Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Warning: досадно мислење, во врска со школо. :sleep:
Не можам директно од книга да учам бе Кајги. Прво мора да скратам лекции и тоа ми одзема цел ден. Затоа што се замарам со глупости, не ми се свиѓал ракописот, па пак од почеток ќе почнам да прераскажувам. :ROFLMAO: Па сум го свиткала листот, несакајќи со рака и пак од почеток! :tapp: Кога конечно ќе прераскажам, ќе сфатам дека од можни 100% од книга, јас сум препишала 70% од материјалот. И од тој материјал, 40% ќе научам. o_O Затоа што нели, многу е битно прво да прераскажувам лекции. :свиркам: Имам време за учење, имам време за учење... и више немам време за учење. :LOL:
После ќе почнам да учам некој параграф од тие листовите. Кога ќе го научам, ќе израчунам уште колку параграфи до крај имам. Ако првиот параграф сум го научила за 5 минути, значи уште толку параграфи, за толку време. :pos: Али на жалост, после тие 5 минути се осеќам...
А според некоја математичка пресметка...
Taка што...
funny-lot-work-do-study-comic-oh-well-pics.jpg
На пример, да не беше екстерново, ќе си одговарав се' на 10ти јуни. А овака, мора оваа недела, све да биде заклучено. Имам 7 испрашувања и 5 теста.
Како се учи: Ова нема да ми се падне, ова нема да ми се падне, ова го знам, ова нема да ми се падне и затвораш книга. :ROFLMAO: Идеш на тест и сфаќаш дека и тоа што си го знаел, не го знаеш. А и тоа што си мислел дека нема да ти се падне, ќе ти се падне.
И така ти викам.... по занимливо е вака да си бараш сликички, него ли да си учиш. :sleep:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Драга,
Вчера имав прекрасен ден :X3: Ептен неочекувано прекрасен :D Си ги изнасликав кучињата :love: Па јас немам толку слики колку нив. Уште да имав боље камера, цела куќа ќе ми беше со урамени нивни слики :D Am I crazy? :giggle:
Него, да знаеш што ми се случи, нема да ти се верува :pos: Ја оставивме Трина дома зашто мора да научи да седи дома без било кој од нас... И првиот пат, се` беше ок. Вториот пат, влагам дома, ја нема пред врата... Хм, чудно :confused: Шетам наоколу... ништо... Влагам во спална, прозорот отворен, комарникот бутнат, од Трина ни трага ни глас. Значи, скокнала од прозор будалата :icon_lol:... А надвор веќе темница. Си викам леле сеа кој ќе ја бара :place: Среќа не е агресивна или нешто слично, ама овде има ненормални луѓе... И знаеш почнуваат да ти се вртат 300 работи низ глава :cautious: И почнуваме да вриштиме ТРИНААААА, и слушаш како одекнува од секаде... Си викаш ај бар може на далеку да не слушне. Ама може да е било каде. Не` немаше скоро 2 саати. И по неколку пати викање, ете ти го соседот, вика Тука е :pos: И ни ја носи на ланец :pos: Ни рече дека кај него била скоро 2 саати, значи чим сме отишле, одма нашла начин да кидне :icon_lol: И ни рече дека прво ја ставил на тераса, ама скокнала и почнала да трча по коли, па ја фатил и ја пикнал дома :pos: А и они имаат куче. Па си се изнаиграле :pos: Оф леле. Незнам дали е смешно или страшно. Фала богу што имаме супер соседи :love: Да не беа они, ќе беше многу страшно. Али уште не ми се верува :D
Имам на фејсбук лајнато едно страна кај што постираат ствари за славни личности. И везе неам зашто ми е лајкнато, ама некад имаат интересни ствари па ги имам оставено. И чат пат дознавам кој родил, што родил, кој се земал, кој раскинал, кој се степал и сл :гомце: Вчера се уклучувам, абе 10 статии за Ким Кардашијан И Кање Вест. Кај се земале, што носела, кој што рекол, кој им пеел, сите плачеле :tapp: Ме заболе таквава! Фино лето Unlike и чао пријатно. И ај тоа е еден начин да ги одбегнеш тие, ама во Трендинг на фејсбук е ПРВО бе. Мислам.... Сторија на годината мислиш :facepalm: А за поплавите нигде на видов ништо. Не е битно што луѓе губат животи и куќи и се` што имаат, битно е сите да знаат дека и како Ким и Кање се земале :facepalm:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

Кајги,
Оти сме толку проста раја? Како не му текнало на тој кој ја направил оваа слика, за промена да го тргне тој монитор од споменикот? Ама нее, зошто бе ја да бидам поразличен од другите? Е зошто де...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најако е коа ќе пуштиш 6-7 различни муабети по луѓе и наеднаш ти се избацуе некој ничим изазван со една од тие стории и easy peasy знаеш кој е протокот :pos: поголема лизганица и од Стиви Џи и Тери заедно. Ах бре деца денешни ама сте лековерни и наивни :(

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.394
Поени од реакции
30.843
Се шетам низ Скопје пред некој ден, и ко за чудо беше преполно со туристи. Не за џабе се рекламираше на Сител дека туризот пораснал за дури 5%.
Како и да е, вниманието ми го оттргна еден наш, што му зборуваше на броукен инглиш на својот турист пријател, како ништо не чини. И тогаш се прашав.
Зошто не го оставиш човекот сам да се здобие со импресии? Мислам сите сме едногласни за тоа дека Скопје 2014 е семинарско дело на кичот, но кога некој покрај сите критики решил да стаса до тука, да разгледа и да прошета и да остави некоја пара во земјава, зарем стварно треба НИЕ да му кажуваме што да мисли за нашата земја?
Зошто не ги оставиме гостите сами да истражат? Дали некогаш сте помислиле дека со тој муабет како се е лошо, не вреди шо дошле, се е кич, ги правите гостите да се чувствуваат како несакани и набркани?
И кога ќе размислиш, погледни ја Индија, секој ден 100 силувања минимум, и секој ден имаат еден куп туристи. Знаете зошто? Бидејќи се почестени што некој ги посетил и покрај разните опасности што може да ги снајдат туристите, и го покажуваат тоа.

Член од
21 март 2013
Мислења
379
Поени од реакции
1.080
Драга, замисли влегов во фармерките што ги носев некаде пред две години.
Тие ми беа целта (y) Mission completed!

Денес си земав слободен ден. Цел ден лежам у кревет и само менувам програми - FOX, FOX life, FOX movie, Cinemania, tv 100, FOX crime. А за време на реклами пуштам Vh1 classic. :D Како програмирана сум. Живот еееј!

Иначе, Сексот и градот незнам по кој пат ја гледам....и дури сеа се подзамислив. :D За Кери и нејзиниот кревет. Истиот кревет, истата женска...само мажите се менуваат. :cautious:
Сакав ова да го кажам за комшикава моја. Шо секоја вечер се симнува од различна кола. I'm so ''proud'' of her...нема ни о-с-у-м-н-а-е-с-е-т бе Драга!
Младост- лудост :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.610
Поени од реакции
59.411
Storage Huntes, Auction Hunters, Baggage Battles...
Што мангупи се овие Дискавери. Смени актерска екипа, име и ете ти нова емисија... а во суштина сите 3 се исти.

Исто и How it's made & How do they do it

За рибарските емисии пак, да не правиме муабет.

Само на баткиве од аватарот не успеаа да им најдат замена. :cool:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
аукционерските на дискавери немаат ист шмек со најдобрата таква, Storage Wars :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom