Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Драга Кајгана,
Ако си ми лута имаш право. Те запоставив ептен и никако да се поправам. Ама така ти е кога преживуваш втор пубертет, ако воопшто има нешто такво. Ама мора да има дека јас така се осеќам. Кул нели?:toe::vozbud:
Сум се средила во некои погледи. Почнав редовно да работам, помалку да се замарам со дел од проблемите и повеќе да уживам во се` убаво што ми се случува секојдневно. Море убаво било вака. Оти не може цел живот да е така? Мамата.
Шо знам шо да ти кажам друго. Ај за крај онаа старата ... животот е убав! Упс, не ... животот е прекрасен!:pipi:

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Драга,
Многу сум радосен, изгледа јас ја имам силата.:toe:

--- надополнето ---

Драга,
Многу сум радосен, изгледа јас ја имам силата.:toe:

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Драгичка...

Какво луда забава пред мојот роденден...
Тони Зен направи лудница:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:
А јас сум преморена...дури грло ме боли од пеење...
Супер вечер,прекрасна...
За некој ден ке почне и мене да ме брка законот:pos:
Само што времето расипа се..али биче боље:wink:

Aj oдам јас...зошто ми се спие.....................

И да...извини што те запоставив:back:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Драги мои,
Скопје е романтичарски град.Да тој е град во кој е собрана цела Македонија,во која сообрајќајот да не беше ваков ќе требаше да го измислат ,каде има ѓубре еден куп,низ кој минува Вардар полн со бела техника(чат пат некоја када),полн е со дрољи,клошари ,сељаци ,спонзоруши итн итн..
Но во сенката на ноќта Скопје е навистина романтичарски град,тука таму има и по некок обичен смртник кој фатен за рака со својата љубов му дава посебен мирис на ова наше Скопје.
Е сега малку за моето ми драго Драчево:pipi:
Драчево заспива на полноќ(за викенди до 01-00),после тоа улиците се ваши за шетање,сообрајќај нема(нема ни семафори ни пешачки а има сообрајќај е ај да ве видам).
Колку што сум јас запознаена корзото единствено живее уште во Драчево,само многу е тешко да ви го опишам тоа,дојдат ли топлите вечери носени често од месец мај правиме генерациски смени.Први се старците со внучињата па потоа родителите за накрај вечерта во шетња да ја поминат младите.
Не ви треба многу социјална километража за да ги знаете поистакнатите ни членови од заедницата,кој иде на нерви кој е просто жива легенда и ти е чест да му подадеш рака.
Фала богу не изникнуваат скулптури како печурки за да се сопнуваме на нив.
Мислам,се надевам дека не грешам но во склоп на романтичарско Скопје и Драчево си попримило дел од таа карактеристика.
Добра ноќ драги скопјани и уште подраги ми драчевчани со романтичарската песна на Џамбазот(Скопје ,Сарај,Матка)
Што крие овој Скопски асфалт само чекорите знаат......

T

Tetro

Гостин
Draga, упс, јебига,
додека се собрав ма едно место, сега сум конечмо дома.
шлепер не можеше да ме собере. ајт, одмор. БУ,

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Драга,
Држи среќа уште малце треба да одам да ги газам Битолчани.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
ДК...

Големо количество на алкохол и ТХЦ во крвта, и љубов. Мнооогу љубов. Понекогаш, и не се најдобрата комбинација, но понекогаш можат да бидат и најдоброто нешто што некогаш ми се случило. Кога размислував пред отприлика еден месец за денешниов ден, мислев дека ќе биде ужасен, дека се плашам од сопствената реакција и дека незнам како ќе постапам, како ќе се помирам со тој факт. Но, еве ме, одлично сум.

Неможам да избришам се, сите сеќавања на него, сите заеднички поминати работи, сите неверојатни авантури. Сега, со задоволство се потсеќам на нив и се смеам кога ќе ми текне колку беше се прекрасно. Повторно ги слушам сите песни што ме потсеќаат на него, т.е. ги слушав и вчера, повторно се пронаоѓам во секој стих од секоја песна, повторно се сеќавам на него. Исто е, дали седи до мене, или на 7986 километри од тука, ми значи премногу.

Како постапи вчера? Премногу субјективно. Кога ќе поразмислам подобро, тоа и го очекував. Поточно, ги надмина моите очекувања, и постапи правилно. Да постапеше како што јас се поставив, ќе ми беше повеќе криво. Но, во ред е. Ме радува тоа што го направи.

И, сега го нема. Незнам колку пати вчера се поздравивме, колку време само стоевме така... Ќе ми недостасува. Многу.

Животот продолжува, се надевам дека понатаму ќе има многу поинтересни луѓе во мојот живот, мило ми е што ги имам пријателите кои ме поддржуваат во се... И, сакам да дојде наредното лето...

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
драга
ме очекува напорна недела, а мене немаш претстава како ме мрзи да се фатам за работа. ама имам право сабота е или што е. после треба да одам на црешна :vozbud:
од вчера вечер главава ми пука, како бомба да имам внатре и секој момент како да треба да ми пукне.
то е то.....ај пријатно .!.

CrAzY_BiTcH

Аin't funny?
Член од
1 февруари 2010
Мислења
82
Поени од реакции
6
Драга...

Here Im again...По втор пат оваа страна:D
Toa заради што те запоставив...ама ти ветив дека се ке ти раскажам Did I:wink:
Ko прво екскурзијата супер...сакав да останам уште ама штета такви беа плановите.
А вчерашната журка за мојот роденден не можеше да испадне подобра...
Вистинско совршенство.За да беше поубава вечерта доага и Зен во диското:vozbud:
A колку ми се спие сега да знаеш.Ама ме разбуди звукот на камбаните.....
Ајде ме чека Сања за кафе:D

:salut:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Милион пати пати да пробам милион пати ќе го промашам уличето во стара чаршија тоа закон е нема мрдање, не да не го знам местото ама тоа е. Си ја зедов белезицата ја средиле таму, купив се што требаше да се купи и се прибрав.
Паѓа фејсбукот глуп и тоа што го пишав вчера не важи денеска :icon_lol:. Море мирисање односно смрдење, не е чудо што брачката не можел да издржи ја заборавив смрдеата од лани, ама сега се потсетив. Најмногу смрди ама и најквалитетно арско ѓубре е :icon_lol:.
Се тегнам како пес и мака ми е од станување последниве неколку дена во пет саатот сабајле. Животот како и обично, бизнисот како и обично и така.
И на крај временска прогноза нестабилно облачно со повремени краткотрајни врнежи, во попладневните часови можност за град и невреме.

H

HITCH

Гостин
Кајги,

Сите беа ма у парк :pos: едвај им киднав :toe: окапав по грешка со нив хах ај памет за друг пат

пуздрафф

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Јоу..
Ом да возам пак..
Ако не се вратам до вечер, знај сум скршила нешо... :)
Јеа бејбе... :pos:

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
дик
..................................
немам зборови....................
еј за прв пат немам зборови...јас,Дарко, немам зборови....останав без зборови....
........................................видиш чудо....................
глуп ден. глупаво време. глупави другари. глупава телевизија. глупава си ти. глупав е мојов пост.
заминав јас, гледам глупавоста се шири ко нездрава........

(не ти ставам намерно смајлиња)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Колкава диоптрија ни е потребна за вистински да го видиме некого,без лажен сјај и заблуди без предрасуди и лепење етикети,без сопствената лажна слика што тој самиот ни ја претставува,таква диоптрија светот не измислил,ќе се измисли лек за СИДА и рак ама за тоа нема и не дека се умира од кратковидост или долговидост при утврдување на карактери но слабее видот а човек треба да се погрижи за своето здравје најдобро што може особено кога се одразува и на духовното.Слаби нерви-слабо срце,така не?
Видот е потребен и при читањето,за да не паѓате на зборови,ласкања ,освојувања се се тоа човечки манипулации со бог знае какви намери,ќе се провлече некоја искрена мисла ама оди препознај ја меѓу лажниот сјај кој превладува,кој веќе те заслепил па веќе не гледаш ништо чисто.
Има една многу добра песна од The Killers се вика HUMAN,во песнава лежат едни од најдобрите стихови кои ги имам некогаш чуено:
Pay my respects to grace and virtue
Send my condolences to good
Give my regards to soul and romance,
They always did the best they could
And so long to devotion
You taught me everything I know
Wave goodbye
Wish me well..
You've gotta let me go

Кога видот не ви е добар ќе гледате слабо или на кратки или на долги патетки,јас моментално спаѓам во втората класа пациенти да се изразам со медицински термин.Видот ме напуштил на долга стаза,којзнае можеби ќе излезе дека така било подобро.
Ма сите ние сме пациенти ама со различна дијагноза и терапија,на некој состојбата му е малигна на некој бенигна,кој како си ја наредил а некогаш и заслужил.Да можам само да ги чујам туѓите мисли тоа ќе биде храна за моето его,чисто заради потврда дека не е само мојата мисла отидена преку 7 ридови и 7 мориња.

Will your system be alright
When you dream of home tonight?
There is no message we're receiving
Let me know is your heart still beating

П.С Долг постов а?Е ако де на кој му се чита ќе чита на кој не љубезно ќе прерипа.
Убав ден драги мои:smir:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Драга...

Нема спас од радознали луге...не никако.Човек ако кивне мора сите да знаат што е проблемот...
Човек не може да поткривне со нога,и веднаш се запрашуваат што ми е.
Па ме боли ногата бре толку ли не можеш да сфатиш со таа чутура што ја имаш.
Нека си гледат пред себе.А не кој што прави...
Аууууууууууууу колку се нервирам така еј:tapp:
За жал мора да ги трпам секој божји ден.Кутрата јас со какви сум си имала работа.
Ајде ке помине се.(да,се тешам)мора некако нели...
А оној кој изиграваше џентлмен падна на најниско ниво...аууууууууууу која беда ццц.
За жалење се тие личности кои немаат појма што се случува околу нив.
Слушаат други а тие си свиркаат...еј живи срамови.Живи живи...
Но зошто јас зборувам,зошто си губам време кога и да им нацрташ нема да сватат...
Еј алооооооооооооо кога ке се освестат дека повредуваат туги чуства?
Кога Македонија ке биде светски првак во фудбал.
Иронично нели...додека некој се филма други прават сплетки трети си ја мскаат главата од зид...не сум јас ни од тие ни од оние...ниту пак од третата врста...јас сум си срекна(барем така се однесувам)
Шмизлата која упаднала во некој филм ке фатам ке ја отепам...веке почна рака да ме чеша...
Што си има во својот мозок којзнае...само она знае...а пак може и не знае.
Јеј,убавини ке биде доколку некој ја симне од небо...Ке ја имам таа чест да и се смеам во фејсот...

И тоа

Ај мрш мури...не те сакам повеке.Не знам зошто ти кажувам тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom