Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Кајги после 3 сати рибање, завршив со кујната и ходникот! Утре се на ред 2те вецеа! Утре трквам да купам ракавици, и дезинфекциско сретство јбг....... денес пола вим,циф и феја ми си сиојде...
И уште еднаш ако се погоди некој ГНОЈ, лета преку пенџере со све партали....ауффф
Бемти све!

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
ДК слушај.
Алооо MX радио?
Да...повелете!
На тепефон Џоре од Лескоец, сака да ја порача доказ од Цеца ама да не јајте лајна на сред песна зш че ја снима, ајт поздрав.

Еххх какви времина беа тоа, кога наместо јутуб ја чекавме песната на радио или на тв. Па дури и се распрашувавме како се вика песната, не бевме сигурни кој е пејачот, го пеевме текстот како што ќе ни е полесно итн... Сега е тука гугле, ако згрешиш текст ќе те скинат од зафркавање, како на пример што една другарка многу често знае да се поднапие и да се раздери на цел глас со нејзиниот мистичен глас- мецо сопран накај баритон и распон на дијафрагма -10, при секој еден збор вдиши издиши по два пати. Еве една песна како би изгледала во нејзина изведба:
лисн д сонг (вдиши издиши) фор д бројкен харе (земи воздух силно и испушти два пати)...
втората реченица ја преќутува само на крај вика- фор февти парте (не зема многу воздух, само пола)
Ен аим гона ливе (вдиши издиши) нана нана, ан хирај ар војс шала ла ла ла (земи кратко воздух и испушти силно)
И ете иде дерењето на цел глас со над 100 децибели:
Итс мај љајфффф (малку воздух- малку испуштање), итс нау анд невр (воздух нормално)
аим гона лив форевр...... итн. Не се битни грешките, битно е да се пее, а најбитен е воздухот- со толку вдишување и издишување мислам дека за тајминг на една песна од 3 минути, може да напумпа гума тубелес од стоеден -Просто се запрепастив, обожавам да ми пее.
Вчера ми ја направи најголемата забава- добро е кога ќе излезеш и ќе се прсниш од смеење, ќе се опијаниш како стока, и ќе се отруеш од цигари, ќе запознаеш спонзоруши, млади и згодни девојчина/стари ергенки, 2 јапонки, и по некое прибрано моме, кое треба пола сат да и кажуваш смешности за да го добиеш бројот, но никако не смееш да и звониш во доцните часови, само може да го искористиш како покана за кафе муабет или вечера- сето тоа со закажување 1 ден порано.

За сите кои не знаат која е песната
...вит лирик (видши - издиши)

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Драга
Онака колку да го овековечам моментов,5 и 26 ...кога веќе се исклучени уличните и единствена светлина што ме допира е оваа од мониторов а единсвен звук е овој од откуцаиве на тастатурава .Веќе е 5 и 28 ,јас ќе продолжам да уживам во моменталнава тишина а ти остани ми поздравена.

п.с.- Оасменоста не убива !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Драга,
Секој ден си викам утре ќе одам на заболекар и никако да отидам. Тоа е единственото место каде одам само кога морам, инаку во никој друг случај. Па и мојот заболекар незнае без инекција да работи и како ретардирана се осеќам кога се враќам. Додуша на сите досега им најдов замерка, сигурно е до мене, не е до нив. Претходниот го откачив оти си фаќаше со рацете телефон, си се поздравува со луѓе и право со тие прсти во мојата уста. Од самата помисла ми се повраќаше и плус многу викаше, од кај заб те боли и он да ти се дере над глава тотално да полудиш. Дали беше наглув уште не ми е јасно. Таа претходно само за муабет беше, пломба незнаеше да намести, ја отворила устана и цел ден џавка нешто, бетер од фризерница и е ординацијата. За претходните не се ни сеќавам освен на еден во основно што имаше најскапани заби на цел свет, а беше заболекар. И кога и да ме однесеа моите кај него секогаш им викав дека ме носат да ми ги расипе забите како неговите, наместо да ми ги направи.
Заклучок драга, мразам заболекари.
Друга работа која се прашувам утрово е каде луѓето гледаат есен, кога надвор е зима. Трета работа е дека вечер ме чека софра. Али тоа ти е јасно, петок е. Ги обожавам викендите! Од секогаш сум ги обожавала, затоа уште умници не ми се пораснати од едната страна.
И за крај Ilumious; имај убав доручек, сега визита ти мине, колку да ти тргнат внимание од бубашвабите. Два пати прегледај што јадеш :icon_mrgr:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

вчера малоно ми вика ејјј да ти кажам што праевме денес пред да ѕвони, ќе паднеш во несвест. И ја е ај кажи ми и вика СИ ПИШУВАВМЕ ЉУБОВНИ ПИСМА и он ме изнервира дека сакаше да го скине ливчето. Абе по 6 години имаат и љубовни писма си пишуваат :facepalm:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кајги се спакував, ме очекува напнат викенд. не ми се оди ама ич ама ајде.ама нема тоа што сакам има само тоа што морам, а морам да појдам. толку збунет не сум бил во животот , незнам ни јас што сакам моментално. се гледаме за 3-4 дена

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
еее драга, снег паднал на шарпланина.
А септември не сме уште?
Ја ќе одам да си го извадам палтото. A пак мајками вчера ме заебаваше оти со марама сум излегувала. ццц
Anne Boleyn, спреми си ги дрвата, дефинитивно ќе ти требаат. :D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Oooh La La La, It's the way that we rock when we're doing our thang Oooh La La La It's the natural LA that the Refugees Bring Oooh La La La La La La Lalala La Laaah, Sweeeeet Thing ..
Од преѓе во медиа сакам да го поставам неможи. Бозааа сум.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Day 2, Captains's log 21.9

Ми го донесоа лаптопот а стариот уште не се откажа од помислата дека играм тетрис. Дури и ја имав честа да ми се насмее без вилици. Пред малце една од сестрите ме праша дали се разбирам од струја да и кажам зашто една неонка не светела. No sign of bubasvabi and gluvci yet.
Бонус - пациент од душевна кој гледал џуџиња по грешка забега овде и си седна на празен кревет, никој не го пазел.

File submitted.
Later.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Си седиш на компјутер и слушаш некој вика - Време е за хероин ! Се вртам накај ТВ и гледам Бен10 да ти било тоа, фууј да им ибам ..
Драга се kладам дека никогаш во животот не си пробала blue waffles :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom