Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
T

Torchyrus

Гостин
кајги денеска пак се преебав на спортска изгорев ама нема врска МАКЕДОНИЈА ТЕПАШЕ ОЛЕ ОЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ВЕЧЕР КОКАЛ ЌЕ СЕ НАПРАААМ ! :D

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Колешкиве ставиле слики од мртвата-за-физиологија жаба на фејсбук... Идиотизам. Едно е да не се гадиш општо земено од гадни ствари, а друго е да не се гадиш од убиство. Па уште да му се приближуваш на неколку сантима и да го сликаш, па лајкуваш...

Него пробуев да ги соберам денес за кафе па пиволенд, само за Ареа. Кај нив е толку слабо изразено индивидуалното, што типка од еден крај на скопје не знае дали/кога да дое на кафето, односно тоа и` зависи од другарка и`(друга колешка) што живее на другиот крај на скопје. Не би се замарала да не очекував дека типкава е покул од тоа, плус знам дека сака да се види со нас.

Друга ќе каснела, што значи со каснење сепак може да пристигне на кафето прво, а потоа на пиволендот, но не, ќе идела директ на пиволендот со друштво, иако ние ќе бидеме у тоа време уште на кафе, а кафето е блиску до пиволендот. Појма нема каде и како се одвива настанов, но битно ќе иде со друштво со кое може секој следен ден да се гледа, за разлика од ваквите собири што се одвиваат еднаш у неколку месеци. Индивидуалност, пак слабо.

Други две што живеат блиску една до друга решиле да дојдат покасно на кафето, што значи кафе на екс па пиволенд. Тие се фини како личности, а за каснењето не ги обвинувам зошто живеат у недојдија.

Не ми беше идејата да ги соберам баш денес, да не изјавеа дека ќе идат на пиволенд и можат денес.

Тоа што не знаат да одлучат самостојно што сакаат и кога, што ретко излегуваат и се држат до своето фиксно друштво, не го сфаќам. Малце послободен живот, малце барање повеќе од животот? Со вакви размислувања, што прават цело лето? И пак ќе бидеме заедно по цели денови, ќе фрчат срциња на фб и позајмувања домашни, ама тоа не е другарство кога немаш кога да сврзеш нормален муабет за нешто надвор од факс.

Ја на пример се дружам со најразноразни луѓе, не ми е проблем да викнам за излагање некој што "не е од мое друштво". Или да ги запознавам луѓето меѓусебно, значи да ги спојувам различните другарчиња у едно искачање. Или да идам да се видам со едни па со други у иста вечер, ако и двете друштва имаат фиксни локации. Има луѓе кои ми се приоритет над други луѓе и кои ги сакам и почитувам, но тоа не значи дека не би ги одбила нив за да искочам со колешки или други што одамна не сум ги видела, знаејќи дека со овие првиве искачам секојдневно и веќе добро се знаеме, се разбираме ако ги одбијам ја нив или они мене.

Сеа ми е полесно и знам дека нема да се истурам на нив. :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
На Партизанс сам, дишам со полни гради... Пивото ме опседна со се ракијата, тугедр... Се виорат знамиња, се пеат партизански песни ( нели ја личи Партизанска како таква - некаде горе ангелите партизани се гордеат) туку шо ми беше муабетот- абе ја сјебавме Грчка. Отидоа многу да им пеат пред грчка амбасада " Ви се виде илето, ви се виде илето "...Денес сум горд Македонец, денес сум Македонец ( онака без патетика и надркување)... Македонец кој онака најфакерски ќе иде на Ареа

Македонијо, те сакам!

P

PewDiePie

Гостин
Епа вага,опасно беше денес. Ги утепавме циганите грчки,ми се направи мерак 5000 и после на пиволенд отидовме да прославиме ко што е редот. Атмосферата беше совршена,поминот ТОП(Ареа РАСТУРИЈА)малку имаше отповеќе пијани џенци али јбг. Се на се (y)

зззз

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
" How can a world that makes such wonderful things be bad? " рече еднаш Ариел...
А јас одамна не сум била толку лута -.-"
Тик-так тик-так тик-так БаааМ :cautious:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Мислам дека јас и само јас можам да изгубам клуч од кола, од пред зграда до дома.Значи доаѓам, се паркирам, заклучувам кола, одам дома и по некое време сфаќам дека не знам кај ми се клучевите.:tapp:
И тоа ми се дешава коа сум комплетно трезна, при здрав разум и чиста свест.
Секако, останува отворена можноста да сум ги остаила несвесно на некое рандом место по станот или мачката да ги завлекла некаде, обожава да си игра со предмети што тропкаат.
Битно, сеа, у 5 и пол сабајле му објаснувам на некој лик што значат цифрите у матичниот број...:confused: Опрај се Мачорка, дури е време...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Драга, не знаев дека можам до толку многу да забегам па да импровизирам психоделична музика на парк. Успеав сите да ги успијам:) Кој ги ебе сите, мене ми е филм да свирам импровизации, а кој не сака да слуша нека не е во моја близина. И не знаев дека толку ќе ми недостига таа. Сега сум целиот прашалници. Зошто ли ми рече ова, зошто ли го стори она...зошто ли ми се јави кога бев во Скопје, зошто ми пишува секој ден...? Ја читам книгава нејзина и гледам дека направила лик според мене. И пак се прашувам зошто? Можеби не сака да ме заборави, па си прави слика од мене која ќе ја гледа секогаш, ама не сака да биде со мене...или може сака да ми покаже внимание...или сака да ми каже дека треба да бидеме заедно...? Бобо престани да мислиш. Доста е, немој повеќе. Слушај си Jethro Tull и уживкај си, пушти го мозокот да слуша музика.

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Ама го пијам лакомо утринското кафе (додуша веќе е пладне ама ај нема веза) со надеж дека ќе ми го растера мамурлакот. Се заборавивме синоќа, па се поднапивме малку, добро де малку повеќе. Имаше повод и тоа не еден, повеќе. Се прославуваше годишнина од брак, роденден и победата на нашите. Доброто друштво, опуштената атмосфера и постојаното наздравување си го направија своето. Па едно време и бев главна мета за зезање, ми наоѓаа друг дечко, ме мажеа и уште што не, ама не е битно не се лутам јас. Важно да се има добар провод, дружба и зезање па за другото како што викат пушти бригу на весеља.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Време е.Дефинитивно ми требаше ова расветлување за да сфатам до кај сум, со кого сум, кој стои покрај мене а кој позади мене.
Продолжувам напред, со полна брзина.Ќе ги оставам сите оние безначајни ликови да ја голтаат прашината позади мене.

S

smexy

Гостин
Дијареа gave me cancer.
Всушност фановите кои правеа sing along додека одев да купувам храна.

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
драга ме отекоа луѓево со ова пиволенд, во секој град почнаа да се прават фестивали на пиво
па не е веќе интересно
се знае Пивофест во Прилеп и крај на програмата!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom