Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
Еве уште нешто за марихуаната:

"Истражувачите од Complutense University од Мадрид, во соработка со научници од други универзитети, откриле дека активните компоненти во марихуаната, tetrahydrocannabinol (THC), ги тераат канцерогените клетки да започнат процес на самоуништување.

Студијата објавена од американскиот Журнал за клинички истражувања, покажува дека ТНС и сличните "канабиноиди" преставуваат "нова фамилија не потенцијални анти-тумор агенти."

Освен експериментите на глувци кои покажале позитивни резултати, истражувачите го анализирале влијанието на ТНС и на туморите на два пациенти со агресивна форма на мозочен тумор, кој дале резултати "во согласност со пред-клиничките наоди," прво откриени кај лабораториските глувци.
"

колку е здраво толку е и штетно .... дали си ја прочитал темната страна на марихуаната. дали знаеш дека може да предизвика depersonalization , шизофренија, bipolar disorder или некои други психички болести? прочитај нешто за нив па после да видам дали би ја оправдувал марихуаната. а и сите други наркотични средства го имаат сличниот негативен ефект. не е за џабе забранета марихуаната низ цел свет... веруј поголеми се штетните влијаниа отколку позитивните...

Z

Zona Pelucida

Гостин
Бидејќи пројави желба да не читаш долги текстови и наместо тао сакаш само директно од изворот да читаш без да е „соџвакано“ еве ќе пробам тука да видам како мисли мнозинството.
На ово линк се сумирани повеќе или помалку причините односно дел од механизмите како психотропните супстанци создаваат зависност на молекуларно ниво:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/bv.fcgi?rid=bnchm.box.3857

Ќе ги молам другите како реакција на овој начин на објаснување ради ред во темата да ми кажат преку ПП дали и колку успеаа да разберат од текстот (кој инаку стои во учебник по неурохемија) за да знам дали и понатаму вака да давам објаснувања на специфични стручни теми или сепак да пишувам подолги постови каде ќе го „соџвакам“ материјалот за да бие поразбирлив за другите.
Вакаааааа,значи ние сме само една машинерија предводена од ЦНС.Е сега мозокот како дел од тој ЦНС праќа невротрансмитери кои ги координираат сите наши активности.Со самото внесување на дрогата,зборувам за херион,па и кокаин(другите не создаваат толкава зависност освен ако се употребуваат во големи количини)тие во нив содржат супстанци слични на невротрансмитерите.Од кога ќе се внесат во организмот,мозокот ги препознава да речеме како свои клетки и затоа се јавува таа зависност.Подоцна самиот мозок ги бара за правилно да функционира а воедно организмот во целина се оштетува.Така да дрогата претставува психо-физичка зависност.
Еве во кратки црти кажано се:helou:

R

RAYTHEON23

Гостин
колку е здраво толку е и штетно .... дали си ја прочитал темната страна на марихуаната. дали знаеш дека може да предизвика depersonalization , шизофренија, bipolar disorder или некои други психички болести? прочитај нешто за нив па после да видам дали би ја оправдувал марихуаната. а и сите други наркотични средства го имаат сличниот негативен ефект. не е за џабе забранета марихуаната низ цел свет... веруј поголеми се штетните влијаниа отколку позитивните...
лага е...тоа го прави екстази ПЦП gamma-hydroxyl bytrate i кокаинот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кој уште еднаш се направи убав, згоден и неопходен со фразата „Не благодарам, имам!“ ќе си трпи последици.

Продолжете.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Се додека нашата младина оди по овој слоган: FEEL THE FORCE OF THE HORSE тогаш нема спас за неа,нека им е господ напомош во некоја доза да нема премногу брашно,гипс,отров за глувци и други работи што им ги продаваат како СТОКА и на СТОКА!!!

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
ма какви дроги бре само гане од време на време... поубо нема...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
А гането што е? Сокче од морковче?

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
РАСТЕНИЕ ! ! ! слушај го katt williams на јутуб... ке ти каже...хахахах... ма онака ретко бе... не ти штети... исто ко да си се начукал...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
РАСТЕНИЕ ! ! ! слушај го katt williams на јутуб... ке ти каже...хахахах... ма онака ретко бе... не ти штети... исто ко да си се начукал...
Не знам што да ти реплицирам, навистина, да се надеваме дека ќе ги отвориш очите и ќе ги увидиш некои работи на време. За болдов, од едно начукување нема ништо, ама начукувај се подолг период или дувај подолг период па ќе видиш што ќе ти се случи на мозокот.

