Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.317
Поени од реакции
30.667
Драга
Добро е што ги заебаваме бугарите за тоа како се е бугарско, ама не ги заебаваме србите доволно тоа што нова година по стар календар ја нарекуваат СРПСКА нова година.

Член од
22 август 2022
Мислења
707
Поени од реакции
2.049
Почна редење на коцките Кајги фала Богу, дел по дел.
Прво , нели со станот сум позадоволна.
Новава канцеларија ми е топ. Е ова е атмосфера кадешто ќе се работи, ова се жени, не оние Боже ме прости фрустрираните.
Особено кога дел од работата вклучува посета и контакт со деца, многу е битно со колегите да имаш убава енергија.
Колку и да си професионален, децата чувствуваат кога си жртва на мобинг.
Овој цртеж од денеска. Не се смејте, мали се, ама преслатки и сѐ разбираат и гледаат што сакаме да замаскираме зад шминката на као професионално однесување и бон тон. Еве со колешката како нѐ нацртала срцка. Јас сум таа од десно. :D
Ништо не им бега од око, ниедна воздишка, ниедно згрчување на веѓи или збрчкување на чело. Можеби, сите овие проблеми што ни се случуваат почнале оттогаш кога ние ја изгубивме моќта да се гледаме и слушаме вистински, освен кога треба некому да му се најде слаба точка.
472880786_1299395024644414_8550509781319323312_n.jpg
И пак и пак по милионити пат, иста работа ми се докажува. Каде има ароганција, кренат нос, гледање од високо, таму тешко има вредност поголема од твојата. Успешен човек, квалитетен човек, остварен човек, почесто има тенденција да им помогне на другите да се искачат нагоре. Затоа што кај првиов постои доволно самодоверба да е свесен дека со тоа, неговиот пиедестал нема да се разниша, оти до тоа место дошол со време, труд и испечен занает. Пола колешки ми се со докторати овде, со градски фамилии и саглам углед. И токму тие се од цела зграда најљубезни, најнепосредни, највесели, најсолидарни. Нема претеризам нафраканост и дотерување, на сапун или гел за туширање мириса собата, не на Шанел на полунебањато пример.

Оти нема комплекси кадешто има квалитет и комплетно изградена личност. Како она непишано правило дека најсаркастичните и професори наставници најмногу што заплашуваат, неретко самите биле најслаби и најнедисциплинирани ученици барем еден период. Намерно не реков строги. Строгите и правични ми беа омилени и секој кога бегал од нив, јас отсекогаш во прва клупа, со окалките :D се трудев колку е можно на повеќе листови од тетратката да соберам од нивното знаење. Ден денес ме паметат. Добро, тука на моменти и лудата храброст си има свое, ме фаќаат бранови така, после се чудам како да излезам од ситуација.

Оние коконите потпишале отказ. Две и пол години душата на памукче, секој ден да се плашиш за свој леб иако ништо немаш помалку или погрешно направено, да чекаш крај на работно време да се скриеш да си се исплачеш додека те знаат за секогаш насмеаната балканска колешка, ама ако. Просто нека им е дотука. Ваљда Господ мисли доволно сум силна за предизвиците што ги дава, истрајав без да играм валкано ни една секунда. Од дно на душа им посакувам работно место кадешто самите ќе бидат поисполнети и посреќни, оти тука, колку и да беа лоши и bossy, среќни не беа. Можеби тоа и беше проблемот, кој го гледал филмот Incendies го знае моментот дека најизмачуваната заробеничка беше жената што пее. А, јас и покрај нив, знаев дека тука ми е местото, со оглед на работите периодот. Утрето што ќе донесе никој не знае. Ама, тие нека им се погоди работно место како за нив, макар од мојата дупла плата да земаат. Сѐ нека им е најубаво, само од мене далеку. Не сакам да мислам лошо никому, тој отров секогаш на сопственикот се враќа.

Станбено, маалски, добро, со работа добро, уште една работа веќе да се финализира, еден убав брак, без многу одолговлекување во рацете детенце, како што сум помогнала на толку луѓе, да израснам и една моја минијатура и веќе аман, да се “пензионирам“. Што викаше Гоце Тодороски кога идеше кај кадијата да му ги бара парите на нозе да застанам без да ми речат па ете, стоиш. :icon_mrgr:

А, тоа ќе биде. Кога веќе гледам дека повторно се наоѓам себе си и тоа што е мое ќе го најдам.

Член од
29 септември 2013
Мислења
873
Поени од реакции
1.881
2025та сме Драга...

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.428
Поени од реакции
5.864
Ние возрасните животот го поминуваме проживувајќи го сопственото детство.
Мислите, почетоците и краевите, дејствијата повразни со луѓе, игрите, утехите...можеби делува во меѓувреме дека нешто се променило во нас, но содржината на нештата и тогаш и сега останала иста.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.159
Поени од реакции
9.633
Сонце, и одма курето рипа :brlav:

qweddsaxzassqdq

Идеш под мач бато.
Член од
17 јануари 2025
Мислења
2
Поени од реакции
1

ИМАМ МНОГО ПАРА, ИМАМ МНОГО КОЛА
МНОГЕ МЕНЕ СМАТРАЈУ ЗА РОЏЕНОГ ИДОЛА! .... :roker:

Автоматски споено мислење:

Voznja. Imenica. Značenja: (značenje izvedeno preko sinonima) prevoz, saobraćanje, promet, kretanje, saobraćaj, prevoženje, transport, voženje, prenošenje, ret.

Peripetija (starogrčki: περιπέτεια = "obrt", "preokret") jeste ona faza u dramskoj radnji u kojoj dolazi do promene okolnosti ili do neke prekretnice. Aristotel u Poetici kaže: "Preokret (peripetija) jeste okretanje radnje u protivno od onoga što se namerava, a to se, kao što kažemo, vrši po verovatnosti ili nužnosti".

Apartman je stan sa više soba ili jedna soba za stanovanje. Uglavnom se koristi pri hotelskom ili drugom turističkom smeštaju. Apartman sadrži sve potrebne stvari za višednevni boravak kao kupatilo sa toaletom, kuhinju, spavaću i dnevnu sobu. Apartman može biti dosta luksuzniji i sadržati mnoge druge pogodnosti.

Silovanje u najširem smislu predstavlja akt kojim se određena osoba prisiljava sudjelovati u seksualnoj aktivnosti protiv svoje volje odnosno upotrebom nasilja, prijetnji i tako dalje...

Metak je naziv za kombinaciju eksplozivnog punjenja i puščanog ili pištoljskog zrna komprimiranih u jednu cjelinu uz pomoć čahure. Metak je projektil koji se ispaljuje iz raznih vrsta vatrenog oružja. Najmanji metak za vatreno oružje je kalibra 9x19mm Parabellum, a najveći je .50 BMG ...

Kolumbija je država u severozapadnoj Americi. Površina Kolumbije je 1.138.914 km2, glavni grad je Bogota (oko 5.000.000 stanovnika). Gustina naseljenosti iznosi 36 stanovnika po km2.

1. gonjenje, hvatanje onoga koji bježi

Bazen je objekt s umjetno zatvorenom vodenom masom, koji se koristi za plivanje iz sporta, razonode ili relaksacije.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom