Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кара миа...
Дај некако чудесно нека ми паднат поени од небо и да не морам да учам :vozbud:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Драга,
прстите више почнаат да ме болат од куцање :( Ич не ми се куца, ич не ми се преведува, ич не ми се прави стручниот труд, ич не ми се иде на предавањето, ич не ми се учи.... Има ли крај на чудово? Сакам задачки да решавам, моментално и формули би изведувала, со пуштено музиче, а не да блејам во книга и да морам да меморирам 250 страни од збор до збор.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Драга Кајгана, срце мое, ох, oх :)icon_bigg), ме чека напорен ден утре. А Недела е... Оди сфати ја логиката.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Kајгана,
постара сум од денеска. Се надевам дека од лани сум попаметна, поодмерена, подобра, потолерантна и посреќна. Ако не е така, значи не ми се исполниле желбите од ланскиот роденден и џабе сум ја живеела годинава. За следниот роденден би сакала да ти пишам дека сум успеала да направам нечии живоит посреќни.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

одлична вечер .... кафана је моја судбина!

Член од
29 јануари 2010
Мислења
245
Поени од реакции
12
Кајги де бе остај ме да си легнам види ја ти неа едвај гледам ич немаш грех :vozbud:

T

Tetro

Гостин
Јо.

Конечно и јас сум се прибрал дома. Ме донесоа до врата, не бев сам. Кога видоа дека едвај стојам, и филозофирам, а музика немаше, опаааааааааааа... Ај да те носиме дома.
Супер беше, подобро отколку замислував. Оти си мислат дека јас морам секогаш да бидам на шанкот??? Ваљда дека највеќе ме личи за таму :pos:
И најгадното кога ми падна пред нозе, ја кренав, седнав на столче. Како билка, не преташе. Сите се исплашија додека и мерев пулс, а таа не мрдаше.... Оф, јадни души, паника креваат од ништо... Не ми дозволија да ја префрлиме на инфузија, што ќе кажеле нејзините???
Се среди се` во најдобар ред, ма да уште имам крФ во алкохолот, и главата ми пуќе, ама то ти е :)

п.с. тој што е позади шанкот, е најпијан од сите, ама е најсвесен за цела ситуација.

Постов сум го пишал 15 минути, еба*о

Се повлекувам во кревет, ајт

Едит:
И Buterfly беше таму, ама немавме време за разговори :pipi:

И двете турбофолкерки :vozbud::uvo:
Јадни две, цело време седеа на шанкот и кога се поднапија, се разиграа, имаше цицкотресалници.
Штета што едната замина пред мене, а другата остана до крај :pusk:

е да де, доста ти е.

Член од
6 август 2007
Мислења
4.063
Поени од реакции
175
Еј :mad: Втор пут ми се случува ова! Ќе се откажем и од тебе на крај !

Туку, ти викам, не е добро ова. Мене ми е супер све, ама се си има граница :) Штета стварно :pipi: Ај.. долг е животов :)
Тоа имав да ти кажем.. немам на кого сабајлево, сите спијат.

:back:

T

Tetro

Гостин
Хауг.

Nun, das ist merkwürdig. Ich fühle mich nicht mehr schlafen.

Може и ти нема да знаеш ама да си прашам. Зошто онаа првата мислеше дека сум нацист? :pipi:
Демек, .
Гадно е да имаш фетиш, а да не знаеш да си го објасниш :pos:

Че го глеам Чак, ми текна.
ЧаУ.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Драга,
Вчера било најлудото патување во мојата кариера. Немам зборови, прекрасно.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ќе се зазборам и се ќе заборавам. Вчера беше врвно. Пак заглавивме во Џубокс, и додека да трепнеш, ете ти манијаци.
Додека сушев раце на тоа сушарата у веце, ми пријде една будала навидум интересна, возраст меѓу диносаур и мајчино млеко, со израз на лицето као да ќе ме бара за жена.
Му подадов мушки рака, со лажно име, и онака ќе ме глеаше како играм до беснило.
Ракија + јас = вечен блам.
Со плам!
Испив повеќе од што ми држи газот, тоа е несомнено. Кабадајата и Јанез ме трезнеа по жардињери, а ја повторував во себе: се ќе биде ок, ништо не е ок, се ќе биде ок, ништо не е ок. Мантра на дуализмот скроз.
Не знам ни кај ми е четката за заби сеа, вчера ја носев на работа пошто одма кинисав на роденден после тоа.
Можда сум ја забила во нечие чело, што знам.
Утрово, мајка и тетка врискаат од смеа во кујна и мириса на пржен карфиол.
Недела е а јас сум на работа од 3 до 22. Имам зелен лак на ноктите соодветно на умот ми, и не знам зошто, ми се плаче, од онака. Рандомли.
Бејбишемблс ми пискаат од звучник, срцево ми е у патос а долнава у ерос.
Кога ќе навршиш 30 години, дедо ми вели, имај дете и бар пола рака нерви. За да си истераш векот!
Ми недостига, а жив е.
Која идиотштина сум.
Друго.... Хипер продукција на поезија стварам, поетон е во јадни маки љубовни, сакам да му купам боксерска вреќа и да го катапултирам до Марс, ама немам пари, само визија.
Ќе мора да дремеме по слаткарници за да се опраиме.
Ох лелееее...

Што ли ќе правам јас со мојов акал полн со чакал...
Медс.

H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,

Јас куртулив од циркусот наречен Велија не го гледав, арно ама дечкиве од 5-6 одд. не куртулиле. Се жалат биле приморани да го гледаат тоа, наместо некоја серија која ја чекале цело време. За момент си помислив дека можеби е подобро што бар еден ден нема да гледаат серии од кои затупуваат, но после ми текна дека тие серии ќе се продолжат за уште некој ден. Не, јас не го гледам сето тоа срање, не сум уклучила ТВ Бог знае од кога. Мене ме нервира што плаќам, а наместо да гледам квалитетна програма, јас мора да седам со исклучен ТВ за не дај Боже да не ми рипне некоја исфрурстрирана и неписмена џукела, која по грешка завршила на некоја државна функција и мисли дека сега знае се`. Понекогаш е интересно да се гледаат како мудруваат (особено дечково за образвование). Ги гледаш како едвај врзуваат крај со крај и не знаат како да си ги поврзат речениците и си викаш: јас јангалш, ал` ти јанглаш? Понекогаш од едно прашање, навидум толку просто, тие имаат огромна дарба да направат невиден хаос, па да останеш вчудоневиден од нивниот мал умствен капацитет. Понекогаш си велам дека можеби треба да имаме поголемо разбирање за таквите идиоти кои си играат политичари (сеедно од која страна се, за да дојдат на фотеља тие не се воопшто пребирливи, туку идат со оној кој ќе ги викне) оти сепак, во нивно време тогашната Влада не водеше кампањи од типот „знаењето е сила, знаењето е моќ“ или „ти си Македонија“, ама јас ќе ти го променам името, па ти пак остани си Македонија, дечкиве ми изгледаат многу осамени. Можеби дека сите заедно остваруваат 24/7 (и повторно сеедно од која страна се, тие остваруваат).
Синоќа имав некои многу драги луѓе на седенка и накратко се обидуваа да ми ги дообјаснат мотивите на двете страни, а на поопширмо ми кажуваа некои „инсајдерски“ информации и за момент си помислив колку е се` прекрасно. Кај нас се` се знае! Нема тајни! После ми текна дека, фелата која е вмешана во целиот овој циркус, не е заинтересирана за некои работи да тргнат напред. Од тема на тема, стигнавме и до ѓупциве до каде се во г...., нема шанси да не ја споделиме радоста која ја чувствуваме поради позицијата во која се наоѓаат. Но, не беше се така пријатно! Во целата ситуација низ која поминуваат ѓупциве, јас не чув за ниту еден состанок инициран од нивните новинари, на кој ќе се разговара против нивната држава. Што се случува кај нас?! Кај нас се работи само на разнебитување на се` македонско, па да ти кажам право, Драга од се` ми е преку глава. Во оваа држава не се најдоа саглам мажи и жени кои ќе застанат и ќе речат СТОП! ДОСТА Е! Кај нас нема такво нешто, кај нас се гледа кој повеќе пари ќе украде и кој повеќе ќе ја столчи државата и навистина успешно го прават тоа. Ми недостасува мекото Л на Сијка Пиштолова, која редовно се јавуваше од Београд за А једен теЛевизија.
Досадно ми е! Утре правам тест италијански, издржав бре.
Поздрав Драга,

п.с. леле кај Јанко уште се јавувале луѓе, значи растураат со Мико :pos: :pos: :pos:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Слики од полиња без огради.....
Ајде да видиме што ќе рече бате од Крива Паланка :icon_lol:.....
Толку многу сум опуштен што рацеве ќе ми отпаднат од рамена, само уживање и релаксација денеска опуштеност. Ја чувствувам убавината на тоа нешто, најдобро нешто.
Изгрејсонце и чуда се случуваат:

A

Auditore

Гостин
Драга Кајгано, планирам да се спакува, и да отпатувам за Лондон, да направам атентат на пола тим на Челзи, почнувајќи од Анчелоти. не сум озбилен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom