Дрога ( Наркотични дроги )

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Јас сам сум се средувал, какви родители какви бакрачи. Не е убаво да етикетирам или да се правам силен ама ако не можеш сам, тогаш си вагина, никој и ништо ебати Личноста, оди фрли се од градски ѕид ало.

Многу е едноставно, како што си влегол во гомната, така сам ќе си излезеш, ни мајка ти ни татко ти те терале, утре татко ти ли од гроб ќе го бараш да стане да ти го избрише гзот?
Имав 3ца братучеди од кои едниот се скина, другиве уште години по манастири окапаа не можат да се опорават, глумат жртви нешто паѓаат во филмови.

Кога читам вакви патетични приказни ми се кења, ама штета тукушто излувтирав во веце. Друже хип хоп ништо лично кон тебе, само сум напизден од вакви говнарии.

И Забога, од марихуана не се станува зависник!
Освен ако Ти самата дозволиш :)

M

Moon Child

Гостин
Мене ми се кења од муабетот дека од марихуана задолжително се преминува на нешто повеќе. Колку само нема врска. Ако си лабилен тогаш воопшто не ни пробувај никаква дрога. Ако знаеш дека на тоа ќе остане, и знаеш до каде ти е границата нема врска ни дека од марихуана ќе станеш зависник, а нема врска ич па дека ќе преминеш на нешто повеќе.
Од 16 години прв пат кога пробав, со паузи нормално пошто јас така сакав и еднаш дома дознаа, до ден денешен знам да си запалам, па гледам дека не отидов на екстази, ор самтинг. А сега имам 21. Значи, муабетот не држи вода ако знаеш да се контролираш и знаеш кога да престанеш. Еве во фиокава од бирото ми стои 2-3 недели па не сум го запалила. Ако бев зависна немаше ни 2-3 дена да опстои.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Од трева не се станувало зависник...хммм, па незнам баш во мојата околина 90 % од луѓето дуваат и имам многу време правено муабет со такви луѓе и можам да кажам дека со почесто конзумирање се станува итекако зависник, сега се зависи од кој до кој, мое мислење е се зависи од екипата со секојдневно пушење стануваш зависник тоа го гарантирам, имам премногу блиски луѓе кои ми имаат кажувано дека неможат да ја баталат и им се пуши редовно, а најчесто како оправдување го кажуваат изговорите "Ајде бе што ке ми биде уште еднаш, добра екипа, уште ова и остали други џанкерски маубети"- пример можам да наведам со моја една многу драга и блиска личност кога се запосли и тао нели систематски прегледи се прават, а се запосли на многу фино место и фина плата и сега проблем беше што пушеше секој ден и се мислевме дали ке ја фатат на систематски да не има проблеми на работа сепак беше добро работно место каде што не беше пожелно да си џанкер, и јас и дадов совет ај земи млеко, јогурт секој ден највеќе 49 дена треба да ти се исчисти организмотм и се беше ок, спремање купување таму што ти ја знам јогурти лимони додека не дојде следната вечер со својата екипа и се пофали што планира да прави по повод систематскиот преглед, и еден тип од екипата смао кажа што збориш бе немаш гајле знаеш тест за дрога колку е скап, кој тој ке ти плати... реакцијата беше " Дај да го палам кога е таква работа", друг ден пак правевме муабет и ми призна дека неможе да не пуши сега за сега и сам согледа дека е зависник,за среќа тест неправеше за тоа и уште има на работа репутација на озбилна личност, но пак дува редовно , но пак ке кажам се зависи од личност до личност, лично јас имам првпат пробано во осмо оделение од тогаш имам пушено доста но не редовно, сега кога пораснав не се замарам, знам да се нафафам во одредени ситуации но тоа дали 2 пати во година само со интересни луѓе, за интересни луѓе ги сметам пример соседот кој има 45 години и се смееме како ненормални со него, така да се зависи од личноста, а дали можеш да станеш зависник од марихуана итекако дека можеш!!!

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Еве и од јавна личност потврда дека можеш да се навлечеш на ганџа!!!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Само ако го пуштиш мозокот на пасење и дозволиш подсвеста да надвладее со тебе. Тогаш си наебал и можеш да станеш зависен од се.

Еве во фиокава од бирото ми стои 2-3 недели па не сум го запалила
:icon_mrgr:
Боље е у друштво.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Мене ми се кења од муабетот дека од марихуана задолжително се преминува на нешто повеќе. Колку само нема врска. Ако си лабилен тогаш воопшто не ни пробувај никаква дрога. Ако знаеш дека на тоа ќе остане, и знаеш до каде ти е границата нема врска ни дека од марихуана ќе станеш зависник, а нема врска ич па дека ќе преминеш на нешто повеќе.
Од 16 години прв пат кога пробав, со паузи нормално пошто јас така сакав и еднаш дома дознаа, до ден денешен знам да си запалам, па гледам дека не отидов на екстази, ор самтинг. А сега имам 21. Значи, муабетот не држи вода ако знаеш да се контролираш и знаеш кога да престанеш. Еве во фиокава од бирото ми стои 2-3 недели па не сум го запалила. Ако бев зависна немаше ни 2-3 дена да опстои.
Има голем % што побарале соодветна замена на марихуаната во моменти кога таа не им била на дофат (снемал дилерот)... Преминале на друго и...
Има голем % што добиле лажен впечаток дека секоја дрога може да се контролира - исто како марихуаната. Преминале на друго и...
Верувај, дискутираме за голем % што почнале со марихуана, а завршиле со друго...
Од тука следи дека со право се стравува дека марихуаната претставува "одскочна даска" во светот на зависностите.
Нормално дека има луѓе со цврст карактер, но во мал број...

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Има голем % што побарале соодветна замена на марихуаната во моменти кога таа не им била на дофат (снемал дилерот)... Преминале на друго и...
Има голем % што добиле лажен впечаток дека секоја дрога може да се контролира - исто како марихуаната. Преминале на друго и...
Верувај, дискутираме за голем % што почнале со марихуана, а завршиле со друго...
Од тука следи дека со право се стравува дека марихуаната претставува "одскочна даска" во светот на зависностите.
Нормално дека има луѓе со цврст карактер, но во мал број...
Мислам дека зборуваш за луѓе кои се склони кон зависност. Тоа се луѓе кои имаат желба да бидат под дејство на некоја хемиска супстанца, без разлика дали тоа е марихуана или морфиум или што и да е. Едноставно тие луѓе ја сакаат алтернативната реалност што им ја овозможуваат наркотиците. И доколку го имаме ова во предвид тогаш би требало еден куп лекови кои се користат во секојдневна употреба да се забранети затоа што имаат некакво дејство врз организмот што консуматорот може да го чуствува како благопријатно.
Мрихуаната не предизвикува зависност и во никој случај не може да биде причина за преминување кон други наркотични средства. Всушност, не е ни логично. Доколку некој ужива во ефектите што ги предизвикува марихуаната зошто би преминал кон друга дрога која ги нема истите својства.
Тоа е исто како да речеш дека вегетеријанец ке се нафрли на печена свиња ако нема салата во фрижидерот.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Мислам дека зборуваш за луѓе кои се склони кон зависност. Тоа се луѓе кои имаат желба да бидат под дејство на некоја хемиска супстанца, без разлика дали тоа е марихуана или морфиум или што и да е. Едноставно тие луѓе ја сакаат алтернативната реалност што им ја овозможуваат наркотиците. И доколку го имаме ова во предвид тогаш би требало еден куп лекови кои се користат во секојдневна употреба да се забранети затоа што имаат некакво дејство врз организмот што консуматорот може да го чуствува како благопријатно.
Мрихуаната не предизвикува зависност и во никој случај не може да биде причина за преминување кон други наркотични средства. Всушност, не е ни логично. Доколку некој ужива во ефектите што ги предизвикува марихуаната зошто би преминал кон друга дрога која ги нема истите својства.
Тоа е исто како да речеш дека вегетеријанец ке се нафрли на печена свиња ако нема салата во фрижидерот.
Хехехехе, не го гледај површно светов што не опкружува молим те :)
За да сме на иста бранова должина...

1) Има луѓе што се генетски склони кон зависност, но има и многу луѓе што се склони кон зависност, но не го знаат тоа - додека не е прекасно.
2) Алтернативната реалност постои во нашите хромозоми како производ на менталната еволуција. (кај некој повеќе, кај некој помалце - но кај сите нас постои тоа чувство на потрага по алтернативна реалност)
3) Не да има куп лекови, туку има ГОЛЕМ КУП лекови што луѓето континуирано ги користат (обично постарите), и добар процент не се ни свесни дека се зависни од истите. (аналгини, кафетини, бензодијазепами).. не мора да се опијати. Сите тие лекови придонесуваат да се чувствуваме не-природно подобро од пред конзумирањето (дури и во случај ние тоа чувство да не го осеќаме - ефектите од конзумирањето егзистираат во нас)
4) Марихуаната како што веќе ти кажав, НЕ ВО "никој случај" - ТУКУ ВО НАЈГОЛЕМ БРОЈ случаи е директен или индиректен катализатор во процесот на постанување зависен (физички и психички) од други психотропни супстанции.
5) Постојат ЕФЕКТИ што ги предизвикува марихуаната и други дроги, и постои Ендорфин. Било каква дрога да конзумираме, таа на крајот ќе биде интерпретирана како зголемен прилив на ендорфин во мозочните клетки и ние ќе ги доловиме тие среќни "high" моменти.
Ако тоа не го стори марихуаната, тогаш изобилството на слаби-карактери ќе посегнат по соодветна замена. Е таа замена е тој чекор на преминување од еден вид зависност на друг.

Се разбираме до некаде? :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ако марихуаната создава зависност, цела Холандија ќе беше зависна. Исто така и делови во повеќе држави во УСА.
За да легално користите марихуана во УСА потребно е членараина да се плаќа од 300 долари. И имате цертификат дека можете легално да ја користите и да носите со себе за лична употреба.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.805
Поени од реакции
11.419
Доколку некој ужива во ефектите што ги предизвикува марихуаната зошто би преминал кон друга дрога која ги нема истите својства.
Познато и како пласирање на нов производ на пазарот за љуботните купувачи :icon_mrgr: да не пишам бренд :icon_lol:

Да, можеби и е одскочна даска, но пред се е до карактерот. Верувам дека сите имаме силен карактер, само што допуштаме она скриеното во мозокот да не надвладее, па со тек на време и не може да се соочиме со истото.

Љубитноста ( почеток на сите заебанции ) има цена, некој многу ќе ја плати, а друг одлучил пред време да го исплати кредитот и да се посвети на реалноста.
На сите оние заталкани души им посакувам да го откријат патот каде претходно чекореле, тежок е, но носи поубави моменти.

Не ми е поентата да се правам зналац, не сум, и јас сум ги правел истите грешки, но сепак секогаш постои надеж длабоко скриена во нас. Не е ниту во родителите, институциите и сл. Тоа е само начин да се стимулира душевната болка.

Пријатен ден.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
марихуаната со пушење била здрава и имала свои придобивки-
Сосема неточно, марихуаната можеби е здрава но за медицински потреби но со пушење воопшо не е здрава или како некои што ја опишуваат лековита билка!!!

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Хехехехе, не го гледај површно светов што не опкружува молим те :)
За да сме на иста бранова должина...

1) Има луѓе што се генетски склони кон зависност, но има и многу луѓе што се склони кон зависност, но не го знаат тоа - додека не е прекасно.
2) Алтернативната реалност постои во нашите хромозоми како производ на менталната еволуција. (кај некој повеќе, кај некој помалце - но кај сите нас постои тоа чувство на потрага по алтернативна реалност)
3) Не да има куп лекови, туку има ГОЛЕМ КУП лекови што луѓето континуирано ги користат (обично постарите), и добар процент не се ни свесни дека се зависни од истите. (аналгини, кафетини, бензодијазепами).. не мора да се опијати. Сите тие лекови придонесуваат да се чувствуваме не-природно подобро од пред конзумирањето (дури и во случај ние тоа чувство да не го осеќаме - ефектите од конзумирањето егзистираат во нас)
4) Марихуаната како што веќе ти кажав, НЕ ВО "никој случај" - ТУКУ ВО НАЈГОЛЕМ БРОЈ случаи е директен или индиректен катализатор во процесот на постанување зависен (физички и психички) од други психотропни супстанции.
5) Постојат ЕФЕКТИ што ги предизвикува марихуаната и други дроги, и постои Ендорфин. Било каква дрога да конзумираме, таа на крајот ќе биде интерпретирана како зголемен прилив на ендорфин во мозочните клетки и ние ќе ги доловиме тие среќни "high" моменти.
Ако тоа не го стори марихуаната, тогаш изобилството на слаби-карактери ќе посегнат по соодветна замена. Е таа замена е тој чекор на преминување од еден вид зависност на друг.

Се разбираме до некаде? :)
Канабисот бил: дрога, стварал зависност, сушел мозочни клетки, бил порта кон потешките дроги, стварал импотентност........... добро бе, до кога ли ќе ве лажат комуњарите? :tapp:

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
марихуаната со пушење била здрава и имала свои придобивки-
Сосема неточно, марихуаната можеби е здрава но за медицински потреби но со пушење воопшо не е здрава или како некои што ја опишуваат лековита билка!!!
Од нова година, во Швајцарија дозволено е секој граѓанин кој наполнил 18 години да може во својот дом да одгледува 2 стебла со марухуана. Нели гледате дека се повеќе се либерализира марихуаната посебно во побогатите земји. Нормално може многу лесно да се направи ладна екстркција и да се употребува во јадење без да се пуши. За една екстракција потребно е 20 минути и не мора да се пуши. Потребно е само да се претвори THC-A во THC и се е спремно за еден доручек на пример кајгана со масло од тхц ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom