Драга Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Драга,

Ја сакам иронијата на животот, онака кога сите срања во еден ден ми ги фрла.
Од вчера сум настината, ама тоа апла настината, од кревет не можат да ме кренат, се ме боли, а пак грлото највеќе. Арно си купив капки за нос, барем тој дел ми е олеснет.
Исто, синоќа си ја скршив едната леќа. Неам друг пар, моиве се од тие тврдите ко стакло ебате. И таа глупата не се раскрши на парчиња, онака бар да кажиш со мерак дека се скршила, ами едвај едно мало, минијатурно делче, али џабе, ако ја пикнам во око ќе се деси масакр. Треба да одам на преглед после со температури и мрсули. Јеј. Да не збориме за тоа дека ако не ми фрлат некој пар со сличен диоптер за овие 2-3 недели додека ги чекам новите, ептен ќе се напиздам, не можам 2 недели да одам вакво.
И да биде се уште пофино, ми се јавија прееска, на тестирање сум за 5 дена. Треба математика да сум повежбала, ништо страшно. Јеееееј.
Ти ебам, ти ебам, ти ебам.

Драга,
Се ближи крајот на 2014та, а јас и оваа година:
-НЕ престанав да пушам.
-НЕ почнав повеќе да спијам.
-НЕ почнав повеќе да внимавам на своето здравје.
-НЕ научив да премолчувам кога некој не е во право.
-НЕ почнав редовно да учам.
-НЕ ослабев 15 кила.

Long live New Year's resolutions.
Copy - paste на листава за 2015та. :D

Dear K,

Каде е човекот? Каде е човекот за пример, човек без компромиси, кој ја зборува вистината каде и да го однесе таа, кој не подлегнува на наметнатите норми од општеството, кој не признава авторитети, кој зборува искрено онака како што мисли и чувствува. Постои ли некој таков или сите херои одамна умреа и сега целиот свет е оставен на милост и немилост на мали човечиња со непримерно многу моќ и популарност? Од каде се створија сите овие битанги и што направија со човекот?

Каде е човекот со жар и желба да го менува светот? Дали заборавил на соништата? Дали е заглавен во кредити и хипотеки, загрижен за сметките и за иднината на своите деца? Дали морал да ги остави идеите и соништата за некои подобри времиња, знаеш, додека да застане на нозе...

На медиумите, на говорниците, под рефлекторите, под будното око на јавноста... онаму каде што требаше да биде човекот, да бидат луѓето... таму се безбројни copy/paste зомбиња, без сопствено јас, без харизма, без вредности, без доблести... без ништо вредно или корисно да кажат, ги живеат своите мигови на заборав.

А човекот е веројатно заглавен работејќи во некоја сендвичара или на некој шалтер. Веројатно нема да го препознаеме, кога нарачуваме сендвич или пополнуваме уплатница. А како и би го препознале кога тој и самиот не може да се препознае. Се случува така, кога човекот ќе ги отфрли соништата и идеите врежани во него како дете, како млад човек... да го изгуби сјајот и да постане само уште штраф во машината. Изгубен и заборавен, засекогаш...

Само што се прибрав, браво за сите што излегоа денес. Убаво е да се види како нешто функционира во државава, ако не со закон, бар вака со отпор. Одамна се немало вака собрано масовно и покрај сите притисоци, репресии, закани се знае од кој. Денес забележав и дека немаше мрежа од 11ипол до кај 1 некаде, можеби и случајност е :вонзем: Како и да е едно големо браво за целата супер организација и се надеваме на позитивни резултати за нас младите, за вашите деца и така натаму :kruna:

1501669_987340264613937_6187464573349609185_n.jpg

Драга, не знам колку пати си ја видела сликава, ама ги обожавам сите што беа излезени!!!
10850014_878992922131503_8295121990455288591_n.jpg

Време одвоено за Is There Life After Death на професорот Каган И пајтоните ;)одлучете самите на што ќе се потпрете после ова дали и понатаму ќе се прашувате што ќе следува со вашата душа дали сте ја заслужиле дали постои воопшто дали се раѓате со нејзе дали постои живот после смрта незнам или едноставно кроз добар хумор краток ќе си речете фак ит нека следува што сака

tumblr_n4otekxXhU1tuntzco1_500.jpg

ДК,
Браво за сите студенти!!!!! Конечно се освестивме и се надевам ќе постигниме нешто!
Само напред , алал да им е на сите шо беа излезени.
Ги гледам сликиве и преубо се осеќам. Тргна работата ко шо требит.
Дојде нашето да си го кажиме!

