До кога Велес ќе се срами со Аце Коцевски?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Читав некаде дека почнала кампањата преку интернет страниците,ама не мислев дека ќе ја силуваат кајгана:)Кога водите кампања редно е да пишувате на кирилица и прегледно,вака светиве букви вмро не се читаат најдобро:icon_lol:
Се откажувам од темава,несакам да учествувам во кампањи.
 
Член од
11 февруари 2009
Мислења
6
Поени од реакции
1
leandra sekoja ti 4est sto ja napustas temava.I redno bese da prekine nekoj da obvinuva koj od koja partija dobil zadolzenija i koj poprvo po4nal so kampanja.Zatoa sto temava e sepak politi4ka i sto toa treba da zna4i deka ako nekoj pisuva na nea pet-sest meseci pred izbori toj pred vreme vodi kampanja?
Ili pak ako mi re4es deka "da u pravo si ama mozes i sam da zabelezis kolku se zgolemi brojot na korisnici po4etnici koi sto odma pisuvaat za politika"..Pa toa e normalno be leandra za eden zdrav prav i razumen 4ovek na eden mesec pred izbori da go zasegne prasanjeto za negovata idnina i na komu ke mu ja dade svojata doverba..
Neznam koga posleden pat si izlegla megu narod ama deneska pogotovo pred izbori..politikata ni najmalku ne e tabu tema i kaj decata od 4to odd.
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Велес е срам за себе, што ќе му е коцевски.
Град на блејд ранер типови контаминирани со оловната смрденарија.
Јас ако би одбрал најчкарт град, тоа би бил Велес(ресенчани не се бунете, одма тука сте, после слатино))
 
А

Адриано

Гостин

ако продолжи овака работата црно му се пишува на велешкиот народ!
 

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
Читам и се изначитав, ама повеке глупости. И тоа се бидува. Ама најмногу ме нервира тоа што овие што не се од велес го бранат. Ќе ве прашам кога последен пат сте поминале по уличињата на ридовите и како се неисчистени улиците? Или поминете и после на форумов дајвајте свое мислење!
А прочитав и оти А.К. бил заслужен што велес има вода за пиење, а јас ќе речам па редно беше да добиеме вода после толку градоначалници од комунистичките партии.А колку, чекавме едно 20-ина години. И одеднаш заслуга.
 
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.956
Kolku zabegani luge ima po voa partiive toa e cudo edno..
Devojcevo so ja otvorilo temava mozebi nema ni pravo glas a pluka li pluka.Aj nejze i da i prostam,mala e ne razbira, ama na tie sto vaka gi ucat decava ne mozam da im prostam,posto osakatuvaat uste edna generacija.
I posle ne ne bivalo,pa kako ke ne bide koga najvazni,najupotrebuvani i najbarani karakteristiki na partiskive aktivisti ( sekoja cest na isklucoci ) se sposobnostite za lizenje gaz na svoite lideri i kandidati i plukanje po drugite..
Tuku aj malku za temava..
Na najgolemiot del od dosegasnite izbori vo Makedonija sum go biral pomaloto od dvete zla.Najcesto izborot bil - "Zmija da te apne ili magare da ti go bapne" - nesto slicno kako sto ke bide na segasnive pretsedatelski izbori.
Lokalnite izbori vo Veles za mene ke bidat prvite izbori na koi stvarno ke imam izbor i mislam deka koj i da pobedi,Ace Kocevski ili Goran Petrov,dobro ke si ja vrsi rabotata.Steta sto ova e sepak samo slucajnost(da imame 2 dobri kandidata) a ne pravilo..

Onie koi vikaat deka Goran Petrov bil anonimus i deka ne znaat nisto za nego eve ja ke im kazam - dobar e covekot - koj ne veruva neka se rasprasa naokolu, Veles e voa ne e New York, i ke vidi deka ne lazam.
A onie so jadat g@mna za Ace Kocevski ili se slepi ili se decista pa ne znaat kakov bese Veles pred on da stane gradonacalnik.Pa on e edinstveniot gradonacalnik so sme go imale so si ja vrsel rabotata,a ako ste setale niz makedonijava vo poslednive 8 godini ke znaete deka e eden od najdobrite ako ne i najdobar gradonacalnik vo MK..
I dosta vise so toa komunjari, bugari i slicni gluposti - naucite nesto novo ,18 godini taa -pa taa,na sekoj normalen covek so ne ide po toa partiskite stabovi preku k@r mu e toa..
 
Член од
16 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
Jas ziveam na levata strana od gradot pa Ace Kocevski gradonalcalnikot veruvajte nema nisto napraveno za ovie dva mandati, ako ne miveruvame slobodno mozete da dojdete i da vidite. Navecer nemame celosno ulicno osvetluvawe nitu pak nekoja ulica ili ulicka ne napraven. Na edna od ulicite iam golema kuka koja vo poslednite ogdini e pred raspaganje i postojano delovi pagaat od nejze. Nikoj ne zivee vo kukata i postojano se alarmiraa opstinskite sluzbenici, megutoa nikoj nisto ne prevzemase, se do pred nekolku dena koga del od opstinstkata administracija dojde na teren. Zarem ova ne e del od kampanjata da ne pridobie nas graganite od levata strana na gradot. Ova se samo eden od mnogute primeri za mojata strana inkaku veruvajte bukvalno nema nisto napraveno, nitu edna klupa nitu pak fontanicka.
 

ilija^veles

Nick Sloter
Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.050
Поени од реакции
41
И јас сум од левата страна и сакам да кажам оти оваа година за прв пат се одвојуваат 35% од буџетот на градот за левата страна. И тоа што ме изненади беше што се чукаат по гради и ке се чукаат допрва. а што е со предходните години колку се одвојувало за оваа страна. срамота е да се молиме ние помладите да стават ограда на едно игралиште од каде топките одат во вардар а никој не сака да слуша ама нема да го кажам оти ке речете и овој е партиски војник.
 
Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
Vo Veles veke 9 godini e gradonacalnik Ace Kocevski.No nisto ne stori za gragjanite.Ni im gi olesni uslovite za ziveenje,ni pa od Veles napravi evropski grad (kako sto velese toj).....ah da ke zaboravev pa nasiot gradonacalnik ni napravi eden kup fontani,ogromni spomenici..No za zal i tie ne funkcioniraat!Zosto neli povazen e licniot profit od celata rabota a ne funkcionalnosta i kvalitetot.Lugeto od levata strana na rekata Vardar kako da zaboravija deka ziveat vo Veles.Se okolu niv tolku mnogu potsetuva na nekoe zapusteno naseleno mesto.Kade sto natalitetot e sveden na nula.A naprotiv ima premnogu mladi luge...pred koi e idninata.No ne idnina so nasiov ni segasen( uste kratko vreme)gradonacalnik.
ova e cista politicka manipulacija od tvoja strana toj sto te nateral da pises ne ti kazal deka ace kocevski e pocituvan i priznat gradonacalnik od site velesani ili pak od pogolemiot broj osven od vas na koj gruevski ne vi dava da vidite sto realno se slucuva vo drzavava
 
Член од
16 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
E jas mnogu sakam da znam koj me manipulira i dali znam sto e manipulacija. Ne treba nekoj da me zasenuva polticki ili veke uste neznma kako za da znam deka nikoj ne reafira za ulicnoto osvetluvanje i pokraj toa sto redovno sekoj den reagiram, ne treba nekoj so mene da manipuira sto veruvajte cetiri godini bev del od javnite raspravi za bucetot na opstinata i nikogas gradonacalnikot ne ne stavi vo obzir za gradenje ili pak za nesto drugo. Nikoj ne moze da mi objasni nitu da manipulira so mene koga jas znam deka kolite na moi prijateli se iskrseni od ulicite na levata strana na gradot. ne treba nekoj da manipulira so mene za da vidam deka ne se obiduvase tolku godini da go napravi patot na rakrsnicata kon vlaskata crkva pa sega mu tekna na gradonacalnikot da popolni dupka kolku za izborite. E ne moze so toa da me zalaze i da glasam za nego a veruvam deka i drugite gragani na levata strana na gradot me podrrzuvaat.
I uste nesto da kazam jas rabotev i so urbani i so mesni zaednici i gradonacalnikot nikogas ne prfakase incijativi od ovie urbani zaednici a zosto kazete pa da vi ja kazam vistinata?
 
Член од
16 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
Деновиве се почесто забележувам како на левата страна од градот каде што и живеам постојано нешто се прави, постојано доаѓаат луѓе од општинската администрација па дури и градоначалникот. И се би било убаво кога сето ова би се случувало многу порано и да е направено како што треба. Постојано некои делови од улици се поправаат, но тоа се да не речам „одвишок крпеници“. Еден дел е циментиран, а остатокот со се прави со коцки.Смешно е да се гледа.Само ме интересира градоначалниче дали овие крпеници ги гледате во опусот на најдобра општина во Македонија. Јас навистина во делот каде што живеам нема една улица која е направена, нема ни една улица каде има соодветна патна структура и каде граѓаните без проблем ќе можат да минуваат пеш и со возила. Почнуваат да се поплнуваат дупки по улиците и со тоа се обидуваат да го оправдаат фактот дека сепак општината мисли за доброто на граѓаните. Градоначалниче зарем овие пополнети дупки за вас изгледаат добро за вас? Јас никако не можам да се сложам со фактот дека овие таканаречени поправки може да го семнат мислењето за вас. Јас навистина сум запрепастена од начинот на кој делува општинската администрација и градоначалникот. Се чувствувам како да сум граѓанин од втор ред. Зарем треба да добиеме трошки и тоа само за време на предизборна кампања. Зарем не заслужуваме улиците да бидат направени целосно, барем тоа треба секој лаик да го сфати, а не некој што е во општина и што работи со таа проблематика.

 
Член од
16 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
3
ova se krpenicite na ace kocevski zarem ova neli e degradiracko za nas?

veles 002.jpg

veles 003.jpg
Деновиве се почесто забележувам како на левата страна од градот каде што и живеам постојано нешто се прави, постојано доаѓаат луѓе од општинската администрација па дури и градоначалникот. И се би било убаво кога сето ова би се случувало многу порано и да е направено како што треба. Постојано некои делови од улици се поправаат, но тоа се да не речам „одвишок крпеници“. Еден дел е циментиран, а остатокот со се прави со коцки.Смешно е да се гледа.Само ме интересира градоначалниче дали овие крпеници ги гледате во опусот на најдобра општина во Македонија. Јас навистина во делот каде што живеам нема една улица која е направена, нема ни една улица каде има соодветна патна структура и каде граѓаните без проблем ќе можат да минуваат пеш и со возила. Почнуваат да се поплнуваат дупки по улиците и со тоа се обидуваат да го оправдаат фактот дека сепак општината мисли за доброто на граѓаните. Градоначалниче зарем овие пополнети дупки за вас изгледаат добро за вас? Јас никако не можам да се сложам со фактот дека овие таканаречени поправки може да го семнат мислењето за вас. Јас навистина сум запрепастена од начинот на кој делува општинската администрација и градоначалникот. Се чувствувам како да сум граѓанин од втор ред. Зарем треба да добиеме трошки и тоа само за време на предизборна кампања. Зарем не заслужуваме улиците да бидат направени целосно, барем тоа треба секој лаик да го сфати, а не некој што е во општина и што работи со таа проблематика.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom