Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Prince

PsyTrance, Musica Psychedelica
Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.160
Поени од реакции
2.987
Верувате , се крстите ли во подобро утре или добриот feeling е купен како жуто ѓубре?

Јас мислам ова второво , лошово.
Штета. :tapp:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Многу факти кружат низ интернет просторов а сите не укажуваат на една од најбитните информации, која е одговор на прашањето кое е едно од најпоставуваните меѓу македонските граѓани изминатава есен, особено кога ќе ги вклучат тв приемниците на петтиот канал од фрекфенцијата. Тоа е секако: Зошто Драган Вучиќ од Канал 5 си замина во Алфа?

Лаиците ќе речат заради тоа што Алфа му понудиле повеќе пари. Пензионерите ќе речат дека заминал заради тоа што Баба Рада еднаш му зготвила увин чај од кој добил пролиф. А Про Фемина ќе рече дека директорот на Канал 5 е член на Анима Мунди и му забранил да го малтретира зајакот.

Вистината која не се изнесува на површината е една. Драган си замина заради тоа што Канал 5 го изневери така што го откупи „Звезде Гранда“, шоу водено од seoski Драган Вучиќ = Саша Поповиќ. Малкумина знаат (Џаро и уште два-тројца) дека Драган и Саша имаат бурно минато.

Имено, токму тие двајца биле новите апостоли, одбрани од балканскиот бог на боречките вештини - Номче (на грчки Nemesis), за да бидат негови ученици и просветители. Мисла и идеја, која и како многу други Американците ја откриле предвеме и ја произвеле, но во друг контекст обидувајќи се да спојат исток и запад. Така, одбрале мал јаничар од Хонг Конг со име Брус Ли, со сменето место на раѓање во Сан Франциско. Тој јаничар истрениран од илуминатите, добива два ученика, Чак Норис и Џеки Чен, кои треба неговата техника да ја проповедаат низ холивудските филмови.

Но тоа не ги спречило балканските богови да истраат и да си ја остварат идејата. Генијалниот советник на боговите, одлучува да произлезе со нова бранша, невидена досега во светот наречена турбофолк. Драган и Саша се the choosen ones.

Но како и Мурињо и Гвардиола, некогаш добрите пријатели тргнуваат по различни патеки откако едниот од нив го прекршува не само пријателството, туку и првичните норми по кои биле учени од боговите.

Саша Поповиќ решава да ги украде сите идеи на Драган Вучиќ и да ги примени самостојно и да точи богатство именувајќи се како иноваторот на турбофолкот и кич емисиите, без да му даде никаков кредит на неговиот другар.

Немајќи ја помошта на јазичното подрачје, Драган не успева да му возврати јер Македонците се решаваат да пре зборуваат и пеат српски него на мајчиниот јазик. Така, како Дражен и Дивац и овие двајца се разделени од распадот на СФРЈ. Нови две деца на војната, учени и израснати заедно а разделени од виша сила.

Каква ова врска има со Кајгана? Епа да. Шо има да каже Про Фемина за Саша Поповиќ кој во своето шоу натпреварувачите ги дели на мажи и жени, вековно заостанувајќи зад модерниот пристап на човештвото каде што луѓето немаат пол туку само различни репродуктивни органи кои потоа можат хируршки да ги изменат.

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Драга мор арна си?
Ејјјјј ко еден век да се немам вклучено еј ништо не ми е јасно, мн нови ликови или мене така ми се чини, ова времево во виртуелниов свет уште побрзо минува....муживе у све први(гордост) растураат во гурманско катче тортиљи, торти, чуда браОс... конкурс за убаина да не зборам...жени треба да стаите прст на глава...GoTeamBoys

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.965
Поени од реакции
25.549
Сите потреби задоволени, а јас за никаде. Дури ни караоке шоуто со стари и пијани Швеѓани не успеа да ме расположи.
Еднаш дојдоа едни Африканци и ни правеа презентација за нивната земја. Мизерни услови за живот, немаа ни вода за пиење. Во еден момент несакајќи извикав „сакам таму“. Сите ме изгледаа зачудени. Никој не сфати дека тука има сѐ, освен среќа. Можеби луѓето таму имаат мизерни услови за живот, но ја имаа и најпрекрасната насмевка на светот.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
ide mi draga ide mi jbg ga
ova e vise zivot
solidna platicka pred 1 plata ni da mi kasni po 4-5 meseci ni niso
ima uste edno malo problemce so me maci ali ke bide i toa poleka
uste denska da zakacam kladilnica i denov vrv ke bideeeeeeeeeee
inaku uste mi roka glavata od sinoka hangover ali dobro bese ......
aj bidi mi pozdravena so pesnava...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom