Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Драга, што го ставивте покојниот Гоце во темава на слика, сеа само неговите песни ги слушам
почести се

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.189
Поени од реакции
13.827
драга, еве зошто треба да се објаснува религија на деца од 3/4 годинки

сестра ми мажена за католик, на кој што му е важна религијата. земал да објаснува за господ на внук ми и завршил со зборовите господ е нашето светло...
влага во кола внук ми, се пали црвена сијаличка и он вришти: госпоооооооодддддддд!!!!!!

Член од
23 јануари 2014
Мислења
239
Поени од реакции
250
Ја батка, никад не сум се потресуел за евтина струја, осим у ситуација кога треба да се пегла. А зашо коа треба да се пегла? Коа се пегла батка, се троши највише енергија, и ради тоа ја пеглам увек навечер после дванаес... обично ко ќе си легнат моите. Ја батка не сум ко некој пребирливи шизици, шо се мотаат у градов и пеглам шо ми падне под рука, зашо ко не пегла свашта не пегла ништа... или пеглал не пеглал, пегли време пролази, шо викаат србите. Додуше, рука на срце, појше сакам да пеглам мазни материјали него вунести зашо пеглата боље клизи и не запиња. Основен услов батка за успешно пеглање е пеглата да ти биде исправена, односно да пазиш да не се испозапалиш за џабе. Исто шо е многу битно, ко пеглаш да го запазуеш принципот на слободна рука. Односно коа пеглаш у долниот дел, таа рука шо е слободна иде горе и обратно. Е сеа батка значи коа ги знаеш основните принципи, ќе ти објаснам како ја пеглам уствари. Ја батка пеглам систематски за разлика од типови шо пеглаат на брзинка, шо фатил шо не фатил... А така батка не се пегла! Не. Види ја шо праам прво. Прво материјалот го ставам у водоравен положај, односно као мене шо ми одговара , али тоа не се дешава увек, зашо на пример има материјали шо си бараат пеглање од позади. Има материјали шо си бараат пеглање од напред. Има материјали шо си бараат пеглање и од напред и од позади, али тоа обично важи за поизносени материјали. Друго што е многу битна работа е батка материјалот пред да почне да се пегла, мора да се навлажни. Е сеа може да се навлажни со рука, може да се навлажни со крпа, или со прскалица, оние за подпрснуење шо се. Со влажна крпа, односно заштитен слој, обично пеглам поквалитетни материјали, зашо може нешо да остане, и после материјалот треба да се носи на чистење. Разбираш. Е значи ко ќе завршам со навлажнуење, онда ја зиам пеглата у десна рука, материјалот го држам со лева, и почињем да пеглам, при шо водам сметка да го погодам шавот, и ко ќе го погодам шавот, со пеглата правам брзи покрети напред назад за да се задржи влажноста. Е сеа батка, пошо има материјали шо не држат влага, односно у сред пеглање може да се засушат, ја у таков случај ја одстрануем пеглата од материјалот и одново го влажнам. Зашо само таков материјал батка, само влажен материјал може да се пегла. А и рецимо ако пеглаш сув материјал, може да ти запне пеглата, да го изгориш и тој материјал више пеглање батка, амин. Друга работа батка у вези пеглање е, тоа шо ја пеглам чисто испрани материјали. И пошо ја материјалот батка го пеглам убаво т.е. го поминувам два три пути фактички неам потреба да го пеглам одма другиот ден. Значи уштедуем време и труд, нормално. Ја батка, секој материјал го пеглам минимум саат време и ако сум почнал да го пеглам у дванаес, околу два саат тој материјал е спремен за носење. И на крај батка, да ти кажам чисто за информација да не напраиш јалнаш, дека има материјали шо не се пеглаат. Тоа се оние погрубите материјали шо ги викаат пери носи, разбираш. Значи ш(Т)ом ќе го испереш материјалот, закључуеш дека е груб, дека нема потреба од пеглање и одма зимаш да го носиш.... со поткошула нормално....

:pos::pos::pos::drk:

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Драга, рандом прашање, упатено од (не)рандом напатен граѓанин, до власта на оваа напатена држава.

Прашање до вмровци: Дали ако имам у мене едно евро, ако навивам за Интер и си стаам у дневната слика од Трите Грации, ќе се претворам у ЕВРОИНТЕРГРАЦИИ???

BBS. :cuc:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Драга,

Долго време не сум го прочитала евреинот по темиве и почна да ми фали, кога во игнорирани ми бил преместен :facepalm:

Затоа некако досадно ми е низ темиве, нема кој да ја збуцка работата. Другите ми се оддамна исчистени. Нема глуперди, убијци, со господ напред членови. Се е чисто како солза.

Па наместо да кукате, искористете ја опцијата игнорирај. И онака некои гадни згужвани фаци не вреди никогаш да ги прочитате.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еј гледав член сум тука од 2008 година :icon_lol:. Пууууууууу па тоа период е бре не е заебанција, малку емотивен сум дека правам промена во животов мој :icon_lol:. Последниов период половина година до шест месеци ми е многу бурен, запознав некои нови луѓе, блиски другари ми се бре, турбулентен период нестабилно нешто, ама сепак позитивно. Не можам да опишам како и зошто се случува тоа најверојатно фрекфенцијата на моето битисување која што е доста изменета ми ги донесе во мојот живот овие нови луѓе, случки и настани.

Ајде ќе одморам од избори и од интернет, во изборите не сум активно ни вклучен ама не можам да поднесам реклами кампањи и глупости :icon_lol:.

Ајде авантура ќе биде супер :icon_lol:.

Член од
23 јануари 2014
Мислења
239
Поени од реакции
250
Кајги пак ја замарам.... али нема со кој да си прикажам у моментов, а пак за фудбал у постојано нема со кој! Па ете во тој контекст утакмицава во моментов е очобол! КОлку се само очајни манчестериве.... нцнцнц не виѓено! Ајт така

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom