Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
еве ви слика од летоска како спиеме

tyganury.jpg

Пред речиси 15 години, таму некаде втората половина од 1999 година, кога бев второ одделение, на МТВ една од најпопуларните емисии беше „Умни Глави“. Немаше деца на моја возраст која не ја сакаа, па така на полугодишната приредба беше решено ние, копиљаците од второ до четврто одделение да глумиме. Наставничката ме одбра мене, како најдоброто дете во класот, да го глумам синот - Дарко.

Радоста неизмерна, мала детска трема се додека не дознав дека во претставата, како мајка на Дарко (апропо моја мајка) ќе глуми С**** од четврто одделение. Мојата тогашна симпатија. Ама онаа, прва, најискрена, детска љубов. Онаа љубов каде што се срамиш да и речеш „Добар ден“ у двор, каде што трепериш кога ќе те пратат да земеш сунѓер у „Четврто 1“, каде што се сепнуваш ако ја видиш дека чека пред тебе во редот за утринската ужина. А таа беше прекрасно девојче, најдобра во класот, ќерка на наставничка (не мојата де), ама имаше проблем... беше постара, „дури две години“!

Е, со таа љубов јас требаше да играм во претстава. Сеуште ја паметам првата проба, каде што си ја потврдив улогата но и каде што во текстот прочитав дека на крајот на точката треба да ја бакнам мојата симпатија. Воала. Полетуваш во облаци од среќа, но нозете ти се тресат од страв. Онаков, бакнеж од дете кон мајка, во образ. Но можете да замислите што таков бакнеж значеше, кога ми беше срам дури и да и прозборам. Сепак, како храбро прцуле, настапив на сцената без да згрешам од текстот и на крај - ја бакнав! Тоа е момент кој сеуште ми е како во свежа меморија, миг кој не се заборава доживотно, затоа што беше прв, искрен бакнеж, после кој се чуствуваш величенствено и гордо како да си победил на натпреварот по физика. Чин кој го паметиш заради што бил почетокот на нешто што се вика љубов, именка чие значење во следните години ќе го смениш милион пати. Нормално, на тој бакнеж и останав, ништо понатаму.

Денеска дознав дека таа, сега веќе зрела девојка, се верила. Нека и е со среќа. И посакувам се најдобро затоа што порасна во прекрасна личност и и’ ја посветувам песнава:

Живот.

Последно уредено:
100320141200235273229_2.jpg

Cveto glupacke glej kakvi mazista se turcistava a ti 'ja turkina ne bidnuem' - smotanica!
Mahir ...
..........
SALIH HAHAHAHAHA
Aj cao treba da ucam hahahaha

Извини госпожа пак јас.

Глеам по фејсбуков све овци, ама баш се. Добро бе семе ваше, вие си глеате за гзот или само мислите дека гледате за некого... Море јашем вам се свима с мајком што би рекол Марчело али, ај да не пукам многу политики, нема поента да се расправам со нив пошо сачмарката ја неам тука, а изгледа тој звук е единствениот вокабулар што испрани мозоци го разбираат. Заеби.

Дождов, онака изненадно ми притропа по пенџерава. Абе, колку ти отвара мозок за размислување, разглобување и останати работи. Па и некој ако ти погоди тешка тема за муабет, крај, win комбинација. И нема да должам, се вклопува дожд во сивило, дури ми светна пак да се качам на кровот. Сум се направил жива вода, али уживав во глетката. Играњето на жолтеникавите светла низ Скопјево, дождот ја мие улицата, некој што заборавил чадор трча да не накисне. А некој многу погоре уствари ужива во истото. Хм, чудни луѓе :)

Драа Кајгано

Џеси окапа учејке, ама ако ке прчи ноге и хулахопку у канцеларију, ке фршти буџаларска плата
Ама кој ву кур бркати моци у глуво доба... : D

Ејјјјј купивме онаков освежувач за простории ради оваа смрдлава шо се мие еднаш на две недели, и запази не и се давале пари за апаратчето, да ги собереше тие 50-60 денари шо мисли дека не приметуваме дека ни исчезнуваат секој ден и десет апаратчиња ќе си купеше, и сметка за струја за уклучен болјер 24/7 ќе можеше сама да плати.

И не сакам од тоа твоето чорапско сирење! :mad:

Знаеш дека си остарел кога лека-полека твоите врсници од маало, прават веридби, свадби, шетаат деца итн...
Уште една другарка од маало се верила пред некое време, а вечерва ја дознавме и причината, бременоста :icon_mrgr:
Пред некое време дознав дека и мојата прва девојка веќе шета деца низ Скопево, а втората само што закажала дата за свадба и нормално причината е бременоста.
Како помал кога си гледавме со онаа куќаркана (пишуваш 3 девојчиња, 3 коли, 3 места на живеење, и плус глупости од типот на 1 дете, 2 деца, 3 деца, богат, среден, сиромашен, а поентата беше дека ти одбројуваат онолку пати колку и годините на кои си планирал да се земеш :D) секогаш ставав дека на 24 ќе правам свадба. Каде бееееееее... :pos:
Мајка ми ме потсети на некоја љубов од прво/второ одделение. Имаше една Сања во моето одделение, ептен бев заљубен во нејзе, а типката се пресели во Канaда :(
Колку сум плачел кога се преселила, мајка ми ми вика, срце ми се кинеше кога те гледав :pos::pos::pos:
Сум спиел со нејзина слика над кревет :pos: А и ми притекнува дека кога идев да спијам кај тетка ми на гости, го правев истото и братучед ми ме кинеше од заебавање :unsure:
Пробував некако да ја пронајдам пред некое време, ама не успешно :(

Кога веќе се враќаме на теми од детството, да го споменам и албумот Животинско царство :noze:
Едно не ми е јасно, како може различен тип на сликички да има во албумот? Изгледа тие без триаголничиња, се уште постаро издание :icon_mrgr:
DSC01388.JPG DSC01390.JPG DSC01391.JPG DSC01392.JPG DSC01393.JPG DSC01394.JPG DSC01395.JPG DSC01397.JPG DSC01398.JPG DSC01399.JPG
Мајмуните се фаците во албумот :D
Штета што ми фалат уште десетина сликички...
Сликичката со бубамарата ја најдов на доста интересен начин. Како помал некаде ме однесоа на гости и детето на пријателите ја имаше залепено сликичката на фрижидер. Заради мене едвај ја одлепија и ми ја дадоа пошто ми фалеше во албумов :D
Ми текнува дека татко ми имаше уште постар албум од животинско царство :eek:
Истотака имаше еден албум CINEMA со глумци од Холивуд од 1964:confused:
Кога сме кај ќе албумиве, почнав да си собирам и СП 2014 :)
Само нашиве генерации собираат, децава не знаат ни дека постои нешто такво.
Ехххх, како би играл на тапка сега...
Да си ќарам еден куп сликички :icon_mrgr:

Драга,
Денес си добив пакетче со Македонски производи. :love: Немаш појма колку е убаво чувството да јадеш крем банани или наполитанки после 2 години. И да не ги заборавиме смоките, ајварот, турското кафе... Things we take for granted... И се' тоа благодарение на еден добар другар :) Ако некогаш се преселам во Чикаго, ќе биде заради храната :icon_lol:
Да ти се пофалам, денес сум изодела околу 10 км :vozbud: Мислам дека сум спремна за 5К, доколку го одам нормално. Who cares, битно да се забавуваме :)
Уште да се разбудам 2 дена покасно, за да не ги осетам мускуливе како се жалат :icon_lol:
Како и да е, убав ден. Да се множат :)

Драга Кајгана,
Го мразам оној контакт со оние луѓе кој е исполнет со глума и лицемерие... :sick:

Имам интернет од дождот се зголемува конекцијата, па безжичниот пукет двеипол црти :icon_lol:.

В село во црквата стара 300 години горе на плафонот на светото место го имаш светото сонце и нормално шеснаесет краци.

DSCN2390.JPG
Трчав како коњ, ама не сум коњ јас не можам не ме дига како тежинските вежби ме отепува ми одзема наместо да ми дава енергија и воља, и си продолжив спартански како што си знам. Стивио ја затворил продавницата, ми викаат што ми било гајле, не е така со години работеа живееа од тоа...

И дојдоа ништо не викаат, оти ако ги збркам сега можам да ги фатам имам кондиција една недела на базен трчав :pos::pos::pos::pos::pos::pos:...

На молитвава пеит Господе дај ни мир во времината наши...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom