R
reactive89
Гостин
Јас длабоко се извинувам, но како што знам уште не се ни соодветно поставени матурските тестови во поглед на гимназијалците и стручните училишта. Бидејќи јас сум определен за компјутерска техника и автоматика, јас нема теоретски и практични шанси да полагам матурски тест кој е оспособен за гимназијалците... Едно со друго под никој случај не се софпаѓа... Гимназија си е гимназија, стручно си е стручно и треба да се разликува, зш стручното е појако и поконкурентно во глобала и треба посебна програма да си се направи која што веќе ја има, а матурските тестови МОРА да се совпаднат со стручните учења и слично, зш ние и гимназијалците не учиме исто, да тргнеме од таа точка, второ, ние имаме поголем (т.е. треба да имаме, ама кај нашата држава тоа не важи) ранг т.е. да сме повеќе конкурентни на електротехничкиот факултет... Оти неможе сега со нас да се рамни еден гимназијалец кој програмирање учи да речеме две години и решава задачи т.е. програмира задача од видот 1+2+3...+n или 1*2*3... или пак ај да речеме малку "потешка" 1/2+1/3+1/4+...+n тие задачи се решаваат во 2 реда...Додека ние ваму учиме многу подлабоко програмирање (датотеки, задачи, дрва и мн други работи), работи кои кодот им е повеќе од 2-А4 страни....
Така да, се збори дека ќе полагаме, но факултетите сеуште не се изјаснија со нивниот поглед...дали ќе има приемни или не....
Сепак има шанси, надежи да не полагаме btw сеа ќе има и пилот матура и ќе видиме нашата генерација колку знае... :nesum:
Уште нешто, се збори дека ќе се направи штрајк или слично... хаха
Така да, се збори дека ќе полагаме, но факултетите сеуште не се изјаснија со нивниот поглед...дали ќе има приемни или не....
Сепак има шанси, надежи да не полагаме btw сеа ќе има и пилот матура и ќе видиме нашата генерација колку знае... :nesum:
Уште нешто, се збори дека ќе се направи штрајк или слично... хаха