Доселувањето на Албанците во Македонија

?

..........

Гостин
Абе НЕМ(мтур)-о, не се сили мајката, не рипај како прле пред магаре чекај малку.

Во турските тефтери пишува дека Албанците ги терале Ромите да се потпишуваат како Албанци?

Немтур немој вака... Хахаха... Башка интервенција се очекува одма... Албанци кај тато дома... Не тука...
Ај мајкатааааааа. ....

абе ти ги прочитав сите постови ти уште каква навреда не кажа за Македонија и македонците.....па се навреди оти албанец ти напиша и кој си ти да забрануваш кој како да ги нарекува Албанците кога сами се викате така тоа нее ниту пцовка ниту навреда........
А во турските тефтери никаде не пишува албанец се пишува само албанци не...........

а и точно е дека албанците се доселеи во најголем број во последните 50 години , бегајки од режимот на албанија во тоа време............јас имам 22 години и сум жив сведок на доселување на 150 000 Албанци од косово за време на НАТо интервецијата.........:helou:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Шо сторе бе толку глуп си бил ти?

Кодра фура, кај се наоѓа? Што означува на Македонски? И крај!

Не ни сакам да разговарам за топонимија, и разрешување нејзино по сопствен јазик.
Секој јазик декодира извесни топоними, така да дури и латините можат да декодираат топонимија славјанска! И што ?

Не е за топонимијата, ама нема да разбереш оти не се истакнуваш над овциве, туку си како онаа што прва го превзема чекоро и по неа сите останати.

Па уште ми кажуе индијански топоними... цк цк цк цк

Интернет бе, кој не ќе седне, кој не ќе кажи "мислење".
Кодра Фура и крај значи????Како бе не сакаш да разговараш за топонимија???Па топонимите се најдобар доказ за тоа кој прв бил на една територија.Не ти требаат турски тефтери и италјански археолози.
Селце,Бродец,Вејце,Вратница,Св.Петка,Матејче,Липково... vs Кодра Фура???
Па и уште Вевчани го напрај албанско ејјј :pos2:.Турска нога не стапанала во Вевчани за време на ропството,целиот данок кој требало да се плаќа на Султанот се оставал пред влезот во селото,ама види богати 500 Албанци-православни имало пред 100 г. цк цк цк цк
Уште не кажа една албанска фамилија во Вевчани.Чекаме...
Индијанските топоними си ги доби знаеш зошто.;)

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
чек чек...
...ме интересира од коај постои Албанска држава?
Ме учеле дека после 10 век натаму негде се оформила, од германец. Како ли беше сторијата не ми текиња сеа добро.
А пак до тогаш постоеле на тетиторијата на албанија само племиња.

Народ имало, а држава не!?:nesum:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Македонска држава се створи во 1945 година, а кога требаше да се одвои територијално од Југославија, Македонците мораше да фалсификуваат во Референдумот за да се одделат од Југославија.
Зошто? Ја мислам дека не се чуствувале Македонци.

Од сите Југословенски народи, само Македонците до ден денешен тагуваат по Југославија.

Ај мајкатааааааа. ....

абе ти ги прочитав сите постови ти уште каква навреда не кажа за Македонија и македонците.....па се навреди оти албанец ти напиша и кој си ти да забрануваш кој како да ги нарекува Албанците кога сами се викате така тоа нее ниту пцовка ниту навреда........
А во турските тефтери никаде не пишува албанец се пишува само албанци не...........

а и точно е дека албанците се доселеи во најголем број во последните 50 години , бегајки од режимот на албанија во тоа време............јас имам 22 години и сум жив сведок на доселување на 150 000 Албанци од косово за време на НАТо интервецијата.........:helou:
Ова се паламудења, далеку од темата.

Значи ја испаднав фер и дадов некои документи со кои мање више се поткопува позицијата на Блажевски и останатите МАНУвци, кои и самите тие да не се сигурни во своите ставови, полека полека го тргаат газето од одговорност, како на пример Старделов.

Јако ќе биде до крај... Ако има крај.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Македонска држава се створи во 1945 година, а кога требаше да се одвои територијално од Југославија, Македонците мораше да фалсификуваат во Референдумот за да се одделат од Југославија.

Од сите Југословенски народи, само Македонците до ден денешен тагуваат по Југославија.
После кој кого провоцирал. ццц

Убоо прашав.
Историски кога е запишано дека е создадена Албанската држава.

Инаку за Македонија има податоци за постоење како ,,Македонија,, над 7000 години. :toe:

?

..........

Гостин

сакаш да кажеш дека се осамостои со нелегален референдум......изнесуваш овде навреди против македонската нација и држава ....а и самиот ти јадеш од неа ..:nesum: па браво браво секоја чест .....
и после плачете:tapp:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
[zEUs];2946379 напиша:
После кој кого провоцирал. ццц

Убоо прашав.
Историски кога е запишано дека е создадена Албанската држава.

Инаку за Македонија има податоци за постоење како ,,Македонија,, над 7000 години. :toe:
А ти знаеш што е држава? Не знаеш. Трк до љубов и секс, таму не треба многу знаење.

?

..........

Гостин

Ова се паламудења, далеку од темата.

Значи ја испаднав фер и дадов некои документи со кои мање више се поткопува позицијата на Блажевски и останатите МАНУвци, кои и самите тие да не се сигурни во своите ставови, полека полека го тргаат газето од одговорност, како на пример Старделов.

Јако ќе биде до крај... Ако има крај.
како бе паламудења...кога така е 150 000 во 1999-2000 треба ли докази за тоа кога сите форумџии се живи сведоци:tapp:

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
А ти знаеш што е држава? Не знаеш. Трк до љубов и секс, таму не треба многу знаење.
Има...
... скуптири, камења триста чуда за постоењето на ,,Македонија,,.

Па затоа те прашуем убоо од кога има постоење за ,,Албанија,, ...било какви.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
Zaboravija koga od samostojuvanjeto na Albanija vo 1912 pa se do 50-te, nasilno gi iseluvaa albancite od nivnite domovi, nad 150.000, posebno tie od Tetovsko, pa i od Skopsko. Bratucedite na mojot dedo se seuste tamu, tie ni kazuvaa. A da ne zboruvam za od Kosovo, od tamu izbrkaa 300.000 albanci, se bese taka ubavo isplanirano od Beograd, ima i dokumentirani fakti. Mameto na Ivo Andric. Ali sve se vraka, fala Bogu.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Zaboravija koga od samostojuvanjeto na Albanija vo 1912 pa se do 50-te, nasilno gi iseluvaa albancite od nivnite domovi, nad 150.000, posebno tie od Tetovsko, pa i od Skopsko. Bratucedite na mojot dedo se seuste tamu, tie ni kazuvaa. A da ne zboruvam za od Kosovo, od tamu izbrkaa 300.000 albanci, se bese taka ubavo isplanirano od Beograd, ima i dokumentirani fakti. Mameto na Ivo Andric. Ali sve se vraka, fala Bogu.
Давај документи и факти.Слободно.

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Ти целиот на офчпјна смрдиш мене за чорапите најде да ми збориш,али ај
нема везе тоа што во турција се иселени турците од Македонија,а со нив и торбешите пошто од незнаење и мешање на нација со религија се сметале за турци иако незнаеле два збора турски,дури иденес дома говорат македонски, по дома ти велиш дека биле Албанци е небиле Албанци бе батка, тие политики на заплашување на торбешите да се пишат Албанци и дека ако не се пишат Албанци несе муслимани помина,има многу примери на такви Албанци тазе,од македонски муслимани шо со врбување станале Албанци,и лично познавам такви не треба да ми кажуваш и чим си запнал дека сте милиони во турција бидете бе кој ви брани ако сакате сите фатете таму и во албанија и во правосте автохтон народ сте тука, зелки и шипинки од секогаш имало во македонија

Ова ти е 4 пост по ред, каде прекршуваш правило на однесување.

Не сум модератор, ама некој модератор или супер модератор ќе те банира и ќе одмараш неколку дена, ако не недели, ако не месеци.
Не мавај со главата во ѕид. Ти пречи тоа што албанците се моќни моментално на балканот, како и на останатите како тебе, и паламудиш и валоризираш ваква лоша енергија.
Разбери дека и ти, и таквите како тебе, на глава да се наместите нема ама ништо, ама тотално ништо да превземете и да имплементирате, што се однесува на албанскиот народ, култура, традиција, инсторија, археологија, етнологија, целосна онтологија!

Значи ми е мака да се замарам со тебе, оти не си некој фактор, да имаш ум, немаш сум го гледал тоа на форум религија, да се истакнуваш инелектуално или духовно, во никој случај, така да, немаш влијание бе дете, оди легниси, одјависе од форум, да не ти се зголеми казната, па да јадеш перманентен бан.

Не се секирај, ни ти не ги сакаш шЌиптарите ама ни они не те сакаат тебе.

Албанците ги избркаа во Турција!

[zEUs];2946395 напиша:
Има...
... скуптири, камења триста чуда за постоењето на ,,Македонија,,.

Па затоа те прашуем убоо од кога има постоење за ,,Албанија,, ...било какви.
Скулптурите не се доказ за постоење на нација и идентитет.
Тоа го знаат сите добри интелектуалци, а некој кај нив бара нација, по малку идентитет, и што уште не.

Оној што има идентитет, не се колеба за истиот.

?

..........

Гостин
Самата тема е навреда за албанската нација, па еве трпам.

Ќе трпиш и ти, ако не, крастајче...
Нема јас што да трпам јас живеам во ова држава и ја почитувам ...не е битно каква вера и националност сум.....живеам во град каде што нема албанци а сепак немам никакви предрасуди према нив ..ниту пак ми смета тоа што имат најголеми права како никаде на друго место во светот...ако си се избориле тоа е демократија не ми смета ...............АМА МИ СМЕТА КОГА ЈА ВРЕГАТе МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКАТА НАЦИЈА...како можи да сте толку неблагодарни ..150 000 еееее 150 000 од косово само во периодот откога јас сум роден ..и ти сега ни попуваш дека сте Албанците се населени пред македонците тука:uvo:

P

Princ

Гостин
Вака сега.

Јас темава не ја заклучувам ни под разно, друг ако сака, нека повели.

Јас што ќе направам.. ви поставувам ултиматум да дискутирате ко што треба. Ќе дискутирате со доблест, со разум, со почит према чувствата на другиот (кој и да е тој), или нема да дискутирате (кој и да е тој), односно ќе бидете банирани од тема, а можеби и од форум ако ептен запнувате ко некои други славно паднати херои.

Од овој момент, се пријавувам на темава и активно ја следам.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Мислим дека само некој факт, доказ од кога постоела некоја територија наречена Албанија би бил доволен да се реши мистеријата...
...пред наша ера не сум прочитал, разбрал дека постоела некаква Албанија.
Па тогаш како можело заедно со Александар Македонски да имало Албанци (ова највише ме исфустрира кога некои Албанци велеја дека тогаш имало и нивни).

Но и подоцна...
...од кога се појавени Албанците!?

За нас знаеме од кога сме. Знаеме дека постои доста одамна и дека со доаѓањето на словените не се избегани, изубиени Македонците... тоа едноставно не остварливо е.
Словените се населиле на териториите на Македонија... живееле заедно (мн подобро од тоа денска Албанците и Македонците) ...имало мешани бракови тогаш.

Па ме интересираше само...
... податоци било какви за првото постоење, појавување на албанците.
то.

Kajgana Shop

На врв Bottom