Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
И така..... напокон БИДНА(y)
денес беа последните формалности завршени - јес да папсавме ...ама резултатот е битен и задоволувачки
Од сабота со првиот есенски ден (најубавото годишно време ) почнуваме СЕ’ од ново:) можеби малку носталгија ќе ме тепа- ама ..........што е тука е , а и не ми е прв пат -со куфери по друмови ....ама ќе се навикнеме - ке ми фалат некои ситници, дел од пријателите, можеби и ајварот, а најмногу мирисот на печените костени низ градот - ееееееее да костените кај па ми текна сега на нив:pos:а таму........ таму долго или трајно ке ме иритира нивниот јазик, нивните мештани - ама кој ги е*е
важно нас да ни е убаво
секој си го бара и наоѓа своето место под Сонцето (y)

е ај со здравје:icon_lol: ....да сме живи и здрави сите

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Се враќам како обичен член. Ајде да видиме како е вака сеа, по долго време.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Кајги
Исчистив, напрајв ручек, и сега слушам музика! Погоди што?
Е, Боб Марли......
И...
Ми недостига духот на Карибите, топлото сонце, сендвичите со пилешко, бахама бриз, oкеанот, во позадина токму Боб.... па ту па там некој брод од америчката морнарица хех
А јас сум овде, во ова ладно место, се досадвам, секој ден ко претепана мачка сум, чистам, пошто имам идиот од цимер, кој смрди на км, боже господе, нит заби мие, ниту се тушира, и гнаси и колку и да му викаш исчисти се прај на 3 и пол.... ако земе да чисти, замачкува кај ќе стигне - среќа се сели денеска....
И така едвај чекам да се изгуби, да исчистам, извршам дезинфекција, стерилизација...и сите можни постапки на уништување на неговите бактерии :sick::sick::sick:
Заради таквите ко него, ми се одмилува животот - гнаси!Без воспитување, хигиена, бон тон.......damn it!
И јас од бродот ти мавтам онака морнарски... хех indeed... ај ќе биде и тоа пак Јагод4е без гајле...
Туку тешко тебе со тоа цимерот... гнасно... страшно фуј фуј :sick: имаш среќа што ке си оди... треба да го частиш што си оди :pos:

К

Кнез Мишкин

Гостин
Драга,

Цела соба ми мириса на планински чај и ехинацеа. :) Денеска бев да собирам печурки, го фатив последниот бран, се одморив онака на страна од градот, се надишав чист воздух, фатив малку од сонцето, ме изедоа едни мутанти од мравки :icon_lol: али добро сум. На крај ме фати дожд, накиснав, па заглавив во кал одвај тргнав некако, мислев влечна служба да викам. :icon_lol: Бидна и тоа.

К

Кики.

Гостин
Драга,
Кики. vs. Продекан - 0:1 (Kоја неодговорност - термин за странки 11-12, неа цел ден ја нема)
Кики. vs. Декан - 1:0 (Сака да се докаже и се прави Mrs. Niceandcool)
Кики. vs. Одобрување на тема- 0:1 (Што да кажам повеќе од тоа што од 20 август чекам за едно смотано решение - цел месец :tapp: )
Денес сум во загуба, како што можеш да видиш, се надевам на подобро утре. Кој ќе чека до утре... :confused:
Дали има луѓе кои не спијат од нервоза поради факултетот или само јас сум таква? :cautious:
Еве ти една божем за смирување, ама не иде. :(
Ајде поздрав.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако има полегендарна жена од баба ми еве на. :ROFLMAO: Не можам да престанам да се смеам саат време. Значи чисто за илустрација, баба ми има 93 години. Жената и се налутила на мајка ми затоа што не и пуштила фудбалска утакмица, а мајка ми не можела да го најде каналот (Арена). :pos: Дојдов јас, средив, најдов, пуштив, ама баба ми демонстративно си отиде во соба и го пушти радиото најјако што може, зашто уште мисли дека мајка ми намерно не и пуштила фудбал.:pos: После жените не сакале фудбал...:pos: Легенда, ја обожавам!!!!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
И јас од бродот ти мавтам онака морнарски... хех indeed... ај ќе биде и тоа пак Јагод4е без гајле...
Туку тешко тебе со тоа цимерот... гнасно... страшно фуј фуј :sick: имаш среќа што ке си оди... треба да го частиш што си оди :pos:

Ех, кај можело без частење! Доби пола леб, паштета карнекс и зденка! :D
ФУЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ ГНАСА
FINALLY IAM FREE :vozbud:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Си седиме в чаршија пред малку и слушам зад мене поминуваат џупци. Одеа до кола бидејќи тетката беше прилично разголена за да нафрли некое вермеле на неа. Ко едно време слушам му вика на еден шо одеше зад нив а беше од нив
-Ајде мореее побрзај, ладно е, да не сакаш да фатиш гангрена!!!!!!:pos:
Уште не можам да се соземам. Се тркалам в кревет

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Bolje nadvor da spijam nego u klinikava :S Ima eden stardo mene sto misli deka tetris igram celo vreme I me prasuva do kaj sum stignata iako100000 pati mu objasniv dosega :facepalm:
кажи му дека уште малку и светски рекорд ке собориш,играј ја играта не му расипувај филм на човекот :pos:

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Чувството кога 2 недели си баниран зашто си пцуел дебела гркиња...:drk:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Да да за жал таква е реалноста...
И би додал... и нивните малчки фокусирани погледи во животот... :(

Се сретнувам понекогаш со такви луѓе и стварно ми е жал кога ги гледам како се мачат себе си и го живеат животот на површината... зрачат со мизерија, а нивниот дух плаче за слобода иако ни самите не го слушаат...(т.е. не го ни имаат ама ај да не навлегувам толку длабоко во доцниве часови)

Еве една песна од мене

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Обично не ја сакам есента.Не го сакам дождот кој решил да ми ја упропасти пегланата коса, ниту пак ветрот кој толку силно дува што коските ми се тресат.Особено не ја сакам, зошто е такво време од годината, кога на улица ќе видиш како се носат истовремено и сандали и чизми.Е ај сеа, одлучи ти по која мода да идеш.
Муабетот ми беше, иако не ја сакам, денес некако заборавив и на дождот и на ветрот.Воопшто не обрнував внимание на тие работи, туку само на една, и убаво ми беше :).

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.298
Поени од реакции
7.023
Ехх...ми се навраќаат стари спомени. Незнам шо ми стана,гледам само стари слики вечерва. Колку било подобро порано,а јас колку сум бил глуп. Завртувам на навивање...и таму само некој стари слики. Ех кога би можел да се вратам назад,ама нема...Морам да ја споделам сликава со некој,на фб нема народ расположен за таков муабет...Пред само 4 месеци,за мене пред цела вечност..

Аа да...у прилог на моето расположение вечерва,да ти ја пратам и една од моите омилени филмски сцени...

Ајт добра ноќ,утре идам у Охрид на семинар. Знам дека ќе паднам,али ајде...битно сум се потрудил :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom