Дочек на ракометарите

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
За мене репрезентација во ватерполо и во ракомет речиси исто значење има(нели, ако си патриот* нема што да делиш на јак спорт слаб спорт...), знаеме сите дека ракометот е далеку по популарен спорт од ватерполото, ама не смее да се заборави дека ние во Македонија еден базен имаме, дали и тој е во функција како треба, со толку малце вложувања сме се пласирале на СП, ЕП и на Универзијада каде имаме бронзен медал.
Ама добро, другите ова веќе го доживеале и преживеале, кај нас сеа иди, прашање е дали ќе се задржи..

*јако е сеа да си патриот..
Забегавме од темата ептен.
Па што не им правиш пречек на каратистите ако си патриот ти, они од секое првенство се враќаат со куп медали.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
E i uste ova,gleam si pishal eden bazen iame,i deka so malce vlozhuvanje sme stinale do Ep i univerzijada.Da te popravam do pred nekoa vreme nemavme ni eden asalen bazen,nieden od ovie igraci ne e izgraden kako igrac u makedonija,i neznam so koj pamet forsiraat vakvo gradenje na reprezentacija...Da ne bea site igracu uvezeni so ovoj bazen i so vakvi uslovi ne 15 -5 tuku 115 -5 ke gubevme..
E bash sea radi patriotizam,ke idam paraglajderistot prv sto beshe baklji pred kukja ke mi palam,iako neam blage veze sto e forata so toj sport.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Toa dali e uspehot niven pogolem i dali se Makedonci ,ne znachi deka treba niv da gi precekuvam.Nit me interesira vaterpolo,niti karate..Gleam Fudbal,kosarka i rakomet i tie reprezentacii ke gi gledam i ke gi slavam,ako zasluzat normalno.Banalno e da sporeduvate uspeh na vaterpolisti,kolku e po naglasen sportot vo svetski ramki tolku potesko da se ostvari dobar rezultat..Konkurencijata go nalaga toa.Okej vaterpolistive osvoja dobro mesto,ali kolku deca u evropa ili eve kaj nas idat i si igraat vaterpolo,treniraat se borat za uspeat? a posle sporedi so rakometot.Samotot toa sto reprezentacijata vestacki beshe sozdadena,oni mozhe se borat ko Makedonci ama fakt e deka imaat site poteklo od Srbija,i pricina sto igraat za nas e toa sto kaj srbite nema mesto.Da mislite deka Makedonija ja izbrale radi ljubov pred srbija e naivno mnogu.
I preku kur od glupi muabeti od tipot na Najcevska,deka sme gi forsirale odredeni reprezentacii.gi gledam onie sportovi sto se popularni i rezultatot tamu mi e biten.Za kajakarsvtvo,podobranstvo,karate i tn,svaka cast i za niv,ako nekoj go glea toa neka ide i neka gi preceka.
Не сте виделе вие успех, па за тоа се палите сеа и на една победа на репрезентација. Се бореле, океј гледаме дека се борат.. ама на крајот се памтат резултатите, а нас не ни се баш сјајни како што гледам.
И баталете тоа нас не ни се битни медали, ние сме борбена репрезентација.
Борбена репрезентација без медал.. = ништо.
Оди слободно пречекувај ги, никој не ти забранил.
Ама разграничете пречек за успех на првенство и пречек за тоа што биле борбени.
Оти не отидовте пред да заминат за Србија, кога имаше ревијален натпревар во Кале, и така може да им се дај поддршка/почит.
Или тогаш не ни знаевте дека ќе одиграат. (чест на исклучоци)
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 18:09 ---
Па што не им правиш пречек на каратистите ако си патриот ти, они од секое првенство се враќаат со куп медали.
Збориме за спортови како што се ракометот, фудбалот, ватерполото, кошарката.. каде што се одржуваат настани еднаш на 2 или на 4 години.
Пишав во прв пост, како што сме тргнале на аеродром треба да се изгради хотел/мотел, оти ние секаде, на секое првенство се бориме, па на секое пречек да им прајме.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Znam kako ide u Makedonija so euforijata,zatoa pola sala beshe prazna so Bosna koa igravme posledna utakmica kvalifikacii..Iako tamu podrskata trebashe najaka da bide bidejki mozhevme das e lizneme pred vreme.Muabetot e ne baram nesho mnogu,dovolno mi e da mozham da navivam za makedonija na evropsko ili svetsko,za razlika od fudbalot kade site sme za Italija,Germanija i tn.
I izvinuvanej za latinicata ako ne se chita,ne pishuvam od doma:)
I koa ke si zamine ovaa generacija,samo slatki spomeni ke vi bidat precukavnjata..Do pred nekoja godina samo si sanjavme za vakvo nesto..i se palevme na nereseno protiv holandija u fudbal.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^^ Абе ова кажувај на некого друг не мене и на дечкото погоре...ние не рековме дека готово успех постигнавме и дека кој знае што ќе направиме за пречекот, него те цитирав за тоа што не ми се допадна, а тоа беше дека ако сме чекале требало да сме ги чекале и ватерполистите.А тие ни оддалеку не се на рамниште на ракометари, а за спортовите е како што ме подржа димитар.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
E i uste ova,gleam si pishal eden bazen iame,i deka so malce vlozhuvanje sme stinale do Ep i univerzijada.Da te popravam do pred nekoa vreme nemavme ni eden asalen bazen,nieden od ovie igraci ne e izgraden kako igrac u makedonija,i neznam so koj pamet forsiraat vakvo gradenje na reprezentacija...Da ne bea site igracu uvezeni so ovoj bazen i so vakvi uslovi ne 15 -5 tuku 115 -5 ke gubevme..
E bash sea radi patriotizam,ke idam paraglajderistot prv sto beshe baklji pred kukja ke mi palam,iako neam blage veze sto e forata so toj sport.
Нека ти текна женска ракометна репрезентација со каква екипа ги направи најголемите успеси во Европа, или тогаш нас сеедно ни беше кој играат во репрезентација, а сега ќе одбираме демек Срби играле, па нема да ги поддржуваме.
Мешаш навивање со пречекување.
Заеби, неможам да се докажувам. Реков, ако мислите дека треба да се пречекаат, слободно, никој не ви забранил :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.251
Поени од реакции
18.193
Нека ти текна женска ракометна репрезентација со каква екипа ги направи најголемите успеси во Европа, или тогаш нас сеедно ни беше кој играат во репрезентација, а сега ќе одбираме демек Срби играле, па нема да ги поддржуваме.
Заеби, неможам да се докажувам. Реков, ако мислите дека треба да се пречекаат, слободно, никој не ви забранил :)
Ama mislam u ova sum u pravo,se vide koa po nekoe vreme pukna balonot,raprezenacijata u zenski rakomet ni e sranje sea(u sporedba so prethodno)..Toa ke se desi i u vaterpolo dokolku ne izgradat reprezentacija so mozok,a ne za instant rezultat.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.908
Поени од реакции
16.166
Сфаќај сарказам;)
Ama mislam u ova sum u pravo,se vide koa po nekoe vreme pukna balonot,raprezenacijata u zenski rakomet ni e sranje sea(u sporedba so prethodno)..Toa ke se desi i u vaterpolo dokolku ne izgradat reprezentacija so mozok,a ne za instant rezultat.
Ќе видиме, да не збориме пред време само.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Види Фотос - не се баш мали „вложувањата“ во ватерполо репрезентацијата, верувај. :) Не ми е зборот за натурализираните играчи, тоа не ми пречи воопшто, но не се за жалење ватерполистите.

Според мене, најубаво за дочеков ќе биде да нема ништо организирано доколку не завршиме погоре од 6то место. Нека биде спонтано, онака кој сака ќе иде, без пропаганди и реклами. Ако биде погоре од 6то, тогаш и „резултатски“ заслужуваат дочек, оти тоа Е голем успех.

