Драга Кајгана (виртуелен дневник)

E

enzo8

Гостин
Денес како сум уживал на работа, одамна не сум. Обожавам денови кога немам премногу работа и сум лабав.
Денот почна со класична музика што пушташе италијанец на рампа до мене.
После лабаво си продолжи со некое ексЈУ рокче па си тркнав до пријател србин на кафе и доручек, па си продолжив со работа и завршив со слушање ексЈу шлагери.
Сега винце и некое месце ќе се испече и да го завериме денот како што треба.
И нормално хит на денот:

Една од мои омилени песни. :love:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.777
Поени од реакции
2.919
Драга, пример од мое секојдневие последниве 2 години....

Синко: Мама, мама!!! Сакам шпагети со сирење!
Јас: Веднаш, душиче на Мама!!!!
Трчам готвам, како збрлавена се лом праам у кујната.
Синко: Мммм нема сос.:neetaka:
Јас: Веднаш, мамиии.
Трчам како улава правам сос. Му турам у чинијата.
Синко: Ммм многу сирење! :свиркам:
Јас: Одма мами, одам земам друга чинија ставам сос и помалку сирење.
Синко: Хм. Мама не сакам шпагети со сирење.:lut:
Јас: Одма мамиии, трчам се сопнувам паѓам на плочки кршам рака, станувам цела во болови и земам нова чинија полнам шпагети само со сос. Му ја ставам пред него.
Синко: Хммм.... Мама, нејкам шпагети со сос и сирење!:vrtioci:
Јас: Удирам глава од ѕид.:tapp: и барам лекови за смирување по шкафче.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Денес се сретнав со еден стар познаник, 45 години човеков, здраво викам како сте, ја држи главата доле и здраво ми вика и си мислам ок не сака да прави муабет ајт ќе си продолжам. И онака ја крена и незгодно и мене и него, едната страна како да не беше негова, како да беше на кукла, како цртана, окото излезено, лицето без гримаси без мрдање, раката без функција. И ми вика тоа е, мозочен.
Од прееска како кнедла да ми седи во грло...

Во две недели слушнав за 4 мозочни на млади луѓе што ги знам. 45 најстариот. Ебате животот кај глуп и никаков, па и онака да се мачиш пола човек пола ништо или ко другите тројца дома како билки. Само што си создале семејство, само што им почнал најубавиот дел од животот-мозочен. Деца, жена, девојки, кафиња, кафани, дружби.. Нема, чекаш да се спасиш и ги спасиш сите само.

Порано 4 случаеви ќе знаев со мозочен за 10 години и тоа се над 70 год луѓе...

Ќе се расправаме ние дали мрсно или посно сум живеела.

Член од
10 мај 2022
Мислења
779
Поени од реакции
2.405
Драга,

размисли да направиш партија,преброј се колку членови имаш ќе видиш дека барем 5,6 пратеника добиваш ,ништо чудно и место министер за главниот бос @Acid ,а јас кандидат на следни претседателски избори.

Член од
22 август 2022
Мислења
554
Поени од реакции
1.805
Ја не знам овој наш менталитет како да го опишам некогаш.
Има многу доблести, позитивни страни, неправда е да не се признае, ама човек мислам да се направи статистика на покојни, нема да ме изненади ако излезе дека половина и кусур од тие што се во гробовите се испратени од нашки урок. Толку да сме алергични на туѓа среќа.

А бе човек не смее да каже дека нешто убаво му се случило. Одма преиспитување и обиди да се најде иглата негативност во сеното. На крај ко мантра, манифест некој сами ќе те дотераат во негатива. Енергијата што се користи да се посакува да цркне од беспаќе комшијата да се пренасочи на работа на самите себе си да ни биде убаво, кај ќе ни е крајот.

Сеа ги сфаќам бабине кога од култура ќе ги прашаш како си, а они ќе почнат од реумата до снаата. И себе си, зошто штом преминам граница, 80% од одговорите ми се „Штознам, не е лошо ваљда.“

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Драга,

размисли да направиш партија,преброј се колку членови имаш ќе видиш дека барем 5,6 пратеника добиваш ,ништо чудно и место министер за главниот бос @Acid ,а јас кандидат на следни претседателски избори.
Make it happen! :vozbud:

1.jpg

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Што е со сликите на едно семејство, мајка, татко и деца околу 5-10 години, кај шо се сите со отворена уста, како на забар да се? Тренд некој? Што означува, откачени сме многу, водиме одлична орална хигиена, ауу колку се изненадивме од нешто, што е финтата?

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.043
Драга Најдрага
Не дека чудо ,за мене ,за моите ,ама демек други победија. Па да други се. Не се оние истите ,да сте ми во градот ќе знаете шо зборувам.
А бе ,нека с еменува не да пага влада.
Не сега докторите да ги кријат науките од новите во медицината само затоа шо дошла друга власт туку нека шират знаење ,знаењето не се чува се шири.
Е сега пак ,у образование најосетливо исто нека си се сплотат и нека се шири знаење нека се споделува да не се чува да не се штети на деца и на државата.
Па ако не друго ,алал му на ГРУЈО ,со големи букви ,затоа што даде дисперзирани студии и сиромаштијата да студира, не само децата на богатите, море марш марш полоши деца немало.

Е сега нека си биде па за сите убаво.
Од мојот именик у тел сите исселени ај не сите ама 50% ,ама па од ова фб пријатели 70% ,е па боли ,боли и ние растеме деца.
Срам нека им е не уништија.
Дај боже на арно да трнге.

Е сега нивните нека работат на минимална плата нека видат како било.
Опшесво нека се описмени.

Не дека овие се китка ,туку
Даскаловски ако го знаете како оратор он е претседател на аеродромот
А оваа Софија Патрикова Ристова само ташак и се гледа у очите е главен архитект и претседател на железничка на Р .Македонија
Море марш

Sent from my SM-A025G using Tapatalk

Kajgana Shop

На врв Bottom