Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Да бе! Вистината мора да има име за да биде вистина!Таа вистина е онаа твојата, така?...
Како ли се викаше само...
Да. се вика “онаа„“ вистинската„!
Да бе! Вистината мора да има име за да биде вистина!Таа вистина е онаа твојата, така?...
Како ли се викаше само...
Да. се вика “онаа„“ вистинската„!
Напротив: ти се прашуваш САМИОТ СЕБЕ!Не, тебе те прашувам.
Не се колни, ќе ти поверува некој. Каде е одговорот? Три пати те прашав! Еве четврти пат:Напротив: ти се прашуваш САМИОТ СЕБЕ!
Кога мене ме прашуваш, јас давам одговор, а не монолог.
Ти си тој што тврди дека има напишано, нешто кое го нема. Бидејќи незнаш како да го цитираш постот, еве по втор пат ќе ти го цитирам, а ти објасни ми каде виде во него збор - фреска? Повели:За полесно да ме прочиташ:
ПОЧНИ ДА МЕ УБЕДУВАШ ДЕКА НАПИШАНОТО НЕ Е ТАКА КАКО ШТО Е НАПИШАНО!!!
За потсетување, еве го твојот пост:
http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331
Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.
Не бе, ти со цел памет мислиш дека не се црковни!Не се колни, ќе ти поверува некој. Каде е одговорот? Три пати те прашав! Еве четврти пат:
Дали знаеш дека градските гробишта се под надлежност на јавното комунално предпријатие, или со цел памет мислеше дека се црковни?
Читај се сам:Ти си тој што тврди дека има напишано, нешто кое го нема. Бидејќи незнаш како да го цитираш постот, еве по втор пат ќе ти го цитирам, а ти објасни ми каде виде во него збор - фреска? Повели:
Не бе, ти со цел памет мислиш дека не се црковни!
Појди на гробишта и кажи ми кој фунцкионер од кое ЈП врши свештеничка служба!
Патем кажано, само дел од гробиштата, како на примет „Бутел„ или „Камник„ се под ЈП, додека гробиштата од мојот парохиски храм се под надлежност на храмот!
И дај ме „шалтај„ од битни прашања на кои немаш одговор, а кој (одговор) редовно го избегнуваш со поставување небитни прашања!
Инаку ти ич инаку не си по монолози.Читај се сам:
http://forum.kajgana.com/threads/Докажете-дека-постои-вашиот-бог.78668/page-44#post-7335331
НЕМАМ НАМЕРА ДА ТИ ЧИТАМ!!!
Пак монолог, иако ти одговорив?Градски гробишта неможе да бидат под никаква парохија, џамија, синанога и слично!
Еве го твојот пост, а за да го прочиташ по лесно, го нагласувам со зголемен фонт:Инаку ти ич инаку не си по монолози.
Значи јас не пишувам кинески.... Убаво те прашав, каде виде овде збор фреска?Еве го твојот пост, а за да го прочиташ по лесно, го нагласувам со зголемен фонт:
„...Едно такво здружение на собирачи на салфетки, си ги лепи истите на ѕидовите од своите храмови, а верниците одат да ги бацуваат, да им се молат и да им остават по десет денари....на салфетките.„.
Превземено од:
И сега, почни да ме убедуваш дека не е така како што самиот си напишал!!!
И Коперфилд одеше по вода и сега што?Ако Господ не постои, тогаш како Исус одел по вода?
Суб,@Ipsissimus
Ovoa veke preminuva od rendanje vo tesko industrisko smirglanje!
Дебелокошци, немаат галје.@Ipsissimus
Ovoa veke preminuva od rendanje vo tesko industrisko smirglanje!
Препрепрепрепре (периодично) прочитај се самиот себе: зашто мене ме прашуваш за нешто кое самиот го имаш напишано?Значи јас не пишувам кинески.... Убаво те прашав, каде виде овде збор фреска?
Еве ги твоите постови:Пак монолог, иако ти одговорив?
Postov objasnet so edna slika!
![]()
Ти тврдеше дека сум напишал пост, каде пишува дека фреските биле салфетки, пет пати ти го постирав цитатот, дали најде било каде збор - фреска или - икона?Препрепрепрепре (периодично) прочитај се самиот себе: зашто мене ме прашуваш за нешто кое самиот го имаш напишано?
Пошто постоењето на очигледното за тебе не е очигледно, дај почни да ме убедуваш во постоењето на неочигледното!Ти тврдеше дека сум напишал пост, каде пишува дека фреските биле салфетки, пет пати ти го постирав цитатот, дали најде било каде збор - фреска или - икона?