Toa dali e uspehot niven pogolem i dali se Makedonci ,ne znachi deka treba niv da gi precekuvam.Nit me interesira vaterpolo,niti karate..Gleam Fudbal,kosarka i rakomet i tie reprezentacii ke gi gledam i ke gi slavam,ako zasluzat normalno.Banalno e da sporeduvate uspeh na vaterpolisti,kolku e po naglasen sportot vo svetski ramki tolku potesko da se ostvari dobar rezultat..Konkurencijata go nalaga toa.Okej vaterpolistive osvoja dobro mesto,ali kolku deca u evropa ili eve kaj nas idat i si igraat vaterpolo,treniraat se borat za uspeat? a posle sporedi so rakometot.Samotot toa sto reprezentacijata vestacki beshe sozdadena,oni mozhe se borat ko Makedonci ama fakt e deka imaat site poteklo od Srbija,i pricina sto igraat za nas e toa sto kaj srbite nema mesto.Da mislite deka Makedonija ja izbrale radi ljubov pred srbija e naivno mnogu.
I preku kur od glupi muabeti od tipot na Najcevska,deka sme gi forsirale odredeni reprezentacii.gi gledam onie sportovi sto se popularni i rezultatot tamu mi e biten.Za kajakarsvtvo,podobranstvo,karate i tn,svaka cast i za niv,ako nekoj go glea toa neka ide i neka gi preceka.
Не сте виделе вие успех, па за тоа се палите сеа и на една победа на репрезентација. Се бореле, океј гледаме дека се борат.. ама на крајот се памтат резултатите, а нас не ни се баш сјајни како што гледам.
И баталете тоа нас не ни се битни медали, ние сме борбена репрезентација.
Борбена репрезентација без медал.. = ништо.
Оди слободно пречекувај ги, никој не ти забранил.
Ама разграничете пречек за успех на првенство и пречек за тоа што биле борбени.
Оти не отидовте пред да заминат за Србија, кога имаше ревијален натпревар во Кале, и така може да им се дај поддршка/почит.
Или тогаш не ни знаевте дека ќе одиграат. (чест на исклучоци)
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 18:09 ---
Па што не им правиш пречек на каратистите ако си патриот ти, они од секое првенство се враќаат со куп медали.
Збориме за спортови како што се ракометот, фудбалот, ватерполото, кошарката.. каде што се одржуваат настани еднаш на 2 или на 4 години.
Пишав во прв пост, како што сме тргнале на аеродром треба да се изгради хотел/мотел, оти ние секаде, на секое првенство се бориме, па на секое пречек да им прајме.