат.
И не е татула, туку датула се вика кај нас, датурата.

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Кул, може линк или да копираш шо си пишал.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Kewl, ај крши бе глава, шо сум ти ја, татко? Мајка?
Барај си по темава. Не смарај.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Пред било кој да постира, молам да чита од почеток. Аман.
Има ли пилотово овој авион???

Kajgana Shop

На врв Bottom