Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Да го немав Ninja69 во пријатели, фејсбукот ќе ми беше многу подосаден :icon_lol:

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Ова е тој момент кога сите би си го преиспитувале животот, патем и себе си, а јас седам и чекам се да помине.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Една дилема ме мачи деновиве...
Не знам дали од секогаш бев меланхолична, ама сега ми доаѓа тоа до израз или пак последниве неколку години ми се случи транзиција која самата не ја осетив се до пред година дена?

Вчера почина фамилијарното кученце кое беше со нас 12 години.
Почивај во мир сонце мое. Никогаш нема да ги заборавам твоите мили очи, твоето ржење и твојата итрина секогаш да најдеш некој да те гали...
Те сакам...
Затоа не сакам да се приврзувам за животни. Секогаш те гледаат со тие нивни тажни очиња, полни со милост и надеж и еден ден едноставно го напуштаат твојот живот.
Истото е и со луѓето, само што најчесто тие наоѓаат начин да те повредат и да ти го скршат срцето, па од тука и мојата желба да се држам настрана од емоционално приврзување, ама тоа тешко оди.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
167
Поени од реакции
135

Ефект на пеперутка и детерминација како поим: се во универзумот е однапред одредено и непроменливо.

Смислата на нештата е нивната бесмисленост. Суперхеројот мора да го спаси светот! Не! Не! Не!

Нештата сами по себе немаат смисла, ние им даваме некои глупави значења и си одговараме некои глупи прашања.
Учиме за да имаме некоја мадафака професија која ќе ни донесе многу пари. WRONG! WRONG! WRONG! Учам оти сакам да го знам тоа. Наблудувам 24/7 оти сакам да го осознам универзумот.
Не се женам за да имам заштита, или оти ми дошле годините, се женам од љубов. Ебате!
Wannabe луѓе кои се претставуваат ко магистри, а тек запишале магистериум. Глупави, досадни, амбициозни суштества кои не знаат ништо за животот. Кои не знаат и дека има завеса, а не да се прашуваат што има позади неа. Идиоти! Не знам дали ве мразам, ама дефинитивно не сакам да си имам работа со вас.

И уште подосадни wannabe артисти кои се буткаат кај шо не им е местото, а уствари за цел имале да ти забијат нож у грб. Кој кур бе? Кој кур? :S

Не, нема никој мене да ми повиши тон и да ми се праи некој возвишен. Оти не постојат такви. Луѓе сме. После 100 години камења и лисја. Трансформацијата на универзумот. Возвишена до пичку матер.

Ај чао!:)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
лав стори, бејб
Многу работи доаѓаат, бури, метеори, вулкани еруптираат, глупости се пишуваат. Постојат луѓе, им се чудам, си се чудам на себеси кога да бидам спонтан, на хартивче пишуваат.
Доаѓаат но минуваат, можеби мали, гребатинки, од ноктите никнуваат ама сепак заминуваат..
Други пак, пред тебе слетуваат, длабоко во тебе, погледот го тетовираат.
Додека сфатиш, што треба да сфатиш, многу празна слама млатиш.. времето тече, таа те влече, многу чувства испливуваат, душата ти ја искривуваат.
Убаво е, бури, метеори минуваат, вулкани еруптираат.. глупости се пишуваат..

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Д,.
што му е на компјутеров??? сам се гаси, сам се пушта....како ненормален. како што нему му одговара.
тамам решив да се договорам со" едни" луѓе за на кафе тој се гаси...бог да чува.
инаку друго ништо ама баш ништо не се случува.
врнеше деновие, излези, влези, надвор, внатре, на свеж воздух, на загаден воздух и времето лета.
дур се свртиш дошла есента :)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297

Драгице,
Услови за реално патување на некој остров мирен за одмор создаден немам ....Ама затоа и јас ко вицот ќе гледам и исто како да сум таму.
Поздрав од Бермудите!

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Делува патетично, ама шопингот знае стварно да биде анти-стрес терапија, дури и ако шминка, козметика и долна облека е тоа...:)
Полњачот за телефонот, никаде ми го нема...Пребарав све и сеа уште на работа да видам ако не е и ќе барам полњач за Водафон по градов како луда... :unsure:

Г

Грејвдигер

Гостин
ДК, станав уште од 7 саатот за да земам да работам, ама сум се изгубил околу 10 саатот... добро сум си поспал на работната маса, малку ме наврати и на средношколските денови кога првите два часа си ги преспивав :icon_lol:

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Драга

Луѓето треба повеќе да гледаат Френдс, а помалце турски серии!

Јас поминав да ти покажам една слика :love:

И да ти кажам дека животот е прилично фин кога се возиш после 12 :icon_lol:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ....

гледам дечиња си играат и поминувам покрај нив и мислам дека зажалив. До каде дојдоа децава ејј ... машкото му вика на женското: Сакам да имам женска да ја ебам ..... а после на машките другари нешто почна да им кажува цицки, да ја лижам ..... ејјјј деца немаа ни по 9 години сигурно. Страшно.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Драга ....

гледам дечиња си играат и поминувам покрај нив и мислам дека зажалив. До каде дојдоа децава ејј ... машкото му вика на женското: Сакам да имам женска да ја ебам ..... а после на машките другари нешто почна да им кажува цицки, да ја лижам ..... ејјјј деца немаа ни по 9 години сигурно. Страшно.
А што да и каже,ај да си играме со кукли ? :)

Абе напредни се децава...

S

stefi

Гостин
Сакам да кажам дека не треба членовите на форумов да ме сфаќаат толку озбилно, обично пишувам постови у 5-6 коа сум дрвосана или у пмс. Тие се креативните денови...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom