Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Сатори

Гостин
Драга Кајгана,
јас ветив дека ќе пишам, само нажалост не бев во можност да го извршам ветеното по брза постапка.Ретко ми се „полни душава“ за ситничарски ствари, но еве, признавам дека не можам да си помогнам.Смешно ми е, ма не ми е смешно, јас се валкам на земја од смеа кога ќе видам дека луѓе кои промовираат оригиналност и автентично егзистирање во суштина се копија на сите секвенци од некое минато време.Еххх, што е убав животот ... :icon_lol:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Драга Кајгана
Од секогаш ми беше неверојатно тоа како луѓето успеваат да се издефинираат себе си во моментот. Пред некое време сфатив дека тие што се малку паметни се комбинираат преку зборови, надевајќи се дека ќе го сфатиш рецептот од кои моментално се направени. Другите едноставно се игнорираат себе си и животот е убав.
Знаеш дека старите арапи (или можеби некои други) сметале дека тоа што нема име не постои? По таа логика јас не постојам, мојата суштина нема име. Дали ова значи дека ако човек не може да напише како се чуствува и што мисли, тој всушност не ни чуствува ни мисли?Шпанците направиле добро со ставање на превртен прашалник или извичник на почеток на реченица ако е потребно, вака е невозможно да се прочита како што треба од прва.
Томас Мур кажал дека ќе ја најдеме нашата среќа тогаш кога ќе престанеме да мислиме на неа, и ќе се фоклусираме на туѓата. Дали тоа значи дека алтруизам не постои?
Него, како е можно да знаеш дека некој е секси на свесно ниво, ама никако да можеш да прифатиш дека е така на несвесно? Како суперегото и идот да се превртиле и имаш тежок баг во психа. Просто смешно. Некогаш мислам дека почнам да почнам да си носам огледало со себе, кога се смеам сама на себе (како на пример кога се сопнувам на улица) ќе има кој да ми прави друштво. Интересна идеја.
Колку апсурдни прашање несвесно си поставувам на ден... Треба почесто да си ги пишувам мислите негде, на салвети можеби, тоа би изгледало доста мистериозно од страна. А баш кога ќе помислиш дека си од тие малку паметните ...
Патем, зошто мажите носат машни? Тоа ги прави да изгледаат полу како кучиња, полу како жени. Кравата е секогаш подобар избор, дефинитивно.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Драга,беех на доктот.И ми препишаа сируп у розефка опаковка.Фенци зар не?Ете така,дојдех да искомпајлирам нешто набрзинка,па да одам да учам од мојте омилени премети...историја...македонски...ехеее колку ги сакам!А да,и хемија морам да учам.Природна науке е ама не ја сакам ич!!!1

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Паше... :)
Ти немаф пишано одамна, ни овде ни нигде па си реков ај малце...
Толку се нервирам од сабајле то е чудо едно. Станав во 7 а умрена сум за спиење и не можев да презаспијам.
Сонот шо го сонвев.. пубо да не ти го раскажвам, стварно немат поглупи соној од мојве во последниов месец. Верви немат.
Филозофија пак, за Исус и христијанството учиме и не ми се ојт ни на филозифија ни нашколо ни нигде. А требит и до Југотон да појдам после часој. Шо имаше ова врска?
Ни Охрид дури не ми се ојт викендов.
Иначе претходниов викенд ногу убо си поминав и си се изнаспав успат и отварав туна со шајка и чекан. Кој ко мене?
За пола сат праење дупчиња едно по едно (од ко ми се одјаде) си го заработив оброкот.
Физика исто требит да поправам. И глупости.
Ти како ми си?
Е да. Ќе одам вечер по 943242395245892734923423 пат да си барам чизми и се надевам ќе најдам некој шо не се ко мечју нозе или со некој опрани шпицој и така.
Ми фалет иначе ногу љуѓе порано шо сум се дружела ама некако испораспаднати се друштвава и никако не мојме да се собериме тие шо порано најубо си поминвевме ама ај барн а делој ги глеам, моеше и ич.
Нова Година нит знам кај ќе прам нит нишо ама знам дек сакам црно фустанче. <3
Го видов гатхејтас пред некое време си учуфкаше в автобус. <3
Друго од изминатиов период не знам шо да кажам пошо ногу беше и не ми теквит баш се и ми се пијат и така.
Му ветив на Џимче дек ќе го сликам то чоечето ама уште не го иам видено и ко ќе го видам потака не ќе можам да му речам и дрш.
И ми се јадет мандарини ама ме мрзит да ги изљупам.
Да не прам муабет пак дек со Натка не се иам асолно дружено од пред година негде и глупо ми е во врска со то и праефме и муабет и пак си продолжвиме.
Ни со Теа неам време убо да се видам освен нашколо.
А најтрагично од се е шо стварно нишо не прам и не знам како не ми стигвит времево.
Станата сум нешо нафлегматично, најмрзливо и најсешиетакво суштество и ногу се нервирам.
Ми се патуват негде.
Ај да си зеам мандарина сепак.
И ми се јајт тост од кј Тете и ќе си гнетам наодмор, шомуебишматер, шо би рекол тато.
И пак ми се ојт Св. Илија. Забавно беше.
Ај нек дојт слободно зимски распуст.
Убо доста зборвам пошо стварно нема да престанам, само уште да се пофалам дек најуспешна учебна година ми е ова до сеа и тољку.
Ај позки мозки.

Еј, еј!...Чао.
Стварно не е смешно ова појќе.

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Исто ми е и денеска, ама седнав малку да те видам шо имаш како имаш ново. Не сум ама чашит, само онака да те посетам. Ееее да оздравам сеа пошо сум апсолутно за нигде и планирам ново изненадување! Знајш колку сакам да им прам убо на луѓево и да ги глеам насмеани така, епа дај си рака да ми успејт и ова како и секое. Вчера пак победив на кладба! Горда сум на то шо неам изгубено ни еднаш во животов.
Еј драга ... ај кажи ми зш луѓево глеет ко шо им одговарат никој не глеат подлабоко во проблемот, а ретко кој те сваќат? Ама ако. Нека им е. Ај одам да полежам малку зш за некој сат сум нашкола и да умирам за инат ама за инат ќе одам! Е така да си знајш!:back:

Шо ќе забораев пу пу страм да ми е! Скопје ти теквит дек не најдов то шо барав, епа во друга продавница имало !!! :vozbud: Ама пошо ми се појавија некој трошоци други ќе почекат малку да присоберам пари и да си ја остварам долгоочекуваната желба.:smir:
Многу зборвам а ? ... Знам муабетчифче сум шо да прам. Пак да ќутиш ко труп и така не е убо кажи ?.:baeh:

Ама ова претераново зборвење денеска ми е од температурата.:toe:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Кара миа...
Леле колку ми се шетааааа :nesvest: Факултетов ќе ме уништи! Никој неам видено! НИКОЈ! :ne_zboramСве едни исти фаци секој ден дома факс дома факс жити распоредот! :angry3:
Го глеам календарот и ме фаќа паника:shok: Леле само да положам:se_ molam
:music5:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
^Не се жали, дојди на електро да киснеш секој ден од 8 до 8 па дали ќе видиш некој :)

Драга не отидов денес на факултет, ти да имаш физика три часа :) Си го чистев станот досега, па ќе одам да јадам у 7ца. Не ми иде со здебелувањево и не ми иде. Дури ни кога беше колоквиумска и недела дена пред тоа што не одев на пливање и јадев по 5 пати на ден не се здебелив. Не бива вака ова :icon_lol: Ќе земам да играм Call of Duty сега, да се направам како типично Американче со јадење пред ПЦ :icon_cool

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ДџК

Прашалник до таван...
шо лесно е да си седиш од страна, да си коментираш на туѓите проблеми и да си делиш совети. Ај сега да те видам? Раскрсница, и тоа прилично голема... кој пат да го фатам? Екстра притисок имам од времето кое работи против мене.

Се сеќавам на прикаската со гускарот: „и да ме купиш ќе згрешиш и да не ме купиш ќе згрешиш!. Како и да одлучиш, пак ке бидиш заебан....“ така да прилично е комплицирано.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Шампион е Мухамед Али :icon_lol:, дојде и одма почна не треба вака не треба така...
И една песна посветена на него:

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Драга

Оргазамски писма на макроекономија.
Некогаш досадата е толку голема, што мора да се најдат некој алтернативни решенија.
Во секој случај подобро писмата него некои Тејлорови правила...

Улицата ми е во потпол хаос.Се градат две згради, ја бетонираат улицата и тротоарот, комшијата реновира или кој го знае што прави и целиот универзум е против тоа јас да спијам.
Добро, на крај на денот Марфи ме сака највише.
И жените претприемачи ќе ме умрат.
Ми фалат очајно три особи.
Особа А, Б, Ц
Disturbia и хаос во душава и главава.

Paranoik

내 ♡, ∞.
Член од
10 август 2008
Мислења
1.873
Поени од реакции
451
자기야 ,
Sippin' Coke day and night, like i'm so thug, now i'm feeling so fly, like Yong Junhyeong.
А да, болна сум, веќе втора недела.
Фала на разбирање.

안녕!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Дискутабилни моменти периодов.
Не знам дали верувам. Мислам дека не.
А се надевам, како и секој обичен смртник.
Денес цркнав на работа, позеленев ко тениско топче, ми се приповрати и конечно, си ја лупнав сопствената егоистична глава во ѕидот наречен капитализам.
И цинизам, оф корс.
Дома ме пречека мирис на печени јаболка, така што, вреди да се биде тука.
Неам поим што ќе се деси. Измрцварена сум до бескрај, со тоа што, драго ми е што си го исчистив срцето. Кантата за ѓубре е уште тука, али ако треба да бидне, ќе бидне. Ирелевантности, еден куп. И плус тоа, се осеќам како касап со мини ноженце. Копкам по остатоците. Забегувам. Ми доаѓа да вриснам, ама не од гневови, од гревови.
Аднан ми пушти еден добар бенд у етер сеа, горе е песната, и само треба да реферира на одредени човекови последици ради глупоста.
Мајка ми ми рече дека станувам тродимензионалец, со расштркани мисли.
Добро утро.
Вчера, направивме две песни со Тања. Поинспиративна ноќ, амин. Од пролет праиме ЕП а дајбоже и Осло да се оствари. Ја неам многу планови, поише иам мозок за исцрпување. И онака плановите никогаш не успеваат во целост.
Расштркани мисли. Можда. Мамо, увек си во право.
Ко сламка од распаднат шешир сум.

М.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.091
Поени од реакции
30.149
Поздрав од морското дно со песната АНДАДА СИ!

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ама тј пола сат спање не ми требаше ич. Све што виде за тија 30 минута, работе што не су за човечко око да види.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom