Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.649
Поени од реакции
27.979
Cenaa mozshe imbox
dojdi imbox vidi imbox :pos:
Автоматски споено мислење:

Cenaaa be klosar cena bace cena cena druze :lolzz:
Кои се овие краљеви паднав од смеење....
 
Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.649
Поени од реакции
27.979
Ајде Жути честито нека ти е,невестата ракета богами...Епа така идат тие работи,шклап 35 милиончиња со Филипче по пола и одма најубаата мома.Епа,не е ова Германија,Холандија,па традиција па фамилија со генерации интелектуалци,углед.Тука се појавуваш баце од нигде никаде може и тапкарош татко ти да бил ама со 35 милиони у џеб и минатото можеш да го смениш
 

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.700
Поени од реакции
27.627
Читав за MAME на Википедија. Знаеш она флиперскине игри а-у.
Прочитав неколку реченици од воведот и го пишуваше името на авторот на Маме, Nicola Salmoria. Кликнав на статијата за него.
Во неа, во референците имаше линк до неговиот блог во кој пишувал за puzzle games.
Во една од статиите на неговиот блог имаше линк до неговиот Твитер.
Во еден од неговите Retweets го имаше ова

Ова да ти било креирано од дечково со помош на библиотека за Python наречена MANIM.
И нормално, сега читам документација и туторијали за MANIM и Python.
I fucking love the Internet.
 
Член од
8 јуни 2010
Мислења
105
Поени од реакции
261
Драга, одамна не сум ти пишал... Доста работа се случија откако последен пат бев тука. Успеав да се вработам на место кое донекаде ме исполнува и каде земам плата доволна за моите години. Но, од останати работи неам многу за фалење. Од аспект на љубовта после толку време успеав да наидам на личност со кој ми лета времето и ме разбира... и ја испуштив, поради мојата несигурност и нерешителност. Пријателствата ми стагнираат во најмала рака (да не речам изумираат). Ме нервираат муабети во кои луѓето постојано се фалат себеси, ме нервираат социјални мрежи. Сите сакаат да бидат видени, да имаат пари без да работат и да креираат слика на луксуз кој не постои. Чекав десет месеци за да добијам тел.повик од мојот најдобар пријател, цело време јас го барав. Во денешно време доволно е да пратиш смајли или меме, кој ќе се замара со повици, нели? Животов ми стана сјебан ко филм на Џон Карпентер, со елементи кои варираат од комедија до хорор. Бев на два погреба во рок од помалку од месец дена. Не дека личностите кои ги изгубив беа во цутот на младоста, далеку од тоа, но сепак ме натера да размислам кои се важните работи во животот. Од една страна знам дека се зависи од мене и дека имам и време и ресурси да се борам да си го направам животот подобар, а од друга страна немам никаква волја за тоа(анхедонија да ти се викало тоа :cautious:). Можеби мојата критика кон општеството е преголема. Диоген бараше човек меѓу луѓето, но можеби јас треба прво да се пронајдам себеси за да сфатам што барам и сакам. Ајт доста е. Се читаме драга.
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.704
Поени од реакции
22.117
Либтардски "елитни медиуми"-Леле како можеше Трамп да победи да на изборите?

Истите тие медиуми за филмот Џокер:
https://www.nytimes.com/2019/10/09/movies/joker-movie-controversy.html

-What the film wants to say — about mental illness or class divisions in society — is not as interesting as what it accidentally says about whiteness.

-For it is essentially a depiction of what happens when white supremacy is left unchecked. It shows the delusions that many white men have about their place in society and the brutality that can result when that place is denied.

-The fact that the Joker is a white man is central to the film’s plot.

-And though Fleck says he often feels invisible, had he been black, he truly would have been — except, of course, when he came into contact with the police. They’d be sure to see him.

-Whiteness may not have been on the filmmakers’ minds when they made “Joker,” but it is the hidden accomplice that fosters the violence onscreen.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Невестата си го сменила презимето на Инстаграм среде свадба. Е уште ова го немав видено, Македонецов уште ДНКта што не си ја има стаено на социјалниве мрежи.
 
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Само што дознав дека Peter Bjorn And John доаѓат на Таксират дали сте свесни колку време чекам за конечно да ја свиркам песнава у живо заедно со членовите на бендот и сите останати присутни?
За да не слушам злобни од коментарот абе ватомир позер си ау,ја знам и Up Against The Wall и знаете што од 05:06 ќе денсам како луд пошо има многу јак дел.
Се гледаме на Таксират курлиња.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom