B
BrunoFresh
Гостин
Ќе пиеш покасноСакам капучино од апореа!
Ќе пиеш покасноСакам капучино од апореа!
Кајги неможам да заспијам...
Уште 4 дена и почнувам нашкола пак! Сега едвај чекам, зошто ми е екстра досадно, а после ќе плачам зошто ќе сум од 8 до 8 низ школото и болниците! Овие 2 години се борам за просек, зошто сакам да специјализирам и да биде од мене научниче! Ќе се борам, и ќе успеам!
Мн сакам бе Кајги, да се запишам на курс за јазик, ама немам пари моментално ... Време ми е германскиов да го седнам да го учам, ама грозен јазик....
Утре ќе тркнам до ДМ да си купам мејк ап, да не одам ко некоја вошкарка нашкола..... ич нејќум да се шљакам, ама од друга страна си викам, зошто па да одам така, па сакам на себе си да си бидам уба... Колку и да сакам да останам на едно ниво на натурал грл, сепак по дифолт луѓето повеќе те ценат ако си дотеран, нашминкан....она изрекана руба краси, руба гнаси точна ќе да е.....
Сум била жртва на таквата ти дискриминација, секогаш кога ќе сум скромно облечена, без шминка нормално средена и се, настапува такво одбегнување, ти се чини шириш чума, а пак кога ќе се дотерам и нашминкам, и етеј ги сите ти прават муабет, ти се улизнуваат, те воздигнуваат, абе мрш упм........ГИ МРАЗАМ ЛУЃЕВО!!!!
Јас сум јас, и треба да ме ценат и сакаат каква што сум...... по моја логика! Ама очигледно мојата логика не важи во ова време, па така сум јас за нив онаа старомодната, мутавата, никаквата.....
Чудна сум била = затоа што не користам ФБ, не се сликам со ајфони, не апдејтирам профајл пикчрс на секоја милисекунда! Абе деца, јас ко имав 5 години вие уште во на татко ви јајцата не сте биле! Они на мене чудна!
Па и Кајги, ме нервираат овие маживе, викаат сакале природни девојки, а стално се закачаат на лешперки со едно кило паштета на нив, ти се чинит cup cake поминвит пред тебе! И уште па викаат не сакаат лигли, а кога ќе му спомнеш да изиграте партија пинг понг или билјард, си го креваат носот! Ебате машките.....Сакате лигли и лешперки, уствари незнајте што сакате!
И преку таквата ми се овие магарињава што ме прашуваат дали во Словенија имало работа, и како можи работна виза да добијат, и преку таквата ми е, што ми се лижат и ми праат муабет само заради тоа....ма мрш таму блокензии перманент......
И то.
Don`t be Nemo nobody. He is a faggot.Кајганче!
Милион прашалници ми висат над глава.Дали вака да напраам, дали така напраам или пак има трета опција која се уште не сум ја открила?Се осеќам како тинејџерка, и не, не ми е убаво.
Знам дека ќе зажалам подоцна што сум го рекла ова, али, едвај чекам да почнам со факс.Ваљда затоа што ќе бидам поголем дел од времето зафатена со нешто, па нема да се мачам со овие прашалнициве
Чус!