Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
L

Ligeia

Гостин
Драга...колкава е веројатноста,математички пресметано и аргументирано да ти влезе гугутка во соба која е на 4 спрат од куќата,да ти ја направи прплец,ти да се отепаш од креветот рипајќи да ја избркаш и на крај она фино лепо да си одлета како ништо да не било...теорија на хаос во мали размери.А дејствието се одвиваше отприлика баш со вакво темпо:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Кајганче!
Се молам на господ, се крстам во професорката, да ми го прифати проектот и да нема некои остри критики, особено да не ми рече направи нов:eek:.Синоќа едвај го довршив, подочњаци имам до колена, ако ми се поремети биоритамот а таа ми рече: "не ми се свиѓа направи нов", има да се отрујам!
Иначе преубав викенд, дефинитивно... :)

M

Moon Child

Гостин
Драга...
После година ипол, конечно се чувствувам спокојно. Денес сфатив дека конечно почнаа коцките да се подредуваат како што сакам јас. Конечно сум среќна дека и покрај се што се случи направив нешто за татко ми и го усреќив. Татко ми е, и го сакам, каков и да е.:place: Сакам да го гледам среќен, затоа што знам колку му значи ова што го правам, затоа што и покрај се, тој сеуште е истиот оној чесен човек кој по некоја случајност го снајде она што најмногу го мразеше. Ама ќе биде се во ред, конечно после толку долго време имам доза оптимизам во себе, дека ќе биде.
И го сакам животов, каков и да е. Колку и да заборавам понекогаш дека едноставното е најубаво и скромноста ако ја имаш е најголемото богатство.
Убаво ми е...
На ти...

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
tumblr_lwuctkfpyG1qetr49o1_500 (1).gif

Секое дете треба да порасне со вакво убедување.
Во некој си совршен систем на фукнкционирање не би постоеле писхолошки модели и пореметувања, кои се пренесуваат од колено на колено, не оние рецесивните, него само поради фактот што не знаат за подобро и го сметаат за исправно.
Одбивањето да се прифати дека некој изостанува од тој колосек и развиен модел низ генерациите е катастрофално и поразително. И како што е веќе согледано, низ историјата и годините, оние кои се разликуваат се и пореметени поради одбивањето да се привикнат на некој terms and conditions што се без врска и нелогично глупави.
Па се пробува со некое навидум прилагодување кои и така не е доволно добро, затоа што пореметениот никогаш нема да биде доволно добар поради етикетирањето како различен. И така етикетираниот ќе се обидува од петните жили да се вклопи и да игра дур трае музиката, само работата е што, никој не сфаќа дека темпото станува пребрзо и фали ептен малце да се пушти од орото и да се препушти и конечно да се препушти на спокој. Засекогаш.
Можда е и така најдобро.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.417
Поени од реакции
16.694
Кајгано,
тоа e, јебига...

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Еј,
само да видам дали со промената на мојот ник, престанав да бидам кул како претходно.

Edit: сепак не, фатален сум и вака. Фала ти

К

Кики.

Гостин
Драга,
пак имам нова фризура и нова боја. Ова веќе и не е некоја вест. :icon_lol:
До сега и правев часовник на внука ми и знам дека ако не и биде најубав, ќе го прогласат за најинтересен. :)
Инаку, планирам да си купам куче, почнав да го остварувам планот : Купи куче, остани forever alone или не беше така?:cautious: Нема врска...
Да ти кажам вчера ги видов децата на братучетка ми и премногу ми фалат. :place: Малата, сама се запишала на Talent show, :pos: па ми покажуваше како ќе игра и која песна ќе ја пее. Големата конечно рече дека и сама ќе дојде во Македонија, а малиот скришно ми се смееше кога му кажував приказна. :) Душички се. :X3:
И така Драга... Ајде поздрав, еве ти една заразна. :)

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Драга,

Момент дел од секунда , вибрации што добро ме здрмаа. Како танго на полноќ изиграно со боси нозе на ладен мермер. Како пиjанство,ама тогаш кога ти е таман да одлепиш скроз а сепак утре да не ти биде лошо. Да драга :)

L

Ligeia

Гостин
Драга...ич не е убаво кога човек ќе си стане наутро и ќе добие слика налик ова од тебе:

Untitled.jpg

Пак ме збунуваш бе Драга...:confused: Прво Паскал,па сега ти идеш на ред за филозофирање...да не знае човек која страна да си ја фати на вакви прашања...ц ц ц смрт за нас романтичарите.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга К,
Ако некогаш се сомневав сега сум сигурна дека себичноста е услов за среќа. Колку посебичен е човек толку е посреќен. Долго време бев рамо за плачење на другите, долго се вложував себе во корист на среќата на другите, а кога мене ми беше потребна потпора никој немаше околу мене, никој не ми понуди помош, па дури и најблиските не мрднаа со прст за да направат нешто за мене.
Но, сега знам дека треба да ја променам стратегијата и да се ставам себе во центарот на мојот свет а не другите.
Фала за разбирањето и поздравче:)

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.294
Поени од реакции
7.020
Драга К.

Одам на езеро...Би требало да поминеме одлично,ама ќе видиме. Помини си и ти убаво за 1 мај,истото му го посакувам и на сите кајганџии. Поминете си убаво,не претерувајте со алкохолот и уживајте. Поздрав :)

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Драга,
Вчера покрај Гечевски сум се осеќал ко џуџиња од Снежана :), не сум замислувал дека до толку е висок, од трибина и вака преку нет/тв не сум помислувал дека е преголема разлика :D.
За прв пат у мојов живот сум седнал да мезнам со татко ми, предигра е ова само ма :).
Ај биди ми поздравена, и пази :P.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom