Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
18 јуни 2020
Мислења
150
Поени од реакции
133
Драга,

крајно непоштено е од твоја страна,три дена ми го земаш цело слободно време!Поздрав
 

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
990
Конечно ми заличи на нешто собата.
Ја средив, сега одам да се повојзам со точако.
Добро е што имам волја да прам нешто денеска.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.757
Поени од реакции
9.558
Добро бре кајга, дали знаеш што мустра е оној народ што се уште ги слуша предизборниве кампањи, што им се собира таму и им ракоплеска:facepalm:

десет минути ги слушав и добив напад на беснило:vozbud::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz::pistoldz:...абе не се нормални и едните и другите и третите...:uzi:
 
C

CoolIris

Гостин
Драга кајганче,

Многу се радувам кога гледам детски очиња кои светкаат од возбуда, а сето тоа пропратено со насмевка од мали, ситни, бели, забчиња нанижани како бисерчиња! :ljubove:

Едно такво, мало, слатко суштество денес ми подари еден куп такви прекрасни моменти, а јас за возврат му купив големо чоколадо и мал минион играчка.

.....само ми рече: "благодарам тето, ти си најдобрата тета што сакам да ме чува додека ја нема мама"...... Срцето ми затрепери, душата ми се стопли! Живеам за ваквите моменти.:ljubove:
 
Член од
15 јуни 2020
Мислења
240
Поени од реакции
905
Во месец мај избришав филмови, серии, некоја игра шо ја имав во лаптопо за губење време, избришав 9гаг, редит, игрите во мобилен, инстаграм, фб. Решив да земам да учам за 2 испити. На ваков чекор се решив во време на пандемија. На почетоков од јуни ме фати таква депресија, или криза како шо ги фаќа зависнициве од хероин, така ми беше тешко на душава шо си мислев ќе пукнам за брзо, и си реков дај да земам да почнам да вежбам. Секогаш кај и да прочитам за некој кој е во срања во животот му препорачуваат hit the gym bro..то и го направив и еве веќе 13-14 дена дома се потам али психички сум слободен како никогаш во 25 години. Можда е плацебо ефект или како и да го викаат, можда хормоните не се заебанција, али како и да е успева.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.735
Поени од реакции
24.383
Си читам некои рандом стари разговори на фејс од пред десетина години. Човече, колку сум била забавна, позитивна, полна со досетки... Не можев да поверувам дека таков муабет излегол од мене, би ми било мерак да водам конверзација со себеси. А сега? Што сега? Стара мрчаторка, едвај муабет правам, а и секој обид за муабет ми е поплака, како и постов. Сум дозволила животните шамари да го убијат еланот во мене. Кога сме веќе кај театарот наречен живот, може ли малку покроце, матер му ебем? Мора ли сите прептеки наеднаш? Мора ли во толку краток период војна со сите сопствени демони? Па камен да е, ќе попушти!
 

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.544
Поени од реакции
34.850
Кајганке :love:

Си го изгубив новчаникот :(Од една страна го жалам тој што ќе го најде, ќе се израдува на празно:icon_mrgr:,а од друга страна го молам да ми ги врати само личната карта и возачката дозвола. :pipi:

Новчаникот нека си го задржи:icon_mrgr:
 

EmilijaS

Cat lady
Член од
21 јануари 2016
Мислења
627
Поени од реакции
2.485
Драга Кајгана, прво кога пишав "драга кајгана" аутокорект ми предложи "воскреснала" па после то "вчера". Интересно. Мислам дека телефонов ми дава тајни пораки.

Инаку идев за вака јавно да честитам роденден, иако одамна не е меѓу живите, на авторот на мојата омилена книга - Џорџ Орвел. Уште кога прв пат ја пофатив во библиотека знаев дека е посебна книга. Немам престанато да ја пречитвам периодично. Впрочем, ова си го земав како покана да ја прочитам пак.

1200px-George_Orwell,_c._1940 (1).jpg 1984georgeorwellbookshepardfaireycoverpaperback.jpeg
 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D..... porano vo moe vreme za da dojdes do ..... moma, potocno da se zenis tie prvo baraa na uvid bukvica -dokaz dali si bil vojska,vo slavna JNA.
denes slusam mladive idni nevesti im barale na uvid na momcive nekoj si test (a ne gi priznavale bas site) dali bile pozitivni ili negativni na kovid-19.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
17.757
Поени од реакции
9.558
Tolku loso se cuvstvuvam..izigrana, izmanipulirana..Abe kako nekoj partal za brisenje prasina :(
Definitivno, nie obicnava raja sme kako Vudu kukli..koj stigne ne bode, ne ebavaat kako sakaat...
Ne ebat u zdrav mozok...site...
Da ti se pljuknam vo svetska zdravstvena organizacija ..
Da vi se pljuknam I vo site partii I mocanite izbori...ic kur ne be boli za narodov...

Prevaranti..:(:yid::yid::yid::yid:

..se izvinuvam na recnikov..
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.648
Поени од реакции
13.112
Излегов после работа до Градски парк, па попатно да наминам до реотворената Академска книга, барав нешто од мојот Џери, најдов, небитно тоа. Еден лик ми се избаци откарши сме се знаеле од порано, ја укључив 128 мегабајтниов мемори стик да рошкам по тоа фотографиите од форумски собиранки, средно чак и основно, не ми доаѓа физикусов од нигде. Си викам другар ваљда на Макслеџенд пошо него стално го гледав порано у Академска, ама пак нишо. Ми кажа име на лик кој го памтам од основно но физички не можам да ги спојам цртиве, па остана така као awkward момент да лебди. После дојдов дома, напраив истражување со неколку клика на интернетот и испадна дека сум бил у право у моментот коа типот ми се претставил со своето малку специфично име. Така да, друже ваљда читаш тука, извини ако сум се постаил ладнокрвно у моментот, те памтам добро и од школо и по екскурзии, и по водњански населби, само што физички ептен си се изменил што ни на крај памет немаше да ми текне дека си тоа ти.
Коа ќе помислам 20 години дека поминаа од тогаш...

So says Saladin....
 

Kajgana Shop

На врв Bottom