Еве, прашај го тој Катт Вилијамс, ќе ти каже ако веќе толку знае.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
абе ја не реков... ама боље на две недели да се дигнеш него секој 3-4 ден да се начукуеш... знам дека на долги патеки е штетно... ама ако не пробаш дур си млад ондак кога... а за ова дрогиве со хемиите.. хероин не знам ти каков кокаин... подалеку од тоа... познавам наркомани ама ни на крај памет не би ми текнало да пробам...не сум до толку... :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
РАСТЕНИЕ!!!!!!!!!!

а АФИОНОТ и тој е растение така.

а ако од марихуана имаш марихуана и хашиш.....

од афионот имаш oxymorphine-10 пати појак од хероинот

codeine-има медицинска примена....антитусик

heroin-НО КОМЕНТ
morphin-медицинска примена-опоиден аналгетик исклучиво при најсилни болки...друга употреба НЕ

така да тие што голтаат као го викаа бе.......а катран горенаведениве им го прават пуздер организмот-дишење успорува работа на срце сто повеке јаглерод диоксид во мозокот:tapp::tapp::tapp::tapp:

абе ја не реков... ама боље на две недели да се дигнеш него секој 3-4 ден да се начукуеш... знам дека на долги патеки е штетно... ама ако не пробаш дур си млад ондак кога... а за ова дрогиве со хемиите.. хероин не знам ти каков кокаин... подалеку од тоа... познавам наркомани ама ни на крај памет не би ми текнало да пробам...не сум до толку... :smir:
јас поодамна не сум се дигнал.....месеци

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
FEEL THE FORCE OF THE HORSE
:pos2:
Ако те залепи коњ со копито, ќе ја осетиш силата, ваљда

Коњ за сиромаси - Неостик, Охо, Дрвофикс, Бронза...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
РАСТЕНИЕ!!!!!!!!!!

а АФИОНОТ и тој е растение така.

а ако од марихуана имаш марихуана и хашиш.....

од афионот имаш oxymorphine-10 пати појак од хероинот

codeine-има медицинска примена....антитусик

heroin-НО КОМЕНТ
morphin-медицинска примена-опоиден аналгетик исклучиво при најсилни болки...друга употреба НЕ

така да тие што голтаат као го викаа бе.......а катран горенаведениве им го прават пуздер организмот-дишење успорува работа на срце сто повеке јаглерод диоксид во мозокот:tapp::tapp::tapp::tapp:

јас поодамна не сум се дигнал.....месеци
Правеа на Mythbusters експеримент дали ке излезат тестовите за дрога позитивни ако јадат некој производ со ким , едниот изеде 5 лебчиња со ким, а другиов торта блага : ))) позитивен тест им покажуваше дури 72 часа, значи ........

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
:pos2:
Ако те залепи коњ со копито, ќе ја осетиш силата, ваљда

Коњ за сиромаси - Неостик, Охо, Дрвофикс, Бронза...
А не коњ за сиромаси само Балко тој е тој што озбилно многу
ќе те изгуби :))))) Леле мавната сум позади у мал мозок..

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Правеа на Mythbusters експеримент дали ке излезат тестовите за дрога позитивни ако јадат некој производ со ким , едниот изеде 5 лебчиња со ким, а другиов торта блага : ))) позитивен тест им покажуваше дури 72 часа, значи ........
Не ким младичу .. не ким ... Маково семе се вика ... ким е тотално различно растение . Друг пат бар добар превод побарај да не се резилиш .

А за темата ... па јас порано бев уживател на лесни дроги ... многу ретко и потешки . али со текот на времето то ми стана не интересно .
Ок е понекогаш да си во алтеред стејт оф ријалити помага во изградвање на целосна слика за светот . Понекад дури и за да изразиш идеи кои ти се вртеле во глава со години ама никако да се докомплетираат .

Али продолжена употреба на било која супстанца предизвикува нус ефекти . па дури и да не е дрога во прашање ... Еве например ако редовно јадеш боровинки мокрачата почнува да добива нијанса на сино пример .

Значи одобрувам употреба со свесно лимитирање особено за лесни дроги. Али злоупотреба не .
Заправо мразам луге од типот на : „Досадно е , ај да се напушиме“

Kajgana Shop

На врв Bottom