Домашари или скитници?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Зависи... Кога седам дома ме мрзи да се мрднам, така трае некој период. Ама кога ќе почнам да шетам дома не се завртувам.
walker girl :)

На лето повеќе скитам, сега ладно е, убаво е дома на топло пред компјутер.

V

Viktoranius

Гостин
Кога ке излезам од сабајле од 7 часот, се враќам дури вечер во 10 часот...во тоа е вклучено и училиште.
Јас сум голем СКИТНИК.:vozbud:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.994
Порано бев скитник ма каков скитник прав уличар бев по цел ден и ноќ бев надвор доаѓав само за јадеше и спиење..е сега последниве 2 години од дома искачам послабо поготово на зима кога е ладно не мрдам.

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
сакам и да си седам дома, да се ќоравам пред ком, и да скитам наваму-натаму... зависи од тоа како ќе ми се спојат жичките во главата или на потсетникот во мобилниот...

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
зависи од периодот...кога имам за учење мора да се излезе од дома оти...многу се нервирам, a имало и денови како лани зимскиот распуст цел го поминав пред пс .

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
Зависи од периодот и од расположението и од се...Може дома да бидам и цела недела...да преседам во една соба и да ми биде интересно или да се повлечам во себе...може да се случи и дома да не ме видат моите.

С

Сатори

Гостин
~*~

Скитник, авантурист, осаменик до крајни граници, сакам да имам уреден дом, кој ќе го користам за говење и спиење ... се останато можам и надвор. :angelcic:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
276
Поени од реакции
13
Сакам да шетам,да скитам да лудувам...

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
па повеќе шетам отколку што седам дома хехехе. ама па ако му ја седнам дома (пример после долго излевање) тешко да излезам во скоро време. :smir:

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Абе и тоа и тоа и си шетам и дома сум си и двете се подеднакво:smir:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Па некоја мешавина од двете. Во постаро време бев повеќе домашар но како изминуваат годините се повеќе го менувам начинот на живот од “седентарен“ во “скитнички“. Сепак кога е ладно и снеговите де присутни го применувам седентарниот начин а во доцна пролет и рано лето скитам.

Ред хот!

***candy girl***
Член од
6 март 2007
Мислења
593
Поени од реакции
12
Не сум ни скитник,ни домашар,негде златна средина фаќам:)

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Па зависи од периоди,некогаш ме мрзи да се мрднам од дома поубаво ми е да си седам и да се излежавам.Но,некогаш е обратен случај,многу шетам не се прибирам дома,идам кај другарки,на кафиња по продавници..

Kajgana Shop

На врв Bottom