Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Шенка,
Имам љубов. Имам нов фокус и креативна енергија. Барем свесност за нив, де. Баш ми годи утрешното слободно време. Сакам да поминувам повеќе време со мојот наплив на творење и да создадам нешто навистина уметничко и ново. Барем досега немам видено идеја како оваа што ми ја преокупира мислата и тоа уште повеќе ме поттикнува.

Плус, нови балетанки. И интересен разговор!

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Знаеш колку пати искуцав текст и увек се заврши со бришење? I am scared, I really am. Мразам кога некои работи не се во мои раце, кога не можам ја да влијаам на нив. Мразам кога не сум во состојба да помогнам. Стварно бескорисно се чувствувам...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Damn the Playoffs have begun а јас од сабајле на школо.. Гајле ми е.. NY Knicks ftw ! :smir:

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
Здраво К.

Знам дека ретко ти пишувам, ама морам да признаам, редовно ги читам оние што ти пишуваат.
Има нешто прекрасно во тоа да знаеш како некој си го поминал денот, дали е среќен или тажен, дали се насмеал или можеби пролеал некоја солза. Или можеби нешто си купил, нешто сосема небитно, или има шарени чорапчиња на кои им' се восхитува додека поспан седи и типка на тастатурата за да ја сподели насмевката со тебе. Можеби пак, денеска нешто згрешил, му тежи, па е самокритичен, се кае. Можеш да дознаеш кога на некоја девојка и' е бушава косата, или дека некој е мамурен после убавата помината вечер со саканата. Тука можеш да дознаеш работи што не би ги знаел ниту кога тие луѓе би ги познавал, ниту кога би им' бил најдобар другар.
Тука секој е искрен и пишува од срце. Тука доаѓа до израз она суштинското кај луѓето, ситните ствари, нивната едноставност и добрина, нивните маани и желбата да ги отстранат. Се' она што секојдневно го криеме од другите, дури и најблиските, сe' она што стои зад маските што ги носиме, се' она што не' прави ранливи, а што всушност е најдоброто што го поседуваме. Луѓе што воопшто и не ги познавам, ги чувствувам блиски, ги засакувам. Знам дека би ми било задоволство кога би ги сретнал, би имал толку многу работи да споделам со нив. И би ги ислушал, и би ги советувал, и би им' помогнал кога би можел.
Замисли К. Само замисли како би било кога секој човек на светов би ти пишувал тебе, на сите нас. Сите би биле блиски, би биле пријатели. Би немало толку несогласување, толку недоверба, толку војни, би немало толку зло. Би владеел мирот, љубовта. Само замисли...
Ова е несомнено твојата најубава страна. Најдоброто во тоа да се биде дел од тебе. Thank you for that. :back:

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Драга кајгана, се осеќам нешто креативен вечерва, осеќам како пролетта навлегува во мене преку воздухот и енергијата од луѓето, седам на тераса и осеќам душевен мир кој не сум го почуствувал одамна , размислувам за иднината и се навраќам на минатото, навираат спомени од лета, плажи, ноќни прошетки и капења со драги личности со кој сум се се одалечил! сето ова проследено со носталгија кон мојата струга ... не дека скопје не е добро, супер си е , али како струга нема друга, голем поздрав <3

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Ма ќе ти се плукнам и во закон и во испит, 5 саат фати :)

T

theTinule

Гостин
Ne mozham -.-
Mi se spie -.-
Da ne idam denes? ^.-
I onaka i orkestracijata ne ja napraiv -.-
I violoncheloto slabo, slabo...
A i na mak. ne mi se ide.
Samo angliski mi e interesna :D Kako ja nafuravme ja i plavata last time :D
100 godini se izvinuvashe :D
Sea pak kje ja nerviram, interesna mi e xD
Kolku ne mi se vezhba -.-

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Напната сум овие неколку денови.
Може ке да е до времето,може ке да е од родители..
Не бе...ке идам да спијам и има да го срушам рекордот на спиење се додека не помине чуството.
Гадно е.Драга речи му да си замине тоа чуство...say it - go away.
Ах..I really don't understand what happened.
Неможам ни да дишам слободно..
Изгледа за тоа ке мора да наплакам.
И немам јадено од вчера од 12 часот.
Знам дека не ти се верува ама издржувам.
Сега чуствувам дека ке дојде мајка ми од некаде и ке ми контрира на се.
Ме мрзи и на предавање да отидам.
Се ме мрзи...
Ке си пукам у слепоочница...
Така да си знаеш.
Ај губи се сега.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
I need a frend oh oh I need a friend to make me happy,not standing on my own...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Драга Кајгана.

Буквално заобиколено од самиот почеток па се до крајот на астралниот патоказ кон вечноста..аххахахаа
Незнам по кој пат ќе го кажам али ете пак - Прво си весел, а после си ко пизда бесен.
Хард-кор фор лајф ахам немој не ме радуј. Пункт,пункт,пункт..
Уште мааааалце и за малце и ќе ни остани уште малце (ЧДА)
Кркркркркрккрр да саунд оф мај машин..
Нема плеткање у хемија и хемиски ствари..
Панкот не е мртов, но Фердинанд е.. хаха прејак филм.
И одиме уште надолу и само надолу. Неее, ми рекоја сум одел нагоре. Каде бе ?? Е то јас си знам..
Некако празно ми е, ах знам шо е работата. Немам обврски, ама ме јади нешто, ќе го каснам и јас, ама нејќам да боли..
Нумеро уно, дуе, тре, кватро, чинко, ше, шјете, ото, нове, дечи..
Ден поминат без СТР2 не е тоа бе..
Ах бе глуп колку сум, ти кажвав ?? Многу малку можат да ме сфатат сис траст ми ..
Знаев дека Жути ќе ја сјебе хаха..
Од расипано детство, па до сега.. Од наивен до мудар како Ајнштајн..
Ме држат за збор, зошто зборот мој држи, а нивниот ?? Лојалност барате,а лојалност немате..
Его мањаци а во душа се пички ..
How do you do ladies and G .. Why don't you relax and lean back until the horror starts !
Take 2
Многу прашања во главата ака Далај Лама
Бомб сквад скреч
Колку треба да протрљаш очи за да гледаш..
Не заборавај со кого си и од каде си !
Тешка улица, а никој не сака да биде тоа.
Немам доверба во никој,
мадафака ахахахахахаха
Promise me you'll wait for me, cause I'll be saving all my love for you.
На крајот да бидеш бутнат од некој што не ни вреди да го плукнеш %
Киснење.
Вреди ли потрошен талент за џабе ?/
Можеш ли на другар ти да сметаш кога највеќе ти треба и во лошо и во смеа !?!
Блокови уупс меѓу згради
Такви сме ние кога со главата низ ѕидот идеш, а во себе срцето се кине..
Брутално синтетички
Премногу причини да станеш зависник.
ТРОЛОЛОЛОЛОЛО =)
Тимска игра 2 на 2 =)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Now that I've got my shit together, се осеќам многу полетно. Стварно е интересно како човек кога сака нешто, истото го добива. На пример се погоди денес на факс да ги сретнам баш тие фаци со кои сакав да идам на кафе и со нас потоа да седне интересен колега. Се` што треба е проток на позитивна енергија, која ми фалеше на факс зошто бев преокупирана со полагањата и вежбите. И уште сум, но сега е колку-толку полесно со новава програма и изминатото искуство....

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Драга Кајги,се си оди според план :) лигушковците кои беа форсирани и направени генијалци ги видовме во вистинско светло какви кретени се.

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Драга, ќе има бум-бум :nesvest:

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Мала,
ме болат крајници бе, кај сум ја навикната да зборам толку. Друго, зашто некои луѓе стално имаат потреба да се гласни!
И си го реактивирав twitterот, т.е. нов си напраив. Појма неам зашто. Ваљда премногу слободно време имав денес...
Стандардната песна што се врти во вакво време
Дец ит ај гес.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Малаааа .. Гадно е да те зае*е олош. Амааа да те зае*бат и олош и ПАДАР - Е тука веќе прскаш како кокица !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom