Некој погоре напишал нешто во смисла да се имало мерка со алкохол и све ќе било во ред.
Исто важи и за сите видови дроги под сонцето небесно. Тука ги ставам и храната и шеќерот како ствари кои предизвикуваат тешка зависност, имаме права епидемија на Дијабетеси и КВБ.
Тоа што некој ждере по цел ден или лока два литра кока-кола класик наутро, тоа се све зависници.
Имаме неспоредливо повеќе зависници од храна и шеќер него што имаме џанаци на игла.
Нит је секој способен за самоконтрола нит сите имаат иста генетска подлога за да можат рекреативно, од-време навреме да се послужат со рандом наркотик без да завршат како Спад и Томи.
Јас пример, употребувам Етанол предимно за дезинфекција, особено во овој период откако излезе пандемија, но еднаш на пар месеци знам да се напијам по некое пиво, вино, некој коктел со вотка, па чак и ликер не е лошо, онака.
Нит ми бара организам нареден ден пијачка нит ништо иако се работи за тешка дрога.
Трава мех, можеби макс. 2 пати годишно и тоа секогаш при социјализација, никогаш во живот не сум купил лично него секогаш бил некој од друштво, па ќе замотаат па ајде, не е убаво да одбиеш.
Нареден ден пак ми е страна помисла да зеам трава пак, не ми прави ќеиф тоа.
Од потешки иам пробано само хаш и беше ок, екстази еднаш и ниеднаш повеќе, тешко срање.
Друго, кодеин кога имав мака на болница пред сто години, убава ствар.
Фармацеутски опијати некакви на неколку наврати поради неиздржливи болови, пример кршење коска на 6 места и слично. Добар филинг, можеби најдобар од сите.
Треба да се разбере дека главна причина што луѓе завршуваат како зависници е психолошка. Селф медикејтинг. Убивање на бол во душа. Некогаш убивање на кронична физичка бол. Некогаш убивање на духови од минатото.
Не е од бес или курч, може 2% од зависници постанале такви ради тоа а раја мисли дека сите се поради тоа. Тешки глупости бе.
Има и многу друго да се напише, но постоечката легислатива е претешко срање, ко фол сеа нешто се намалија притисоци за трава, уоу леле голема работа.