Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.917
Поени од реакции
11.290
ДК
Знаев дека не е директен, како и што пишав, али многу тазе дојде по мојот. Ако прашав ќе делуваше на жалење, правдање и барање причина за молк :) Се работи за пронаоѓање на поврзаности кои се погодиле по случаен пат, особено последниот дел од постот каде се работеше за поврзаност работа-образование (нешто што го спомнав пред скоро во истава тема, а ретко го спомнувам) по што се дошло до чувство на фрлен пик од рејдиохедската страна :)

то е.

Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Дир,трилеЌето од Шехерезада,нешто најубаво........

Член од
12 јануари 2014
Мислења
1.464
Поени од реакции
1.892
Драга, Рубин Картер бил 20 години у затвор за злочин шо не го извршил. Струмичките студенти биле убиени на така грозоморен начин само оти ете сакале да бидат слободни. Чувствувам дека, well, на светов има толкава неправда, and it needs to be fixed. Or I'm just a dreamer. A bad one. Unrealistic one.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.060
Драга Кајгана,

Радост е да седиш дома на својот компјутер. Не ми пречи што куќиштето е повеќе години старо, радост ми е мониторот, 23 инчи бејбе :) Радост е да се возиш во стар шкодилак, барем сега е поправено греењето и вратите кои не се отвораа. Радост е да си во својата соба, воопшто не ми пречи што ќе морам да платам неколку сметки за струја и за легализација :) Радост е да отвориш ФБ и да видиш дека Пецехикс ќе го рестартира Кастро, барем за летово.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Драга за кравите малку.
Приказна за 25 крави во едно селце во Келн.
Локален фармер ги одгледувал кравите и поради недостиг финансии решил да ги носи во кланица. Кога разбрале луѓето од околината дека тоа ке се случи се спротивставиле и решиле да помогнат , обезбедиле средства за нивно чување и ги спасиле. После пуштањето на испаша (на пролет или зависи од климата кравите се пуштаат на пасишта и сл. ,а во зимо се во штала) се десило следното:
Душички ,срцки.
После ова приказната се раширила и почнале да стигаат донации од сите страни ...
Еве втор дел како се враќаат од испаша
Заклучокот е Драга дека уште има надеж за човештвото

Еден од коментарите на јутуб
Folks - Acts of the heart create a world of good... attracting even more of it.

Последно уредено:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Драга... за денеска уште сабајлечки да ти пишам...

Нов хит, песнава заедно со спотот на HD... :cuc::cuc::cuc:- милион пати

Нема да се џитне од мостот. Не вреди Саша, не вреди за курви да се џиткаме.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Ќе одам на интервју за работа. Црн фустан, црна „кожна“ јакна, црни мартинки...
Ќе се камуфлирам со розова панделка на глава. Да не изгледам сомнително.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
@Agda Beata Носи си боксирач како амајлиа за среќа.:D

ААА ете зденките од кај потекнувале. Happy_cow_topljeni_sirg.jpg
Работава ти е подобро крава да се родев во Немачка, него ли овца во Македонија.

Иначе арна?
Јас непара ама мора се.
Ај со здравје.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.898
Колку е голема разликата помеѓу Македонски и странски менаџер. Овој нашиот по пола саат разговор на улица успеа да ме нарече копиле. :cuc:
Останав без коментар.....
Ваквите менаџери што до вчера биле уличари треба сите во еден воз и право во логор.:гомце:

Последно уредено:

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Драга Босиљка
Не ни можам да ти објаснам каква луда екипа сме се собралае вчера вечер, незнам ни јас како да ти кажам ама стварно незнам. Значит немат збор во вокабуларов мој шо мојт да го опишит то нешто шо се случвеше вчера вечер. Спијан сум дури едвај три сати замисли, делкам некој си кафиња шо ги купив сабајлево од кај чичко Добре во продавничено пост-комунистичко поџомитски нескафе стронг монг бонг, а јас наликувам на Том од Том и Џери цртанон, капациве ми паѓаат уш фластер ми требит да залепам. Ништо бе ич ветар во магла не делуват ова, дур завршам сигурно ќе се предозирам. Налет то кај Добрета сабајлето го најџвам чичко Номче партизанон купил два сомуни и со останатите пари весник и ме грабвит од старт за ситуацијава во Украина, Номацон е опасен поубо да не го знајш. Ај бре немојш да се разбериш таман му влегвам во дискусија ми теквит дека каснам на работа. Добро чичко Номче бегам на работа сум и ќе закаснам и оп ми се вдаде "Чек море синко" и ето да ми докажит дека не сум во право се сецна и ми викат "А ти се посерам и во работа и во се", драга се изнасмеав, прснав во моментот, беше напизден гарант со Златка сабајлето се имет расправано и ми викат дојди после да ти докажам. Абе одвај се отарасив ради него 10 минути каснев. Досега поправав грешки од колегиве каша попара имаја напраено патем решавав и некои тешки дискутабилни прашања, ко ке видиш абе за то ме биват. А со цело срце чекам газдарицава да ми речит "Ти си златно дете", знам бе дека сакат ја осеќам ама не призанават невикат, така и била кармата или филозофијата шо знам ти јас. Ај мор речи еднуш поткасана една не ќе ти се сронат бисерите ева. Крадам време од на работа за да ти пишам уствари се си имам натокмено, цакум пакум и одвај чекам да се мафнам и да легнам. Се надевам дека ме разбираш драга, имам уште да ти прикажвам за то мојт попосле првин да ги разгледам вестиве за да можам да расправам со чичко Номче, партизанон излитаен ко ќе го начекам после.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.545
Вчера ме мрзеше да појдам до аптека сируп да купам... затоа сега едвај дишам, плуќава ми е полна со шлајм, градите ме болат од кашлање, грлото ме боли, башка тоа имам спиено само 2 часа поради тоа што кашлав како нездрав на секои 30 секунди...

Пуста мрза :'(

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
Видов крави, погоре во еден пост па се сетив дека некаде прочитав дека кравата на милка чоколадите не служела за декорација туку за ПРЕДЕУПРЕДУВАЊЕ.
Нено дај прибери се и не ги јади повеќе чоколадите на детето:oops:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Денес е голем ден, денес ми е родендеееееен....:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Многу си го сакам роденденот, вчера едвај заспав од среќа, сега на работа си танцувам, најјако ми е. Плус колешките ме изненадија, а бе како мало дете сум окезена. Денес си владеам, денес е мој ден! :cool: Добив прекрасни честитки и сега си ги препрочитувам.:pipi::love: Денес ги сакам сите. :love::giggle:

И многу си ги испочитував денес, Google, бидејќи имам профил на Google +, види како ми е денес, секој пат кога ќе уклучам Хром или Google.

Лелеееееееееее, детски радости, ама гајле ми е, убаво ми е, денес сум кралица!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Инаку, еве и една песна, зошто можеби нема секогаш да бидам млада, ама секогаш ќе бидам убава...:pipi::oops::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Шо убаво...:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom