Драга Кајги,
Овај дан, ах, овај дан каква ноч ми бил... Сакам сви овде да знају какав ноч ми бил овај дан! Сум го одел, одел, одел, сум го убил од одење и пак не сум го стигнал до таму. Му викам прво со убав: елај море да седнеме, оно не, елај море! - оно пак не, па ако не чеш да седнеш да го седнеш до мене, онда седни испред мене.
Абе, ако треба че го пукам бе хеј море, че го пукам, ко Аљи шта пукал. Па, ако треба наместо со куршуми јас со пуканки ќе че го пукам бре море хеј... Има да га пукнем ка пуканка! Оти поефтини се и пукат повеќе. Зашто, зашто, зашто, ето зшто!!!
И уште нешто да си знајш:
Сљатка сам ко чокоЉада,
(ама не к`о туљубине, оние на кои нејкум ниту име да им спомнам, оти +3 отидов заради нив)
че ме крадеш испред врата,
(клучот никогаш не го чуваме под чергиче, ниту во саксија. Чергата ја украдоа, а саксии немаме)
не че да ме спаси тата, а ни моја 9 брача.
(браќа толку немам, ама може да се изнајмат, за да се долови моментот со бегање, де.)
Одамна сакав да ти кажам виц. Немав кога да седнам на нет за да ги споделиме некои работи, ама важно се` си дојде на свое место, како под конец. Ние по дома здрави, живи и секогаш весели. Ти како си? По дома како? Уште перете пари? Ако, прашакот мора да се троши. Гледам дека нема никакви промени кај тебе, до некаде ми е мило. Но, има и една работа што приметив, мора да ги промениш некои лоши навики што си ги имаш, не за мене, ниту за другите, туку за себе. Се` што правиш да си правиш за душата, знам дека не ме сфати. Нејсе, кој сфати - сфати.
Вицот:
Синот се шминка пред огледало, влегува татко му и шокирано му вика:
- Синко, па, ти си педер???
- Не бе тато, јас сум принцеза.
Патем, слушам сте биле со фамилијата до Тесалоники (со најмеко Л што може) на шоп, шоп, шопинг??? Браво!
Хааарррссссссс, или подобро АРРРРРР. Значи, си купивте лакчиња, карминчиња, мрдавте со газињата на граница, знам дека ова последново најмногу ви се свиѓа и дека само заради тоа одите. Важно кога ќе седнете на маса со некого делкате патриотизам, ко Ѓорги Колозов што делка чачкалици.
Ајт Драга, остани ми со здравје.