Драга Кајгана

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 јануари 2012
Мислења
172
Поени од реакции
430
Драга бе, ич не ми се учи, сега, баш оваа ноќ.
Зошто оставам се за последен ден, ахх...

:tapp:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ова е една од попосетуваните теми, па да ја искористам за добри цели.

Погледнете ја темава и помогнете!

На темава сите (вклучувајќи ме и мене) се жалиме за тоа колку сме депресивни, тажни заради тотално банални работи или пишуваме она што прво ќе ни падне на памет, постираме песни, без најчесто да сме свесни колку е вреден животот. Здравјето е најскапоцено нешто што го имаме, на жалост луѓето често го занемаруваат здравјето и се занесени по други работи и ја сфаќаат неговата вредност откако ќе го снема.

Затоа, наместо само да кукаме, можеме да кукаме, а и да помогнеме некому во исто време.

Не замижувајте пред туѓата мака и ако имате можност да помогнете, помогнете!

Едно пиво, кафе, цигари плус/минус вас во животот нема ништо да ви смени, ама некому ќе направите услуга и ќе му помогнете да го сочува своето здравје!

Поздрав до тие што навистина го прочитаа постот, пошто знам дека повеќето ги мрзи да читаат постови подолги од 10 реда. Но, впрочем, тоа не е ни битно. Се надевам само дека ќе ја видите темата и ќе помогнете! Тоа е најважно!

Биди човек, помогни!

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Уште за на табло сум. :tapp:

N

Nessa Alcarin

Гостин
К,
сум го гризнала јазикот во сон, цела лева страна ме боли, глушецот ми одбива послушност па на секои 5 минути верглам со него низ масата како ретарда додека не проработи, очи ми истекоа додека го цртам глупавиот извештај чиј текст треба да е со 6ка фонт, 6 ка бе ... по ИСО бил ... Кој е тој Исо, бе? Нека дојде мене да ми каже... :pos: (вицот со братот ...)
... и ако ми се јават уште еднаш од администрација да прашат до кај е извештајот има да направам шифт+делит, па Исо нека го бараат да им го направи....

пуса :love: .. а замисли денес сум супер расположена ...

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.487
Поени од реакции
7.978
Драга Кајгана,

Ми се спие.

Многу напорен ова уметничкиов живот, во петок изложба, па на гости, во недела ракомет, во понеделник од работа низ град па на изложба.

На работа ОК, до 1 април ќе седам у општинава која ми дава плата. Па си викам, ај да бидам и јас ко другите колеги, да поседам малку на интернет, доста работам :)

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Колку поблиску доаѓа Јуни, толку сум потажен..:( Сакам засекогаш да останам осмо одделение,засекогаш со ова друштво и во ова школо....:( Сакам времето да застане.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Ах.. еве учам тука нешо утре полагам ама учи учи тоа неќе да влезе у глава, до мене ќе е или до материјалот? Дури ми иде да си ги средам видеата на Youtube хиерархиски и да им стаам диксрипшн само колку да не учам ова глупостиве. Мајка ми одвај чека да ми дојде колоквиумска недела оти само тогаш има прилика да ме види у cleaning mode - крпа у рака, правосмукалка и чисти.. тежок е животов студентски :( и пак може да не најдам работа и да работам ко некој семкар!

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Драга,
Сега ќе ти изрецитирам една кратка песничка. Eine kleine Nachtmusik. Само што не е nacht, не е ни musik, стихотворба е.
*се местам како прваче*
Борио се борио,
у кекс се претворио,
херој наш,
Јосип Краш!
*се поклонувам срамежливо*:pipi:
Знаеш ли која е радоста сред Берлин да најдеш кекс ДомаЧица и ајвар Випро? Па уште и кога во продавницата има пријателски расположен и носталгичен чичко од Загреб, среЧи никад краја!
Ете така, тоа имав да споделам.
Ч!
Н.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Драга ...

да си педер не е страшно, ама да си педер у душа е многу страшно! грррррррр

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Драга К,
Не мислев дека ова ќе можам да го почувствувам по толку разочарувања од сопствената држава, но денес нешто ми се случи од што се почувствував горда што сум Македонка, и некако нашите вредности (некои од нив) ми се присторија позначајни од вредностите на западните држави.

К

Кики.

Гостин
Драга,
епа како да ти кажам? Останав уште јас...:pos: И братучед ми се ожени. :):vozbud:
Инаку, да ти кажам... какви очи Драгааааа... дури да ти е непријатно муабет да правиш, ама кога мораш ќе збориш. :pos:
И песнава не можам од глава да ја извадам, а толку ме нервира уште од вчера од зумба. :mad:
Ајде поздрав :)

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Кајгич бејб, не ни помислував дека толку ќе ми фали кога терав инает :place:

П.с Тврдоглавоста како и да е и каде и да е, на крајот секако ќе ти го тури. Хаику вистина јбг.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
.. колку е лесно да се уништи една душа. Колку е лесно да се направи обична, незабележителна, дури и да ја нема.

Насмевката ми е останата како подарок од убавите сеќавања.

Сјајов во очиве е обична рефлексија на сонцето, а не на душата.

И... се гледам од далеку. Се е далеку. Тешко фокусирам.
Или сум на погрешно место, или времето е погрешно, нема движење, останав само јас да се сомневам во моето постоење....

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Со маааааааааааааааааааааааааааааааааааало задоцнување (месец дена), ми стигна честитка за Свети Валентин од Америка, и Кајгано, о' серверу семоќен, да ти кажам право, најубава на цел свет е! И пошироко дури!

Ах да, ако продолжам да одам во теретана, кај и да е ќе станам дилбер.

Woop, woop. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom