Ќеј, ви се случило да сте на собиранка со луѓе кои ви значат нешто, еве важност како нова фамилија да речиме, а на крајот од денот да сте толку исцрпени и емоционално паднати - no particular reason?
Можи како стареам така станувам се поголем интроверт, ама гледајќи ги денес така сите на иста маса, такви носталгии почнаа да ме пукаат. Се чини како да ги донесов со себе дома. Сега ќе готвам паста со домати и многу лук како утеха. Мислам, буквално кога ме видоја (после една година) паднаа ултра срцкасти коментари од типот на und die Sonne strahlt schon wieder - и сонцето почнува да блеска пак, демек штом ќе ме видат мене хаха. Воопшто не се смениле, не стивнала ни добрината ни љубовта вигорливо низ нив, иста, непроменета. Ми покажаа видеа од цела година кај што се снимаат при работата. Посебен впечаток видеата од Божик, кога им било кажано дека нема да добијат елка во својот оддел, па биле надвор на цигара. Шефицата (жена над 60ет години) видела мажи кај што истовараат елки во тој миг, во Германија е популарно да имаш вистинска елка за да мириса убаво, па има бизниси кој за 1на година растат елки на плацој само за Божик, за да нема сеча на шуми. Еивејс ги прашала маживе кај кој од нив треба да се проституира (или кај сите, после 60ет години и било сеедно) за и тие да добијат една? КАКВА КРАЛИЦА. Секогаш успева да покажи зошто ја викавме Ла Хефа, не дека кисни на Мајорка хахахахаха. По што маживе се изнасмеале па колегиве добиле елка. Ми фалат, факт. Добри луѓе е особено тешко да најдиш меѓу своите таму, а не пак овде меѓу странци. На ја, се препукав торта со афион и малини и пиев розе шампањ (тотално јуропиан енд геј вајб), можи тоа ме удри вака во главата. А можи и треба да си се вратам назад. Незнам, ќе ми помини до утре, размислувам принт од портретот на Морџери Фери да опнам в дневна, ама се плашам домот да не почни да ми личи на музеј.
Љубов до Баден, ДЕ.