Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Имам алергија, внатрешна температура, пмс, цел куп задачки, а јас чекам една личност да се предомисли и да почна да се замара.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Ако пред некој ден бев најсреќното девојче на светот, денес сум најстресното, најнервозното и најнеподносливото.Ај што не можам да ги поднесам другите околу мене, ама не можам ни себе.Среќа не сум плачипичка па издржувам со настаниве што се дешаваат периодов.Кога ќе ми биде подобро ќе ти пишам, во спротивно, се читаме мноооогу покасно.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Си го осеќам срцето у грло...
Тужно е драга, ама тоа е.
Ќе мора да се навикнам на мислата...
Баи.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Во слободно време, доколку некој прашува, чисто ради занимација се бедирам за небитни ствари, слушам патетични песни, во нотесот бројам денови наназад почнувајќи од 365, освојувам награди на натпревари по математика, проектот по биос логос не ми е ни почнат, утре имам физика и ќе ме испраша, германски сеуште имам кец, косата ја носам виткана и не ја пеглам, ме боли грлото, а ме болат и нозете од петокот, се малтретирам со сезонски алергии и пијам авил како Хаус Ем Ди што пие Вајкодин, навечер не спијам а насабајле ми се спие, не правам ништо продуктивно - да вегетирав, барем ќе знам, билка сум и тоа ми е работата, водам филозофски монолози секоја вечер после 4, сеуште тешко капирам и сеуште сум малку поназад од цел останат свет, се надевам дека пасошот ќе ми биде во скоро време за да купам карта за на Сонисфер, сакам да завршам 4та и сакам да одам во Холандија, сакам да си го остварам животниот сон, програмирана сум да го гледам саатот како временски зони, незнам што ми се прави, се чувствувам клаустрофобично на овие 25713 километри квадратни, читам стари логови на мсн и се смеам на времиња кои поминале, се чувствувам изнемоштено, функционирам обратно од цел свет, ме нервира монотонијата на времето надвор, сакам сонце, ми недостасува а не поминаа ни 48 часа...

Сакам нешто интересно да ми се случува.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Yeah I wanna feel the sunshine shining down on me and you
When you put your arms around me
Well baby there ain't nothing in this world I can't do

Стиховиве морам да ги посветам за оние кои останаа со мене и кои се надевам дека секогаш и ќе бидат тука.
Не знам дали денов беше поубав поради смеата или поради тоа што конечно некои работи ги оставив да си поминат сами од себе.
Исполнето претпладне, весело попладне и прекрасна вечер.

Утре уште позабавен ден. Бар така звучи од она што е навестено да следува.
Guess what else... Црна мачка ми пресече пат а си поминав прекрасно. Screw superstitions.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Среќен празник на сите корисници на Max ADSL 10 интернет пакетите.

Амнмнааааааааааааааааа!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Секад сум размислувал зашто за некој што збори лоши/глупи/навредливи/многу/рингеригераја работи, се вели дека јаде гомна.
Од каде па тоа јадење гомна со зборување?
Мене како мал ме учеа, дека кога се јаде не се збори па со тоа, не би било можно да јадам гомна при зборување.

Исто така размислував, кого сака да удри оној будалион на рекорд што седи? Го знаеш де, тој брадестиот старец што пцуе по жени и на моменти станува и мава боксови кон никого. Дали е он новото олицетворение на Дон Кихот и неговата борба со ветерници? Дали он замавнува кон невидливите луѓе? Дали мава кон ништо за да демонстрира дека веќе ги нема вистинските луѓе? Бара човек со фенер? Диоген? Се е можно, ако имаш повеќе од доволно време за рекреативно размислување.

Homini humus lupus est. O tempora o mores. Per aspera ad astra. Omnia mea mecum porto. Alea iacta est. Hannibal ante portas. In vino veritas. Accipere quam facere praestat injuriam...
Латински незнам. Како што пишав јас, ете така ми звучат некои кога ми објаснуваат како треба да се прави во животот. Зборат нешто што не го разбираат. Кутри мали хрчки...

Јас тука се одјавувам...
Acta est fabula, plaudite!

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
ДраКа..
Дали ќе пројдат овие 8 дена се прашувам?-Зашто тотално ќе полудам веќе,ауууу !!!
Вчера ај шо се спасив и шо не ми расипаја,ама денес мури..:( треба да одговарам за да попраам два кеца,али ме мрзи да учам :zid::zid::zid:
Ако преживеам недељава,супер ќе биде ! :icon_lol::icon_lol:
Ми се идеше на Жељко денес,али многу касно ми текна !
То е то..држи среќа денес и некако да ги попраам овие ! :)
Ајт биди ми поздравена..:back:
А и еве ти едно поздрав4е со песнава..

Youthanasia

The game
Член од
19 март 2010
Мислења
141
Поени од реакции
11
Кајганке,прашањето е следново:
Дали ќе ме пуштит математика на полагање ?

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
драга
сам си седам. еј прв пат сам си седам после долго време :pipi: се знае сега музика до даска да прославам за тестот што поќе од пола го решив :vozbud: инаку до сега уште на школо ќе бев ама последните два часа не можев да издржам повеќе и затоа еве ме два часа порано. и онака класната не беше па најдов прилика. туку вчера еден неоправдан собрав (поради недолично однесување на час), денеска два и башка пред тоа 20тина :nesvest: ај машала нека си се збираат. класната само тоа ми го вика и не може да се изначуди, одличен ученик на час не влегува. со сите 5ки ( добро една-две оценки фалш, ама во глобала гледано кажувам) и 500 неоправдани :toe:
инаку сабајле од 5.30 сум станат, имав кошмари и не можев да заспијам, маме му е*ам. будала. имав време уште еден саат да си поспијам јас квизот “бројки и букви“ го гледав.
како и да е, утре имам 2-3 часа ама низ нос да ти излезат се :back: чао

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Драгоева. Бев сабајле личната да си ја земам, окапав. Стигнав до 8 (демек од 8 почнување) абер да се немало. Уште во осум саат гужва, стари луѓе со ѓевреците и весниците у рака нацртани пред шалтер, мчрат како во нивното време било подобро. Целото место “мириса на канцеларија“. Цајкани во одела се шетаат демек некој со калаш ќе им влезе да ги тепа. Уствари кога ќе размислам подобро, најверојатно ја штитат зградата од evil angry "ur passport is not done yet" people. Ги подржуам. Ред се чека, редица нема. Парадирав со чадорот мафтајки лево и десно од мене да не ме престигнат пед(ер)офилот и старчугана. Полека ми се умотаваа и пробуваа да ме поминат, изгледа имаат “искуство“ по шалтериве. Чистачката чисти колку да се рече, си го вози тоа џогерот по плочките а тек 8 и 15 станало иако таа треба да е на работа од 7 саат. Шо ја боли неа, и онака и доцни платата пола година. Битно лична карта си има, не ко мене. Ко увек, има некоја мајка со дете, и по некој си дифолт на универзумот и космосот и везатинеамшо, детето е НАЈГОЛЕМОТО РАЗГАЛЕНО ДЕРИШТЕ што икад ќе го видиш (осим ако не ти истече личната па нова да вадиш). Детево си трча ко улаво, му се крие на џандарот, плаче се треска од земја, јаде смоки и се брише од маица и ги лепи мрсулите по оградата кај скалите. Абе хаос. Имаше и една на мои години убаа, ама ни место ни време за додворување. Башка ја чекам за лична карта, таков не фраер, а она пицната чека за пасош и тоа итна постапка. Демек итно ќе шета негде. Битно се изнашмекав. Таман почнав да губам надеж дека ќе се вратам пред да се стемни, дојде една плавуша со големи шишки, тесна маица со розев glittery натпис и логото на плејбој. Изгледаше на оние американски ултрамега глупави плавуши шо работат како “секретарки“. Си мислев “ај нека им дае еден утрински биџеј и да почнат со работа луѓево“... Испадна (кој би помислил) дека е таа вработената за на мојот шалтер. Ја подценив нејзината работоспособност, испадна дека убаво си ја врши работата, а “близначките“ и беа како криптон па луѓето се заблагодаруваа дури и кога таа ѓи враќаше назад со објаснување дека нивната лична карта не е готова. Кога конечно стигнав до шалтерот, го дадов ливчето, куцаше она наведната давајки ми одличен поглед во силиконската долина, јас со десна го држам господинот да не прави узбуни а со лева рака држам пенкалото спремен да потпишам што и да треба да ја зиам личната и да бегам дома. Глеам ми го враќа ливчето со puppy dog eyes поглед велејки ми дека треба уште да чекам да се појави моето име на првиот екран (не знам како третиот екран од лево кон десно е прв али не е битно, не е вработена она математика да знае). Ајде чекав уште некои 20 минути, влегов во вторава соба, чекав уште 15 минути на шалтер позади жолтата имагинарна линија заради која за малце ќе се истепав (или ќе ме истепаше) баќкото од осигурување, КОНЕЧНО ми ја дадоа личната карта ни “А“ ни “Б“ за тоа кој сум што сум, име презиме, потпис идентификација БИЛОШТО! Значи секој hobo со моево ливче може да влезе и да си ја подигне МОЈАТА лична карта....

...абе сфашта!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Ај и јас да пишам...

Добро е,куца,се влече ама арно,доста толку.
Од многу може и глава да ме боли(секако не,ама така си се тешам).

Просечно,просечно и пак просечно...дали сум јас просечна?Или не знам да ценам?
Сум си се навикнала на просек:nesvest:

Во последно време зборовите ми се скапи.Вистинско богатство.

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
Најдех време да пишам....
ахххх иде ми се да се самоубијам овака ако продолже се!!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom