Замисли прогресивец си, имаш 25+ години и уште чекаш 100 денари за кафентзе од мами4ка и тати4ко... Пошто си незапослен и џабалебарош нормално дека ќе глумиш интелектуалец на социјални мрежи и форуми, а уствари си псевдо-интелектуалец, да не кажам амеба. Рамка на профилна на фб е обавезна: "Вакцинирај се, вакцините спасуваат животи", "Trust science, not morons" и најјаката рамка "ВерувајМуНаВенко". Од медиуми и вести исклучително се пратат само BBC и Шител, се надевам дека сите знаеме која е намената на медиумите? или не? Сите останати кои не се согласуваат со мене се глупаци и необразована стока, јас сум прогресивец и интелектуална громада... Докторите кои изгубиле половина младост во учење, а кои за да бидеш прегледан во нормални услови (пред корона) мораше да им однесеш: кока-кола, паскалин и виски, а за операција бараа и по 2000 евра. Докторите кои работеа приватно кои си го зголемија богатството за 3 пати во последната година и пол, нормално од туѓа мака. Докторите кои сите до еден се членови на политичка партија и кои би си го продале сопствениот брат за пари, нормално дека нема да слушаат наредби од луѓе над нив (во овој случај наредби од патронот, знаеме кој е патронот). Нема шанси бе, не се они такви, они мислат за здравјето и доброто на граѓаните, добро знаат некогаш да извадат некоја матка на жена, ама нема везе се случува... Треба да му веруваме на Караџоски кој е на платниот список на Рокфелер фондацијата... Одиме понатаму, за вакцината... Вакцината е толку добра и владата толку се грижи за твоето здравје што со вакцината ти дава 3000 динари или 25 евра заедно со ваучери за шопинг во Ушче... И вакцината произведена од Кина и Русија не е признаена бидејќи не може да се справи со прејакиот вирус, единствено светата нација со плава крв може да произведе вакцина што ќе го победи вирусиштето...
Не ме ни чуди што сме биле 5 века под турци и што не клеца кој стигне последните 100 години, со оглед какви овци и стока живее на ова парче земја... Нема попроста нација.
Ме убеди утицаен твитерашу, готово поверував во се што имаш напишано, верувам сега и дека кинезот земал да јаде љиљак и дека заради тоа ни се дешава сега апокалипсава...
И за крај, еден многу паметен човек кажа: "Да вредеше вакцината толку многу и да помагаше, ќе чинеше цело богатство и не би му била достапна на обичниот човек."