P.S Имало и вакви фаци ама ајде за убо да е само.:pos::pos:
10351734_10204527647102790_4906234898123223997_n.jpg

Последно уредено:
Кеј,

Денес се наежив кога стигнавме на рекорд и кога сфатив колку уствари луѓе има.Вака треба да има за секоја работа што негативно влијае врз животот на граѓанините на оваа држава.Никогаш не е доцна,а нити насилството е секогаш првиот избор за било каква промена.Ако сакаме да престанеме да плачеме за амерички пасош , не треба да протестираме само за екстерно на факултет јас тоа само имам да го кажам.Ако не биде со убаво , тогаш се презимаат радикални мерки.

На времето кога немаше интернет и кога во ек беа емисиите од типот на МС СМС, со пуштање пораки за музика, на локалнава телевизија со душа чекаа да има Евровизија па тие песни после да ги вртат три месеци.

Во 2005 година, Украина настапи со една бунтовничка песна, по повод настаните кои се дешаваа таму. Скоро секој ден праќав порака да ми ја пуштат песнава оти ми беше омилената.

Токму протестиве денеска ме потсетија да ја слушнам пак. И сеуште е одлична за ситуации во каква се наоѓаме и ние. Razom nas bahato, nas ne podolati! (Together we are many, we can't be defeated)!

Драга каков ден!
Излегов во 11 и 45,стигнав на платото на УКИМ во 12 и 10.Во 12 и пол се тргна накај влада.Знаеш веќе од другиве како течеше.Кога гледав колку сме,ми се полнеше срцево.КОга видов и нестуденти дека не подржуваат добиваш поголема сила,но чувството кое го доживеав кога одевме кај рекорд, неописливо.Прво многу се израдував на старите од зградите кои со солзи во очите мавтаа,стегаа тупаници и не поздравуваа,за после кога влеговме во теснецот меѓу зградите,да се наежам од масата на луѓе и грмогласноста на она УУУУУУ,буквално ечеше и се тресеше улицата.Колегава со кој бев ми вика,газиии ги среде рекорд. Грмење.ДА!Гази ги,дрско, како што они постапуваат од настанување на државичва ни.Го имав она чувство,како кога играш кошарка и му даваш у фаца тројка со фаул ама не го бараш оти уште кога ја фрлаш знаеш дека е кош и само дрско го погледнуеш..ежење!Ја добивме најважната десетка во нашето студирање:love::love::love:Утре ќе си купам весник(слободен печат) по којзнае колку време.Поздрав Пленумци!!!:cujte:
aaaaaaaaa.jpg

Последно уредено:
Passed down to you...

Денешниот ден ќе го запишам како денот D или пресвртницата во животот на оние кои до сега ни се подмочуваа над главите. Толкави мочковци покажувајќи сила и извршувајќи притисок, ја потценија моќта на студентот. Мислеа со трошна соба, неколку купони и заклучени врати дека ќе можат да постигнат нешто во нивна корист. Само дебил би помислил дека затворање на цела група незадоволни, ќе вроди плод на превоспитување. Крајно нерационално е да веруваш дека младиот дух така само може да се скроти.
Борбата е се` уште далеку од крајот, но верувам дека ова е почеток на нешто што ќе води кон сосема поинаква алтернатива.

index.jpg
So says Saladin

Драга,
мене уште еднаш деновиве ми се потврди дека животот има поголема фантазија од нас! И не ми беше лесно.
Таков е периодов изгледа, еве за утеха , знам дека денес и на грујо не му беше! :tvg:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom