Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Знаеш ли дека постојат и такви луѓе кои ако ги наречеш гомна ќе го навредиш гомното.
Тоа се луѓе кои немаат свој живот, тоа се луѓе кои се обидуваат да бидат интересни пред другите...., тоа се луѓе кои секогаш први го започнуваат проблемот, па ти ако и вратиш они сфаќаат дека ти им се закануваш и реагираат :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.747
Поени од реакции
27.749
Успех, ми фалеше. После долго време почувствував genuine joy. Браво момче, целиме кон прво место!

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Драга Кајгана,

Јас денес решив да почнам да ги прочитам моите омилени руски класици повторно. Знаеш... оддамна не сум прочитал книга. Современоста убива, не прави машини, доаѓа она кое ни го прикажуваа познаници и пријатели кои живеат некаде по западот. Потполно изолирани, отсечени, отчовечени, со бледи лица, тапи погледи, луѓе-машини кои ринтаат по цел ден...
Туку да се навратам на литературата... Ќе си препрочитам нешто кое сум го читал оддамна... Знаеш, драга, различно доживуваш книга на 17, 27 и на 37 години... исто како кога гледаш некој омилен филм по милионити пат, секогаш ќе откриеш нешто ново.
Сакам да побегнам малце од секојдневието... сакам да влезам во прекрасниот свет на Толстој, Тургењев... да се дружам со комплексните карактери на Чехов...
Такви работи драга...

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.325
Поени од реакции
17.790
Кајги... знаеш што?
Ми се јаде сладолед!
Ама многу!
Не ме терај да барам уште слики.
Ќе почнам да плачам.
Ама озбилно. :place::place::place:

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Некогаш сакам да удрам на земјата со пад од вселената. Полека забрзувајќи, сосема без контрола, и со брзина на метеор што паѓа да треснам толку силно што неколку пати ќе се одбацам.
Оставајќи ме без никаква енергија да се мрднам, не па да размислувам за нешто.
Сакам така да лежам и да уживам во тишината и мирот, во мојата глава.

Последно уредено:

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Драга,
Ми треба помош. Деновиве само гнетам нешто и нон стоп сум гладна. Ко да ми е расипано тоа што праќа сигнали до мозокот дека сум најадена. А за благо па да не збориме. Добро е што немам многу низ куќава иначе се` ќе изедев. Не, не е ПМС.
Денес малку облачно и ветровито, а се надевав ќе можам да се сончам пак...
Незнам дали до сега не ме интересира до толку за да приметам, или (прилично) редовното одење на фризер правело разлика, ама приметувам дека косава ми е бааги оштетена :place: Сеа пробувам да ја спасам малку. Толку многу ми е порасната, нејќу да ја сечам :place: Затоа сеа ко нездрава си ги сечам оштетените делови од влакната, едно по едно o_O. Јако ми е. И глава почнува да ме боли по некое време. Ама сакам убава (и долга) коса:pos:

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Ако за нешто сум и лута на мајка ми, тоа е што ме научи дека човек може многу да преголтува и да трпи.

Се надевам еден ден ќерка ми дека нема да биде глупа и да дава шанси, за да не биде од главата си патиме.

Никогаш повеќе не ми фалела тишината ... од грч ќе се распукам како пуканка во празно тенџере.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Уште чекам (како оние двајцата што го чекаа Годо) да го разберам моментот кај луѓето кога ценат кој колку чувства има врз основа на тоа кој колку зборува за чувства. Демек ако некој не се треска од земја у јавност, тоа значи дека не осеќа ништо, дека е бесчувствителен? А па ако збори на сите и секаде, тоа мора да значи и дека го мисли/чувствува тоа? Или па кога ќе раскинат двајца и кога дежурните експерти за туѓи животи ќе кажат: А го/ја гледам излага, добро му/и е, очигледно преболел/а. Е па ај ако раскинале двајца, у црно да се завијат и месец дена да не излезат од дома за Петко и Трпана да кажат: Аааа, таа/тој тажи...
Ако се нормални луѓево генерално, јас Crazy in Love да не бидам. Па уште кога ќе видам како првиве им се правдаат на овие вечити трачари и душебрижници, па уште поголема нервоза ме фаќа. Не сфаќаат дека колку повеќе им се оправдуваш на луѓето, толку повеќе ќе ти попуваат, ќе ти се качуваат на глава и ќе ти кажуваат како да живееш. Све се тоа случаи за посматрање. Сите се експерти и ептен паметни кога треба да солат памет, ама својот двор никако да го средат.

Друго нешто, ова сликиве каде луѓе се љубат под вода, само мене ли ми се језиви, а не романтични? Не ми делува тоа нешто верно, а ни романтично... Водау нос ти се пика, у уста такоѓе, воздух не можеш да земеш, пошто ќе се удавиш т.е заскрнеш...:icon_lol:

И така, само онака случајни размислувања на сосема случаен ден...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Фаќаат канибали Македонец во џунгла и веднаш го ставиле во казан да го зготват. Го прашале дали има последна желба.

- Немам ја последна желба, само нешто ме интересира.
- Што?
- Имате ли вие Вемеро овде?
- Немаме.
- Имате ли Сдсм овде?
- Немаме.
- Имате ли Дуи, Пдп, Дпа?
- Немаме.
- Имате ли Миленковци, Јанковци, Латаси, Тони Џанаци?
- Немаме.
- Епа од што сте подивеле, матер вам јебем!?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Од сеа она се осеќам евентуално се заменува со се осеќам ЕПОХАЛНО :pos::pos::pos:

И од страна у клипчиња шо може сакам да ги глеам ни два ни три ми ја појавува

:pos:

Не можам више, умрев денес од вакви глупости.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom