Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Dear and lovely Kajgi..
ng
I know that there are not many or not so big problems for me these days, but I'm searching for one, I don't know why (naah I know why it's like this but I can't tell you sorry, this secret goes with me in my grave..) And because of that I will never be happy... On the day when I day it's when I'll find my happiness and till then I'll just fight for better days in this shit hole called my home,my town, my country, my planet, my universe.. Now I am at the begining of a big депресија,која ќе го достигне врвот веројатно во текот на утрешниот ден. Можеби е така подобро..
Толку сум длабоко во хаосот, да ти е жално да бидеш јас или пак да сме заедно. Незнам дали е правилно што го стегам грлото..
Кога бликаат во завист, со очи празни во болка тажни кријат и љубомора, па го кријат тоа што го мислат,а нема никад да го зборат. Се вон контрола па омразата ја водат кога некој луѓе само очи бодат, па затвори ги од мисли да се ослободат. Пак отвори ги во нова борба и виде порок проба роба, тогаш очите ти беа точка, а очите на луѓето бараат да им простат, бараат прочка, очите на луѓето се темни како ноќта.
Се поретки се луѓе чесни материјална трка е за престиж, ќешот е ко фетиш а моралот искинат е во конфети и е патетик,вредностите заменети со предмети друг пред и друг е луд да се сети, останатите се само проклети, чекаат во мракот некој да ги просветли е не е битно какво зло ти си осетил, никој не им суди факт е дека има луѓе монструми, гледаш само костури,контури празни,тажни глумат да ги сфатиш, а големи се тие лаги ко да живеат во Матрикс..
Еј знам памтиш,но дали ти значи..па ти текнува на мене кога ќе погледнеш во тие сиви згради..Осудени на пропаст, осамени, А САМО ПРИЈАТЕЛ е ноќта каде соништата тонат, а тоа е мојата дома и сив е тој свет ко да нема боја, е таму стојам..
Линија од точка, па пак да не паднам во очај..
И Стр барем еднашка во денот..
А ова боли..
А погледот е сив и сив во него, гледа накај сино небо,ко да го изгубил во него.. А дете не треба да биде разочарано од светот..
Една љубов дека животов е убав и во мало и на клупа..
Од утре не си потребен и веќе не си посебен. Си оставен, а си бил прв и последен. А живот иде даље..
Црн дукс,црна листа,црна мисла..
Стан бр.2 дете рола трева, па пуни плуќа дека животот е сјебан и гледа рап спот прави слика дека животот не е толку сјебан..
Кавабум..

С

сашенко

Гостин
Пак ненаспан драга.Требаше да си легнам порано и да не останувам до касно синоќа и што убаво си спиев така и некаде околу 3 саат се будам и ми текнува презентацијата ми остана незавршена.Сум го сонувал изгледа тоа друго објаснување немам.И нормално после станување и од 3 ипол до 7 човечеееее.И денес Сашко пак поспааан.Не ми на арно работава, неделава немав спиено еден ден како што треба.Дојди дома заспи, стани малце на компјутер, малце надвор по комшилук со старците по маало ке се посмееме како бркале женски на нивни години т.е како ги зимале од собори и ги носеле и ги женеле, и така нати го дај ми го, ние нашето тие нивното и ке се посмееме и опет на старо.Демек ке отворев некоја книга деновиве, пајажини фатија џабе и ги земав на баба а и членската у библиотека сестра ми ја користи последниве 2 месеца.Иде лето драга, тоа се добри вести.Сонцееееееееееееееееее :vozbud:..Драга ај да не ти трошам меморија:pos:, ти ја полнам главата со глупости и жалби само.Ништо позитивно немам кажано во последно време.Мислам дека треба да ми забранат пристап до интернет на некое време зашто че полудам и ми треба одмор а додека некој не ми забрани нешто не се тргам по моја воља.Драга, сакам да те поздравам со песнава и се надевам ке предизвикам насмевка не нечие лице или ке расположам некого што ти ја чита темава...

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
Дарлинг,
јас на патот на ничија среќа нема да стојам.
Ако сака да остане, ќе ја поддржувам, макар и да сум единствената што е на нејзина страна.
И да знаеш, вечер за неа ќе пијам.
<3

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
I'm chasing a dream. I'm chasing him.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
И така, овде сум.
Не ми е баш се` наредено, не можам да кажам дека сум пресреќна, ама знам барем каде лежи проблемот, па да почнам да го решавам. Инаку, многу работи ми се разјаснија, така ме припотсетија на се`.

H

HITCH

Гостин
Драга Кајги,

Исклучително продуктивен ден, одличен период, прекрасен живот! Се` си дојде на свое место. Денес си поминав прекрасно. Живеам за вакви моменти!

Господе, ФАЛА!!!

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51
Најдрага ,

Очигледно последниов период имав заборавено чие присуство ми годи всушност.
Денес ме потсети.
( Фала ти. )
Едноставно е, the missing piece of the puzzle, не ми е јасно зашто и натаму комплицирам ?
А се е толку очигледно.. одамна е јасно, и тоа не само мене..

Денес играв спротивно од очекувањата.
Тука се криела насмевката.
После толку време, се почувствував исполнето.
Некој спомна Петок 13 - bad luck or something ?!

Ама веќе е 14ти..
Сега ќе идам да се исплачам на Hurt од Агилера , зато што
ми фали милото највише на цел свет и зашто ми е тешко в крај !!

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Драга Кајгана...

ми недостига стариот дом... ми недостига неговата топлина, удобностите, собата....
ми недостига безгрижното време поминато таму....

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
ДК,
кај се видело у сабота на школо ејјј....

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Ете,
Немам елан и сила. Ха! Затоа што е осум. Уште не знам што барам будна, ама најверојатно ќе се вратам на сонување наскоро. Ќе кречат денес мајстори. Имам многу работи за кои треба да се радувам и само една што ми ги уништува сите радости. И ај сега ќе се обидам да го правам прилогот. Довидување!

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Хел колку сакам вакви утра, со отворен прозор и , нѐ потрефиле. Ај сега да допраам проектот, односно да искуцам пар глупости... Иначе вчера беше еден од деновите кога се случија бајаги неочекувани случајности, хел има нешто ванземско, што сака да ми каже? :)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Passed down to you...

Once upon a midnight dreary...
ахх не.
More like "after midnight".
Ај вечер ќе пукаме сеир. Без замарање. А уствари за шо требаше да се замарам? Забораив.
Yesterday... Meh, different story. Anyways, excuisite..
So says Saladin.

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Можда миљарда години не сме се виделе.
Ама пак сум тука на поминување, јел да!

Сакав да речам, оти, денов ми почна со чипс, Faith no more и залутан бумбар у соба.
Дали станувам циник или не знам што, веќе овде не ми е интересно да се драгокајганизирам. Или можда е наједноставно - немам потреба.
Поезијата веќе целосно ме открива.

Мала дигресија - седам на балкон со лаптопот, кој е повеќе глуптоп, и во нечиј стан ѕвони телефонот добри 3 минути.
Аман нека се јават, имам пост за пишување!
Соу лонг, Медеа, сепак жива, во боја, сасвим ок, а во суштина - солист пред публика.
Чау.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom