Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
24 март 2010
Мислења
15.258
Поени од реакции
26.107
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ја погреши темата, или мислиш дека оваа е соодветна тема за веста? :D
Не му замерувај. Сеуште е узбуѓен од двенеделно гејмање. Уште не е свесен што е пореално.
Дали игриците или јавето. Ко дрогиран е. За 3-4 дена ќе си дое у нормала.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Pa gejmanje tabli se popularni periodov ... Nintendo party flock imas nasekade ... sony i xbox ne bas :sneaky:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.481
Поени од реакции
37.302
...ја па помислив ќе се дели таблети екстази нешто :facepalm:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.481
Поени од реакции
37.302
Е шо веза имаат овие таблети со дрога? :confused:
... па директна нема, ама индиректна може да се каже дека е чист промашај, оти ја имам таблет дома, па знам што мака се има со празнење на батерија, не фаќање Нет, блокирање, па тачот... што наука ќе споделат кај младите на ваков начин? никаква... и од таква нервоза и притисок од дома, а многу незавидна ситуација за разлика од други соученици кои имаат компјутер може да се посегне по забранети супстанци ( со јако дејство, дрога), појава на анксиозност поради чувство на разлика во статус во општеството, сиромашни богати... и така, има има тука простор за дискусија!

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.891
Поени од реакции
6.369
Некој погоре напишал нешто во смисла да се имало мерка со алкохол и све ќе било во ред.
Исто важи и за сите видови дроги под сонцето небесно. Тука ги ставам и храната и шеќерот како ствари кои предизвикуваат тешка зависност, имаме права епидемија на Дијабетеси и КВБ.
Тоа што некој ждере по цел ден или лока два литра кока-кола класик наутро, тоа се све зависници.
Имаме неспоредливо повеќе зависници од храна и шеќер него што имаме џанаци на игла.

Нит је секој способен за самоконтрола нит сите имаат иста генетска подлога за да можат рекреативно, од-време навреме да се послужат со рандом наркотик без да завршат како Спад и Томи.

Јас пример, употребувам Етанол предимно за дезинфекција, особено во овој период откако излезе пандемија, но еднаш на пар месеци знам да се напијам по некое пиво, вино, некој коктел со вотка, па чак и ликер не е лошо, онака.
Нит ми бара организам нареден ден пијачка нит ништо иако се работи за тешка дрога.

Трава мех, можеби макс. 2 пати годишно и тоа секогаш при социјализација, никогаш во живот не сум купил лично него секогаш бил некој од друштво, па ќе замотаат па ајде, не е убаво да одбиеш.
Нареден ден пак ми е страна помисла да зеам трава пак, не ми прави ќеиф тоа.

Од потешки иам пробано само хаш и беше ок, екстази еднаш и ниеднаш повеќе, тешко срање.
Друго, кодеин кога имав мака на болница пред сто години, убава ствар.
Фармацеутски опијати некакви на неколку наврати поради неиздржливи болови, пример кршење коска на 6 места и слично. Добар филинг, можеби најдобар од сите.

Треба да се разбере дека главна причина што луѓе завршуваат како зависници е психолошка. Селф медикејтинг. Убивање на бол во душа. Некогаш убивање на кронична физичка бол. Некогаш убивање на духови од минатото.
Не е од бес или курч, може 2% од зависници постанале такви ради тоа а раја мисли дека сите се поради тоа. Тешки глупости бе.

Има и многу друго да се напише, но постоечката легислатива е претешко срање, ко фол сеа нешто се намалија притисоци за трава, уоу леле голема работа.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Јас 10 години дувам трева, ако не секој ден скоро секој втор. И едно време бев зависник, нервозен бев ако не бев напушен. Ми требаше фиш пред јадење, после јадење, пред спиенје, после спиење. Имав и мали проблеми со ерекција. Сеа пушам еден фиш на 5-6 дена, и толеранцијата ми се зголеми и други мисли ми се нафрлаат у глава. Не чини секој ден ко Снуп Дог. Башка и тревата во МК е катастрофа. Боље ќе си штедам пари за 1 недела во амстердам и ќе пушам ОУ ЏИ куш, него да скиат тука да ме кратат, за една петка 2 туфчиња усрани. Секад кога сум зимал од албанци трева секад биле боље трговци од македонците.

Имам амфетамин шмркано со еден - 4 дена не спиев и не јадев ништо. Прави зомби денови беа тоа. Имам и 2-3 пати ектази пробано у диско се топев, а и една црта кокаин.

Хероин, ЛСД, Кристал Метх, ДМТ неам пробано.
Иначе рачунав, груба пресметка, за овие 10 години имам за трева потрошено околу 15.000 евра.
Најдоброто нешто што сум го пушел во МК беше од едни Албанци од Бит Пазар, ми дадоа цигла хашиш (од Турска ваљда) . Тоа беше најдобриот хај што сум го доживеал тука у МК.

Иначе сајд - ефекти од трева.. Депресија после користење подолг период, проблеми со ерекција, проблем со спиење после долга конзумација, кошмари од сонови и немање желба за ништо.

Последно уредено:

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Гледам добар бугарски филм во моментов, за хероин, "Доза среќа", ѕирнете го некогаш. Тие дилери на хероин треба на лице место да се убиваат.
Имаше едно интервју со дилер на хероин од Србија. Ако го најдам ќе го ставам.
Автоматски споено мислење:

Еве ти дилер на хероин. :D

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.407
Поени од реакции
17.671
Имаше едно интервју со дилер на хероин од Србија. Ако го најдам ќе го ставам.

Еве ти дилер на хероин. :D
Овој е гола вода. Разбирам дека Србите се нездрави, ама локал дилер да го викнеш во емисија, е тоа е врв на идиотизмот.

Успешноста на нашата полиција продолжува. Сите се осеќаме побезбедно.

Последно уредено:
Член од
11 декември 2020
Мислења
47
Поени од реакции
80
Ќе изгласувале денес декриминализација на канабис за медицински цели?

Kajgana Shop

На врв Bottom