Јас ќе одам секако, затоа што сакам ракомет, од 7 години пратам ракомет, омилен спорт ми е покрај фудбалот. Кому ватерполото му е омилен, може да ги пречека ватерполистите, никој не треба да му замери... :)

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Momci mislam deka nema da ni prestavuva teshkotija da otideme i da im kazeme barem edno fala sto ja prestavuvaat nasaata drzava MAKEDONIJA, bilo koe mesto da osvojat
--- надополнето: 22 јануари 2012 во 18:58 ---
Momci mislam deka nema da ni prestavuva teshkotija da otideme i da im kazeme barem edno fala sto ja prestavuvaat nasaata drzava MAKEDONIJA, bilo koe mesto da osvojat

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Маслова - голман
Гордана Нацева - голман
Индира Кастратовиќ -бек
Мими Чупиќ - центар
Абрамова - центар
Лариса Кисељева -крило
Валентина Радуловиќ -крило
Тања Велкова - пикер
Биљана Наумовска - бек

Клара Боева -бек (дете во кое беше иднината)

7 место на Светско 97ма

Кој сум го заборавила нека ми прости, но сигурно бил на клупа и не влегол. Овие беа непобедливата постава. Да преброиме Македонки: Нацева, Мими, Валентина, Биљана и Клара.
Дали Кастратовиќ е најголема Македонка од сите нас? Најдобар стрелец на светско, лидер на Кометал и лидер на репрезентација. Значи без разлика дали некој не е роден во Македонија, сепак знае да го цени дресот повеќе од било кој. Дај боже некаде да се роди Македонка која ќе ја наследи, но веќе ако игра под нашето знаме треба и да даде се од себе за него.
Ватерполо репрезентација во кој базент ќе ја создававме? Сега штом има услови, ќе има и повеќе Македонци но никогаш не се на одмет оние кој условно ги купуваме за репрезентација.
И што ако фудбалска се сите Македонци кога не срамат со чесни исклучоци. Ни затребале такви фудбалери.
А за останатите спортови што треба да се споменуваат и подржуваат треба, само да не испаднеме како еден бугар прееска на прашањето кај сте во шампионатите он стави линк од гимнастика во женска конкуренција биле први :icon_lol: Се знае кој се спортовите кој предизвикуваат најголемо внимание и најголема минутажа, сепак се амбасадори.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.917
Поени од реакции
73.253
Милева Велкова, не Тања :D
Освен ако не мислиш на Тања Медвед:D

Главната си ја заборавила, Анжела Платон :D

M

Mario Gómez

Гостин
Сите што пишат постови и го одобруваат натурализирањето на играчи и ставаат лајкови на тие постови, први беа на темите за светското у фудбал лани да ги нападнат германците демек натурализирале играчи, а всушност они немаа ниту еден натурализиран играч. Ве молам имајте константно мислење за некои работи, пошо е смешно. Јас немам изградено став за тој феномен во модерниов спорт.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.610
А сеа као демек иаме базен у секое маало. Базените се тие истите порано барем имаше нормални услови за тренинг(имаше парно и беше топло) а сега тоа не е случај. Температурата на водата е нешто под нормалата но тоа се издржува додека воздухот(просторот) е далеку од оптималната температура. Пливањето беше спорт со најмонгу претставници на ОИ со ОСТВАРЕНА олимписка норма, што денес е незамисливо за некој од моменталните кандидати за "фаќање" на олимписка норма. Е сега едино од оваа македонска репрезентација што е позитивно беше тоа што големиот базен функционираше до крајот на декември месец што не беше случај во последниве неколку години. А тоа што се форсира вакво градење на репка нека не те чуди пари се у игра,, Како и да е да не идеме толку офф топик сепак ова е тема за ракометарите!

H

HITCH

Гостин
Кој може да ја заборави лудата Велкова, БРЕМЕНА ИГРАШЕ! :love: Инаку, овој народ знае да ги награди играчите кои играат со срце за Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom