До и Од модераторот на подфорум Религија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
И уште еден предлог, новите теми од Религија да не одат во лентата Нови теми на почетната страна. Така само уште од почеток се привлекуваат членови кои и не би дошле во Религија да не го виделе провокативниот наслов и тие што читаат и придонесуваат редовно во Религија би биле поштедени од нивните (не)размислувања.
Форумот е за сите и секој може да пишува каде сака. Оценката дали некое размислување е добро или не е субјективна. Постои опција за одговарање и постои опција за игнор, ако не сакаш да читаш некои членови.

Добредојде за новиот модератор. Нека е со лесно!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
E aj otklucete ja za Osho. Oshoevecot ima pravo.
Ima Kup bespolezni temi koi nosat "kvalitet" neli ;)
Sto da ne se otvori i taa za i tamu da prodiskutira narod. Ne deka mnogu ke go podigne nivoto bidejki sekoj moze da pise sto na um to na drum. Ama, ne e tolku zanikade temata kako drugi koi se seuste aktivni

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
E aj otklucete ja za Osho. Oshoevecot ima pravo.
Ima Kup bespolezni temi koi nosat "kvalitet" neli ;)
Sto da ne se otvori i taa za i tamu da prodiskutira narod. Ne deka mnogu ke go podigne nivoto bidejki sekoj moze da pise sto na um to na drum. Ama, ne e tolku zanikade temata kako drugi koi se seuste aktivni
Темата како тема си е супер... се зависи од тоа кој ќе пишува во неа, таква и ќе биде...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Темата како тема си е супер... се зависи од тоа кој ќе пишува во неа, таква и ќе биде...
Човек, се што се пишува на таа тема е копирања на англиски од други места (книги/есеи/извадоци).
Прави го тоа на твојот профил, ете ќе доаѓаме ќе читаме...
Целата тема за Ошо се вадени текстови и ништо друго. И нормално по некое бладање (знаеме од кој)....

Ако има кој да пишува (не да копира, да пишува свои размисли, обработки на философијата и праксата на Ошо) ок нека ја отворат онака... бесцелно е...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Човек, се што се пишува на таа тема е копирања на англиски од други места (книги/есеи/извадоци).
Целата тема за Ошо се вадени текстови и ништо друго. И нормално по некое бладање (знаеме од кој)....

Ако има кој да пишува (не да копира, да пишува свои размисли, обработки на философијата и праксата на Ошо) ок нека ја отворат онака... бесцелно е...
Па има де ете ја ко на пример... :)

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.415
Поени од реакции
5.085
Гледам освежен е подфорумов и тоа е добро, не сум навратил долго време, единствено заради што беше уништен квалитетот од одредени членови, континуирано пишувајќи за една иста работа која или не ја разбираат, или се прават дека не ја разбираат, а во ниеден случај не даваат дефиниција (барем нивна) за она што го дискутираат (тука пред се се однесува на атеизмот кој е јасно дефиниран).

Можам да забележам дека не само јас, туку и други членови не се активни како порано, поради појавата на троловите (без навреда).

Бидејќи нивното однесување тука е скоро константен оф топик, повторување и напади врз членовите (ад хоминем), предлагам што е можно построги санкции за нив.
Се во интерес на подобрување на квалитетот на подфорумот. Подобро е да има двајца членови кои разумно дискутираат отколку сто што тресат глупости.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Taka de.
Za razlika od onaa na Dzurdzo koja bi gi zamolil moderatorite da ja prefrlat vo soosvetniot podforum za Seir. Onaa za budizam=ateizam so anketata.
Bidejki e apsoltuno smesna i nedovetno postulirana. Ne nosi kvalitetna diskusija, oti e pogresna i normlano, sto drugo od Dzurdzija i moze da se ocekuva.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ако нема продуктивна дискусија, темата сигурно ќе си добие клуч. Има кој да го процени тоа.
Не можат сите желби да бидат задоволени... Еден сака таква тема, а друг ја смета за сеир. И како да му се удоволи на двајцата во исто време? Никако.

А за темата OSHO, и нејзиното можно ре-отварање ќе бидите известени во текот на вечерва. Моментално ја разгледувам.

---
едит: не забележувате дека бришам непотребни коментари?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ете @Николa гледаш зошто не може да се дискутира на тема Ошо, оти нема со кој да дискутираш... сите веќе си напраиле свои лажни престави за тоа што како бил Ошо и се држат до нив ко слепи за стап... Ај ако не ќе отворам нова тема за Ошо од ново...па ти контролирај таму строго... Имаш од мене дозвола :D... не озбилно...:)
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 19:49 ---
На тебе се чека Никола...?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ете @Николa гледаш зошто не може да се дискутира на тема Ошо, оти нема со кој да дискутираш... сите веќе си напраиле свои лажни престави за тоа што како бил Ошо и се држат до нив ко слепи за стап... Ај ако не ќе отворам нова тема за Ошо од ново...па ти контролирај таму строго... Имаш од мене дозвола :D... не озбилно...:)
--- надополнето: 2 февруари 2013 во 19:49 ---
На тебе се чека Никола...?
Дали терминот "ќе бидите известени во текот на вечерва" ве асоцира на нешто што би се случило во блиска или далечна иднина?

Морало да има доволна причина за темата да биде заклучена од АДМИН!
Ќе дадете ли вие исто доволна причина за да ја одклучам?, или само ќе потврдувате дека со право била под клуч толку време?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Дали терминот "ќе бидите известени во текот на вечерва" ве асоцира на нешто што би се случило во блиска или далечна иднина?

Морало да има доволна причина за темата да биде заклучена од АДМИН!
Ќе дадете ли вие исто доволна причина за да ја одклучам?, или само ќе потврдувате дека со право била под клуч толку време?
Ок затоа и реков нова да се отвори... Ајде види што како па кажи... Јас се гасам... Поздрав...:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе немојте денес нагли одлуки за било што.

(едитирано од модератор)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Ова колку само да пишеш или...?
.
Инаку темата си беше ок за Ошо, арно ама ботови едно чудо се насобраа. Абе стап само.....и ќе си има ред. Е сега со некои идиоти нема искачање на крај....јебеш га, цела планета пати од таквите.

Kajgana Shop

На врв Bottom