Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Драга да не си за организација ? Земи си со тебе и некои другарчиња.
:X3:

I

indigo child

Гостин
So da praam be brat? Mnogu hejteri online. Ubav mi e zivotot koa ne me zamaraat drugarki kako mrzele drugi drugarki i kako tie drugarki gi gleale dodeka sedele u new age ili nekoe drugo random mesto kaj sto se zbiraat hipsteri.
Ja ee. Si cilam. Kolku e hc koa pisues kako da si retardiran XD Kako...demek...nesto...ustvari...
Resiv da ti pisam. Toa bese teska odluka koja ja denesov denes. Mozebi i najteska. Praam neso gluposti, sakav aparat, ama ne ispadna i resiv fotosop da si instaliram, i si instalirav i znaes so? Zaboraiv deka mi crkna aparatot i deka so i da sliknam ispagja liljakovo. I aj kazi mi deka ne sum kreten.
Idam da vezbam klavir, Svetlana utre kosata ke mi ja naelektrizira, saat i pol ke imam cas. Ke me boli glava i ke si odam posle klavir. Toa e koj cas? Cek da vidam. Tret ! Awesome ! Skinati mi se trenerkive za po doma na vrvovite i sea visat koncinja. Me iritiraat strasno. Nemam drugo da se falam. Sakav da si imam vikendicka nekade. I uste ne mozam da se pomiram so faktot deka nekoi lugje imaat 40 godini, sedat na forumive. Stvarno. Imate li zivot vie? Obvrski? Zena? Deca? ODMOR?!?! Najzalosno e brat, posle site adolescentni godini (kakva pridavka), i posle seto toa prazno vreme, vreme sto go trosis na "pronaogjanje na sebesi" i slusanje lejm stvari ko muzika, stand up komedii, iskacanje nadvor i ti ostanuva onaka prazno vreme sto go ispolnuvas na forum, nekoi lugje koga nemaat prazno vreme, tie si zimaat od vreme vo koe treba da lezat na krevet so zenata im i da se mazat i go trosat na forum. Nenormalno.
Nego, mubaetot mi bese, sakam da imam vikendicka na Osogovski planini nekade, da ima ubava terasa na juzna strana, da se oblecam vo dzemper i da se suncam tamu. I isto, koga ima prodolzeni vikendi da si sedam tamu. Da ne me zamara nikoj. Ni drugarki, ni mama, ni brat mi. Nikoj. So ja. Sama. Mi treba toa. Mnogu me zamaraat.
Treba klavir da vezbam.
Aj.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Кајгич....

Незнам зашто ама немам доверба во некои личности што ми значат.....Ми треба многу долго време за да им се отворам поради толку разочараност се плашам дека ќе бидам пак повредена. криво ми е тоа што некои личности од кога ќе стапат во врска многу се менуваат...:/
Празнинава во мене што е се плашам дека за секогаш ќе останее, се плашам дека веќе нема да имам во никого доверба дури ни во самата себе.... А не сакам, си ги сакам назад најубавите моменти кога мислев дека не сум сама ( иако бев ), дека има некој кој ме сака ( иако не ме сакаше ), дека некој е секогаш до мене ( иако никогаш не беше ) ... Да после 4 години сфатив многу работи кои ме оставија без зборови.. остана со мене само ТИШИНАТА!!! Најубаво е кога ја слушаме тишината. Во неа можеме да се слушнеме себеси. Бидејќи повеќето луѓе го слушаат само она што сакаат да слушаат. Но, во тишина можеш да го најдеш својот мир, да ги оствариш своите желби, да ги исполниш своите потреби и да се чувствуваш задоволен... Има многу вредни моменти кога наеднаш престануваме да зборуваме и се што слушаме, и се што сакаме да слушаме е тишината. Се прашуваме зошто не сме го послушале внатрешниот глас и не сме проговориле ниту еден збор, туку останало длабоко во нас…без разлика дали станува збор за согласување ,благодарност или едноставно извини. Тишината е како место каде што ние се сретнуваме со нашето внатрешно јас, место за медитација, како место за самоспознавање. Во тишина ние можеме да го слушнеме своето вистинско јас. Денот се намалуваше, ноќите се зголемуваа !Верував во едно другарство и сонував и мечтаев за истото.Надвор ветерот силно дуваше мислев на Кики солзите течеа по моето лице никако неможев да ја извадам од мојата глава ..ветерот се обиде неколку пати да те симне од мојата глава, но срцето беше посилно и не го дозволи ...Уште верував во нашето пријателство.Секогаш бегав од реалноста дека некогаш ќе пукне меѓу нас.Ти ме повреди, а јас наивна повторно тргав по тебе и нашето пријателство.ТИ мислеше дека не сум вредна но никогаш не знаеше дека ГРЕШИШ!!!Велат ,, Надежда последна умира ,,но кај мене веќе умре.Стамав ја исправив главата и зачекорив со насмевка на лицето, незјаејќи што ме чека..се смеам однадвор, а внатре плачам.Залудно е се...залудно верував во нашето пријателство.Ако некогаш те повредив и ти скршив дел од срцето твое ИЗВИНИ!! Било ненамерно!! Се прашував ЗОШТО не ме послуша??!!Сите прашања што можев да ги поставам, ги поставив. Најчестото беше “зошто“?Секое зошто има свое зашто. Ова нема! Но знаеш што драга.... Толку научив или имав храброст за да научам..незнам...колку и да ме повредуваат нема да вратам...колку и да сум сама,болката е со мене..колку и да сакам ќе преболам како и да се насмевнам ќе добијам крива линија, колку и да ми тврдат дека им значим- МЕ МРАЗАТ!! Колку пати да ми кажат дека ме сакаат- САКААТ САМО ИСКОРИСТУВАЊЕ,како и да се насмевнат во срцето ме газат,колку и да сум добра пола мислат дека сум лоша а другата половина им се радуваат на моите солзи,но изгледа незнаат дека има солза од среќа незнаат дека секоја солза не е од болка, но тоа е што е колку и животот да те повредил е убав за ЖИВЕЕЊЕ и во каква и средина да живееме е УБАВО!!!!

Ах.... Ти благодарам драга што ме сослушаа!!!! ♥

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Животов е нефер и заебан и извитоперен до максимална можна точка. Две близначиња се борат за живот, алоо, две близначиња од две години, па што му згрешиле тие на светот да настрадаат така у сообраќајката :mad::mad::mad::mad::mad::mad: животот уште не им е почнат а веќе се на границата на премин на „оној“ свет....во каков заебан универзум само живееме?:mad: ејјјјјјјјј колку сум му само бесна на животов во вакви моменти.....

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
You say I have turned
Like the enemies you've earned
But I can remember
All the good things you are
And so I ask you please
Can I help you find the peace and the star
Oh, my friend
What time is this
To trade the handshake for the fist

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
драга... отиде и али риза - ај нека е со помин. остај тоа една серија завршува друга одма почнува аман со турскиве серии која од која се поглупи и поглупи веќе. остај тоа - денес сум од 10 ипол на работа. теба уште цел месец да работам за да соберам пари драга а тоа е многу. не дека се плашам од работа ама за 50 денара од саат да му паѓаат јајцава до доле со тоа железата неиде навистина. па и 10 саата да се работело и празник и делник и неделник - како животни не третираат у пм. добро бе кој ли ја измисли браваријата? т.е не е кривб тој што ја измислил браваријата - криви се газдите што се алчни и ненаситни.. мизерија драга мизерија !!!

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Џабе е и карпестата снага и невидениот карактер, џабе е и толеранцијата и успешноста и храброста и чесноста , џабе сонувач , џабе оптимист...
Кајгич, ма еден мој гуру ( постар колега ) од кој учев и за работата и за животот, пред мене бе бејб - мозочен удар. Си мислам колку е само тоа педерска игра да се живее? Денес си тука , утре те нема. Денес си тука, утре ни самиот не знаеш каде си...

S

Sheldon Cooper

Гостин
Кајганченце, се чувствувам како Нео покрај матрициве.. дај нека пројде више тој заебан колоквиум и да дигнам глава.. не сум бил во кафана со векови!! i can't take it anymoreee!! Фала што ме сослуша :pipi:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Добро бе има мајстор за кого пола час се 30 минути, не 300? Да тибам и дограми и реновирања и мајстори. :mad:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга

Интересен факт:

A human body can bear only up to 45 Del (unit) of pain. But at the time of giving birth, a woman feels up to 57 Del of Pain. This is similar to 20 bones getting fractured at a time!!
And hey call us the the weaker sex 0.0

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
срцке,

конечно! после 3 години откако го реновиравме вецето научив дека ако ако светлата се шкрапнати надоле светлото свети (значи можно е да има некој внатре) а ако се нагоре не свети ..

А сеуште незнам дали вилушките се на лева страна сместени а лажиците десно или обратно, тоа цел живот ги мешам и според марфи секогаш кога ми треба вилушка дофаќам лажица :unsure::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom