Докажете дека постои вашиот бог!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пошто постоењето на очигледното за тебе не е очигледно, дај почни да ме убедуваш во постоењето на неочигледното!
Со среќа!
А можеби и ќе ме убедиш!
Очигледното е дека никаде во постот нема збор фреска, а ти повели најди, бидејќи самиот се засили дека се било зачувано, и немало каде да бегам. Епа ете, никој не ти бега, најди каде пишува фреска.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Очигледното е дека никаде во постот нема збор фреска, а ти повели најди, бидејќи самиот се засили дека се било зачувано, и немало каде да бегам. Епа ете, никој не ти бега, најди каде пишува фреска.
Пошто очигледното за тебе не е очигледно, сега прејди на наредниот степен: обиди се да ме убедиш дека во цитираниот пост си мислел „едно„, а си напишал „друго„.

Овој пат можеби и ќе ти успее...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Пошто очигледното за тебе не е очигледно, сега прејди на наредниот степен: обиди се да ме убедиш дека во цитираниот пост си мислел „едно„, а си напишал „друго„.

Овој пат можеби и ќе ти успее...
И викаш монолог а....?

Член од
21 март 2013
Мислења
104
Поени од реакции
156
И Коперфилд одеше по вода и сега што?

Грешка. Крис Ејнџел одеше по вода, а Коперфилд помина низ кинескиот ѕид.
Епа ете уште еден доказ дека постои Бог. Би можел ли Крис да оди по вода инаку?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Суб,

после секое шмирглање кое го добиваш, редовно исчезнуваш од форумов.

Чудна работа, мајката...:sneaky:
Radim micko radim....nemam takvo skolo da mi bacuvaat race za 500-ce ! Nazdravje smirglanjeto! Drug put ne napinjaj tolku!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Radim micko radim....nemam takvo skolo da mi bacuvaat race za 500-ce ! Nazdravje smirglanjeto! Drug put ne napinjaj tolku!
Е ми, кој за што учел, толку и заработуе, чедо Божјо. Другиот пут ќе припазиш на образованието, за да не се јавуеш неук на форум со тешки теми...

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Е ми, кој за што учел, толку и заработуе, чедо Божјо.
Miki da ne se vregame! :D Jeb*ga mojte clienti ne se babi so shamii po grobista!
Другиот пут ќе припазиш на образованието, за да не се јавуеш неук на форум со тешки теми...
Fala za sovetot ama nekako nelogicno mi e da go prifatam od clen sto e ubeden deka zemjata e "bozjo delo" ramna i ima cetri cosinja! A za toa koj e neuk ...nema potreba se gleda od tvoite postovi na najteskata tema za tebe! :D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki da ne se vregame! :D Jeb*ga mojte clienti ne se babi so shamii po grobista!
Суб,
муабетот со самиот себе се именува како „монолог„ и е бааги симптоматичен во однос на менталното здравје.[DOUBLEPOST=1438119065][/DOUBLEPOST]
Fala za sovetot ama nekako nelogicno mi e da go prifatam od clen sto e ubeden deka zemjata e "bozjo delo" ramna i ima cetri cosinja!
Суб,

она кое за неверните не е „логично„, за верните е од Бога објавена вистина, која никаде не вели дека Земјата е рамна и дека има 4 ќошиња па токму затоа и ти велам, дека штом доволно се едуцираш, ќе мојш да муабетиш на тешки теми.

До тогаш, можеш да м‘кнеш пакети од шлепери.[DOUBLEPOST=1438119096][/DOUBLEPOST]
A za toa koj e neuk ...nema potreba se gleda od tvoite postovi na najteskata tema za tebe! :D
А таа е?...

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Се вртите во круг и само го тупите. Дајте квалитетен муабет. Не ко оној, Исус не одел по плексиглас :D Бил таму, па видел...аха нема проблем. Има голем број грешки во таа ваша библија. Дали во пишување, дали во толкување, не знам. И јас ја читав и има делови што те тераат очи да превртуваш. И најсмешната работа. Кога верник спори со атеист, муабетот е во два збора. Атеистот му враќа: - Крши глава верувај во што сакаш... И толку е. А, кога верници ќе се расправаат која вера е подобра или поточна, куршуми летаат на сите страни. Ај сега кој е помалку опасен. Атеистите од една страна, или сите верници од различни религии од друга?

Т

Триптико

Гостин
У право си...
Така, така.

Прво ја создал светлината, па потоа сонцето.
Прво немале појма што е лошо, а што добро...па ги казнил затоа што јаделе од јаболкницата (лошо што не го послушале, а замисли не знаат за тоа).
Исус е божји син, а самиот кажува дека е син на ЧОВЕК.
Исус прави дела, а самиот кажува дека не ги прави тој, туку Бог преку него.
И двајцата го спасуваат човештвото, ама затоа Евреите се спасуваат, а Египќаните го јадат стапот. Се отворило морето...аха.
Мојсеј ебавал сојки по пустини, без храна и вода, па грмушка му зборела: - Јас сум оној, кој сум.

Дали во оваа, или другата тема имаше прашање кој крадел и од каде. Ете ти ја царица Ирена (Ирина), која е директно одговорна за пролевање тони крв, а вие ја направивте светица.

МПЦ-ОА е подружница на некоја МПЦ за која не знаеме каде работи? Дај да направиме барем МПЦ-СКА(скопска), битолска, австралиска...

Католичката црква палела научници, МПЦ не. Па кого да пали, кога македонскиот народ не дал ниеден научник со светско значење?

Сакаш уште?

И најважното. Во темата Докажете дека вашиот бог постои, не докажувате ништо. Во другата, Докажете дека НЕ постои, се инаетите. Дискусија на нивоУ...

Kajgana Shop

На врв Bottom