Долги или кратки врски!?

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
јас досега терам по принцип: „кратки ама слатки„ :pipi: ... па не ми било лошо :pipi:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Па баш и нема поделба кратки и долги, тоа ќе го знаеш откога ќе раскинеш. И релативно е долга или кратка врска, битно е каков впечаток оставаат во твојата меморија.
Нема нешо као, еј оваа е за кратка, или ај да ја ќарам онаа да ми биде за долга. Тоа е апсурд.

Член од
19 август 2011
Мислења
38
Поени од реакции
23
Долго време барав ваква тема на форумов, и не можев да најдам нешто што ке ме задоволи.. најдов една тема слична на мојава ама не бев задоволен од одговорите! Љубопитен сум и ме интересира што мислите вие во врска со темава. Во периодот од 17 до 24-25 години претпочитате долга врска или таканареченото мување, поточно кажано забава за викенд или една недела ??

Член од
24 јуни 2011
Мислења
224
Поени од реакции
159
25 - 17 = 8 / 2 = 4
Значи предлагам 2 врски со рок на траење до 4 години или т.н Долги Врски, или пак за луѓе со поавантуристичен дух 4 / 2 = 2, т.е 4 врски со рок на траење до 2 години, или како што веќе се нарекуваат Средни врски.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
најдобро ти е и долга врска и мување истовремено

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Екстремно субјективно - релативна тема, во која во ниеден избор неможе да биде соодветно прифатен глобално, секој со свои приоритети и определби, непостои најдобар избор...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
25 - 17 = 8 / 2 = 4
Значи предлагам 2 врски со рок на траење до 4 години или т.н Долги Врски, или пак за луѓе со поавантуристичен дух 4 / 2 = 2, т.е 4 врски со рок на траење до 2 години, или како што веќе се нарекуваат Средни врски.
А така лесно одма од врска во врска се рипа а? Уствари ти со дечкото коњ беше...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Се е релативно... шо би рекол чичко Ајнштајн.

Никој неможе да ти каже дали ти ќе бидеш среќен/а во врска која ќе биде долга... ниту пак може да ти кажат дали треба да растуриш нешто што функционира одлично само поради фактот што издржала 3 месеци...

S

Shellshock nam67

Гостин
25 - 17 = 8 / 2 = 4
домашен есап на пазар не излегува.
Никој не може да планира сам она што го градат двајца

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Се е релативно... шо би рекол чичко Ајнштајн.

Никој неможе да ти каже дали ти ќе бидеш среќен/а во врска која ќе биде долга... ниту пак може да ти кажат дали треба да растуриш нешто што функционира одлично само поради фактот што издржала 3 месеци...
Се согласувам, од каде да знам јас што ќе се случи,па да си планирам врски од 2 години или 4, тоа е релативно и непредвидливо :)

25 - 17 = 8 / 2 = 4
Извини ама поголема глупост од ова немам прочитано,
како може да множиш и да делиш за врски?
знаеш ли ти што е воопшто врска?
Еве одиш со некој, и почнува многу да ти се сфиѓа и го засакуваш и минат 2 години и ти мора да му се скараш поради твојата глупа математика?. :tapp:

S

Stef Bachatero

Гостин
Де де врска без обврска,најдобро нешто дур еден од страната не се заљуби хаха. :)

Член од
13 август 2010
Мислења
956
Поени од реакции
1.100
25 - 17 = 8 / 2 = 4
Како тоа предлагаш, а кој може да предвиди колку ќе му трае една врска, дали од мување ќе преминат на врска и сл.
И тоа го предлагаш од 17-25, како што сватив 25 години е границата, а потоа што, следува задолжително брак, така ли е пропишано?

Kajgana Shop

На врв Bottom