Досегашната работа на власта 2017-2023

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.441
Поени од реакции
5.940
Еве веќе изминаа шест и пол години откако новиот режим го замени стариот.
Ако се повлече црта за досега сработеното, до каков заклучок ќе се дојде?
Тригер за оваа тема се смешните потези кои ги влечат откако започна инфлаторната криза која го сроза денарот во поглед на купувачка моќ а кој смешно се држи сеуште на 61,5 за Евро.
Шминкерско популистички мерки на сите страни, но ништо долгорочно, све је купи ден помини, тотално лишени од визија за иднина, за стопирање на хоророт на белата чума и иселувањето кои тек сега започнуваат да ги даваат суморните дивиденди т.е. фалеле преку 10К работници во приватниот сектор во овој момент. Њама деца, њама млади.
Ужасно лошата економска политика се надоградува на лошиите инфраструктурни потези и катастрофалната навдорешна политика. Не сум сигурен дека има барем нешто позитивно да се каже, ако сепак има би било добро да го прочитаме.
Можеби тоа што има помалку пресија и цензура/самоцензура во поглед на минатата власт (во тоа време не смееше на форумов да се отвори подфорум политика :icon_lol:) но тоа е далеку од доволно. Старите проблеми останаа, некои турнати испод тепих, некои драматично наголемени. Здравство образование, правосудство...сето тоа останува како и низ сите овие 32 години независност т.е. симфонија на ужасот.

Што мислите за досегашнот владеење на овој режим, кои се вашите заклучоци во поглед на овие шест и пол години?
 

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
3.885
Поени од реакции
8.720
Што мислите за досегашнот владеење на овој режим, кои се вашите заклучоци во поглед на овие шест и пол години?
Се убаво кажа, се полошо и полошо е.

Мене моментално повеќето членови од поширокото семејство живеат надвор од Македонија. Секако со своите деца кои растат и се школуваат и нема да се вратат никогаш.
 
Член од
30 октомври 2022
Мислења
444
Поени од реакции
1.270
Еве веќе изминаа шест и пол години откако новиот режим го замени стариот.
Ако се повлече црта за досега сработеното, до каков заклучок ќе се дојде?
Тригер за оваа тема се смешните потези кои ги влечат откако започна инфлаторната криза која го сроза денарот во поглед на купувачка моќ а кој смешно се држи сеуште на 61,5 за Евро.
Шминкерско популистички мерки на сите страни, но ништо долгорочно, све је купи ден помини, тотално лишени од визија за иднина, за стопирање на хоророт на белата чума и иселувањето кои тек сега започнуваат да ги даваат суморните дивиденди т.е. фалеле преку 10К работници во приватниот сектор во овој момент. Њама деца, њама млади.
Ужасно лошата економска политика се надоградува на лошиите инфраструктурни потези и катастрофалната навдорешна политика. Не сум сигурен дека има барем нешто позитивно да се каже, ако сепак има би било добро да го прочитаме.
Можеби тоа што има помалку пресија и цензура/самоцензура во поглед на минатата власт (во тоа време не смееше на форумов да се отвори подфорум политика :icon_lol:) но тоа е далеку од доволно. Старите проблеми останаа, некои турнати испод тепих, некои драматично наголемени. Здравство образование, правосудство...сето тоа останува како и низ сите овие 32 години независност т.е. симфонија на ужасот.

Што мислите за досегашнот владеење на овој режим, кои се вашите заклучоци во поглед на овие шест и пол години?
А 60сет метарскиот тунел во Идризово?Како тоа лоши инфраструктурни потези?Само да се кукало!
 
Ф

Флеш

Гостин
Партиски робот од прес конференција:
Минималната плата е неколку пати поголема од времето на Груевски

Чичко Бранко пазарџијата од зелено пазарче Скопје:
Набавната цена на лукот од Дреново порано беше 20-30 денари, сега е 220 ден и тоа на кумановскиот лук ....
 

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.705
Поени од реакции
8.703
Заев кажа дека ќе не прави Швицарска, некој мислеше на финансиски план...овде имаше некои кои предупредуваа од можните последици и што е најиронично оние кои не разбраа уште верглаат исти мантри. Уште ја лапаат неолибералната помија која не избриша како држава и што е најстрашно како народ. Одете сега тепајте се таблици да мењате.
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
А 60сет метарскиот тунел во Идризово?Како тоа лоши инфраструктурни потези?Само да се кукало!
Идризовскиот или Идризбеговскиот тунел е најголемиот и најдолг тунел ископан во последниве неколку децении и на тлото на Македонија, но и на целиот Балкан па и многу пошироко и тој тунел директива води во ЕУ... И за тој тунел се заслужни вредните раце на Идризовските работници, а не владата, б.т.в. отворот на тунелот бил толку голем/широк што се гледал дури од вселената !
Автоматски споено мислење:

Еве веќе изминаа шест и пол години откако новиот режим го замени стариот.
Ако се повлече црта за досега сработеното, до каков заклучок ќе се дојде?
Тригер за оваа тема се смешните потези кои ги влечат откако започна инфлаторната криза која го сроза денарот во поглед на купувачка моќ а кој смешно се држи сеуште на 61,5 за Евро.
Шминкерско популистички мерки на сите страни, но ништо долгорочно, све је купи ден помини, тотално лишени од визија за иднина, за стопирање на хоророт на белата чума и иселувањето кои тек сега започнуваат да ги даваат суморните дивиденди т.е. фалеле преку 10К работници во приватниот сектор во овој момент. Њама деца, њама млади.
Ужасно лошата економска политика се надоградува на лошиите инфраструктурни потези и катастрофалната навдорешна политика. Не сум сигурен дека има барем нешто позитивно да се каже, ако сепак има би било добро да го прочитаме.
Можеби тоа што има помалку пресија и цензура/самоцензура во поглед на минатата власт (во тоа време не смееше на форумов да се отвори подфорум политика :icon_lol:) но тоа е далеку од доволно. Старите проблеми останаа, некои турнати испод тепих, некои драматично наголемени. Здравство образование, правосудство...сето тоа останува како и низ сите овие 32 години независност т.е. симфонија на ужасот.
Што мислите за досегашнот владеење на овој режим, кои се вашите заклучоци во поглед на овие шест и пол години?
Јес да и оваа влада има доста негативитети во повеќе полиња и во доста аспекти работите се данбетер оплескани и влошени, но да бидеме реални огромен број од проблемите и се наследени од други т.е. од претходни влади, како и од други т.е. од претходни времиња.
На пр. јас утре станувам газда или директор на некоја фирма која тоне во милион проблеми и после одредено време да ми викаат ти си крив за се ти ја оплеска работата ахха ок а каква беше состојбата пред мене, се беше перфектно нели, ова нешто као пр. со нашава држава, доаѓа нов премиер наследува милион говнарии, а тој исто така продолжува да го полни нужникот се до негово тотално затнување/полнење !
 
Последно уредено:

Staufer

Вардар - Егеј - Пирин: Македонија!
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.325
Поени од реакции
21.785
На сите полиња има рекордни уназадувања само криминалот со рекордно темпо оди напред.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
 
Член од
30 јуни 2020
Мислења
2.766
Поени од реакции
10.281
Идризовскиот или Идризбеговскиот тунел е најголемиот и најдолг тунел ископан во последниве неколку децении и на тлото на Македонија, но и на целиот Балкан па и многу пошироко и тој тунел директива води во ЕУ... И за тој тунел се заслужни вредните раце на Идризовските работници, а не владата, б.т.в. отворот на тунелот бил толку голем/широк што се гледал дури од вселената !
Автоматски споено мислење:


Јес да и оваа влада има доста негативитети во повеќе полиња и во доста аспекти работите се данбетер оплескани и влошени, но да бидеме реални огромен број од проблемите и се наследени од други т.е. од претходни влади, како и од други т.е. од претходни времиња.
На пр. јас утре станувам газда или директор на некоја фирма која тоне во милион проблеми и после одредено време да ми викаат ти си крив за се ти ја оплеска работата ахха ок а каква беше состојбата пред мене, се беше перфектно нели, ова нешто као пр. со нашава држава, доаѓа нов премиер наследува милион говнарии, а тој исто така продолжува да го полни нужникот се до негово тотално затнување/полнење !
1. На пример, ти никогаш нема да станиш газда на фирма.
2. СИТЕ влади без исклучок се составени од партии кои излегуваат на избори со програма и се гласани за да ги ПОПРАВАТ гомнариите од претходните, А НЕ ЗА ДА ПРАВАТ ПОГОЛЕМИ.

Така да оди да релативизираш на друго место додека по болници умира народ, додека по патишта умира народ, додека гладува дома и додека на суд не може да дојде до праведни пресуди.
 
Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.496
Поени од реакции
2.407
1. Сменето име и покрај негодување на мнозинството граѓани
2. Воведена двојазичност (за брзо време и двојазични униформи на полицијата)
3. Ново министерство за политички систем и односи меѓу заедниците (во кое не смее да стапне Македонец)
4. Сомнителен попис
5. Маргинализирање на Македонците во управување на државата
6. За брзо време, прв премиер Албанец
7. Влез во НАТО, како резултат на сменетото име, и тоа без референдум за влез
8. Инфлација
9. Новосмислена функција, прв заменик претседател на Влада
10. Значително зголемување на иселување на населението
 

Kajgana Shop

На врв Bottom