Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Две недели во Сплит и веќе се чувствувам препороден. За доручек веганско бурито во Макровега. Секој ден саат и пол пешачење и кава са ледо шлагом:D покрај море. Времето е натприродно убаво. Денес имаше неколкумина кои се капеа во морето и играа Пицигин.

Кога ќе се сетам на сивата и загадена Битола, и на уште посивата Македонија ми доаѓа да заплачам што за два месеци ќе морам да се вратам.

B

Blade Torch

Гостин
Сега гледам дека не ми е баш идеално во собава. Ми фалат две шишиња во соба од 1.5литар. Едно празно и едно полно вода.

Ете сега имам некои гости што не си одат од дневна. Не излегов да ги поздравам а гледам не се за кратко, 2 саата седат без намера да губат глава.

Мислам дека е јасно зошто ќе ми е празното шише од 1.5л. За секој случај де, при екстремни услови. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најлошо е кога гледаш дека некој што ти е близок се понаша како мува без глава. Сакаш да му помогнеш, знаеш дека ќе наебе ама не сака очи да отвори. Само што тогаш не знам дали ќе бидам тука...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Го знаеш ли она болно чувство, онаа болка во градите, кога ги гледаш твоите родители како работат по цел ден, се измачуваат со физичка работа и едноставно пропаѓаат здравствено поради тоа, и тоа за мизерна плата, а ти неможеш никако да им помогнеш, затоа што и ти се бориш за да стигнеш до некои мизерни пари со кои неможеш своите основни желби да ги исполниш, а не па семејство да одржуваш? Боли тоа страшно чувство, веќе николку дена размислувам на таа тема и ме обвива некоја досадна и негативна енергија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Драга,

ако успеам да се отселам во Швицарска ова ќе го пробам задолжително, а дечкиве ти се страшни лудаци и хирушки прецизни како да летаат со свои крилја! :aplauz:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ти ебам градот смрден од нецели 40.000 жители, на 100 метра згради веќе не се гледаат, ти ебам кај се насадив тука у бедотијава, дома почна да се осеќа веќе мирисот од загаден воздух .

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Екстремно чудно се осеќам. На моменти сум ектра самоуверена, полна со надеж и се гледам себе си како ги остварувам сите замисли во иднината; а на моменти сум безживотна, секој момент ми е бесмислен, секоја позитивна мисла ми е лажна и као уфилмена. Два дена ме држи оптимизам, 2 дена песимизам. Кога сум оптимистички настроена ми иде со сета сила да цепам напред, имам чувство дека можам да го прегазам светот, како ништо што ми стои на патот да не може да ме спречи. А кога сум песимистички настроена како ѕидовите да се затвараат, се ми е мало и ништожно, убедена сум дека ќе бидам лузер засекад. Баш така се осеќам, како лузер. Де горе, де доле ми се мислите и чувствата. Ко тинејџер некој, ебаго. А никад не ми било волку црно-бело. Се сум доживувала како круг, некад имаш среќа, некад се дешаваат грди работи. Али сега кога е време да направам нешто од себе си, кога истекле годините, кога ништо не сум оставила зад себе, а требало, сфаќам дека можеби никогаш и нема да успеам да оставам нешто зад себе.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Добро бе да му ебам мајката, правиш презентација за на факултет, а преведуваш со гугл транслејт и го шлапаш така никако преведено на слајд ?
Сериозен ли си ?

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.789
Шо убаво кога ќе си го фатиш денот по сабајлечки. :noze: Уште од пред саат време завршив со ручекот, со благото и со собата. И сеа се досадувам, немам што да правам. :unsure:Иначе си ја добив првата понуда за работа, баш таа што си ја сакам. :jeeee: Само штета што во погрешно време и морав да одбијам. (n)

Сите нешто се жалат ладно им било, а ја уште по летни пижами си седам, а немам уклучено греење. Шо знам, ваљда до психа е. :ROFLMAO: Све е до психа луѓее. :P Моиве запнале јакна да сум си купела или чизми, пф... зимава скоро и да помина. Некој месец плус - минус големо чудо. :P

Машкиов пол само се жалат како цело време не' трпеле за време на пмс, а они малку да покачат температура одма ко бебиња се понашаат, готово умираат. Ај нека ги боли истовремено кичма, јајници, гради и све во едно, 12 пати у годината, по недела/две па ќе ги видам како ќе се жалат после. :sakasuste:

Го сонував Груевски бе, Боже сачувај. :ROFLMAO: И' кажувам на другарка, ми вика ааа ти печена си за кај нас у партија. Фала, ама ипак не сум на дроги. :cautious: И двапати се сонував во психијатриска болница како нејќеле да ме пуштат да си одам. А бе некој нормален сон да имав, нееекој. :unsure:

Ај, чао. :D

H

HoT IcE

Гостин
На АлЏезира Балкан вчера се загледав емисија, се викаше Ритам на Балканот и имаше емисија со Влатко Стефановски и за неговата музика, зошто е значајна, што е неговиот стил и за што се залага. Некад се прашувам за што е способна ова мало парче земја, каков човек и каква енергија. Секоја чест Влатко, не дека претходно не те поштував ама вчера се чувстував горд македонец и балканец после кој знае колку време, злато вредиш!

Kajgana Shop

На врв Bottom